had blog roni kordis had blog roni kordis

Canon EOS-1D Mark III

Par dni nazaj je Canon predstavil nov model fotoaparata EOS-1D Mark III, s katerim postavlja nove meje v digitalni fotografiji.
10,1 milijona točk, 1,3 crop faktor (ni full frame!), 10 posnetkov na sekundo, z možnostjo zaporednega slikanja do 110 fotografij v formatu JPEG in dva slikovna procesorja DIGIC III, ki omogočata 14-bitno slikovno obdelavo in integrirani čistilni sistem, so dejstva, ki bodo marsikoga prepričala v nakup. Cena je sitnica, okrog 4000$ v ZDA.
In s čim bi prepričal mene takšen fotoaparat. V bistvu me ne bi! Steklovina (beri objektivi) za takšen fotoaparat so precej dragi in en kos preseže ceno samega bodya. Prav tako sam ne potrebujem 10 posnetkov na sekundo, ker če fotografiram športne dogodke, mi je povsem dovolj 5fps, ki mi jih omogoča moj Nikon D200. Edina stvar, ki je zanimiva je nov 14 bitni DIGIC III procesor in pa čistilni sistem, ki pride prav na fotografiranju raznih dirk (Rally Maribor, Rally Zasavje, Rally Hella, Rally Postojna, Rally Velenje).

Menjava rumenega za rdečega sedaj še ne pride v upoštev. Mogoče pa rumeni presenetijo in končno naredijo full frame fotoaparat!

 1. A ko si hotel kupiti 5D, te pa cena steklovine ni ovirala? S tem, da je ravno pri 5d kakovost slike pomembnejša kot pri reporterskem aparatu, kot je tale 1ka?

 2. Å ele po branju na WC-ju je pa prišlo do preobrata v razmišljanju? :)

 3. 5d je full frame, EOS-1D Mark III pa ni.. in tukaj pride do razlike v ceni steklovine :)
  in v bistvu kaj me je odvrnilo od nakupa 5D.. intiharjeva primerjava med D200 in 5D in boljsa ocena prvega.. pri drugem je opazil veliko vinjetiranja, kar mi je pa potrdilo tudi precej fotografov, ki so na canonu..

  a ti si ze na digitalnem?

 4. Nikon 4ever!!! ;) respect had za to. no js se lahk hvalim sam s svojim D50 :D ampak 100x raje to kot canon. nekak mi ne sede v roko. sem seveda oba prej sprobal.

 5. Jou, ti raje kar na rumenm ostani vsaj nebos imel problemov iz AF ;) in z njim povezanih težv.

  lp Aleks

 6. @jan: se strinjam!!!

  @aleks: imas prav :) btw.. lep site! sam slikc manjka..

Komentarji so zaprti.