Potopisnik, Razgledi in Spasky so novi blogi na domači sceni. Ker so na neodvisnih platformah jih je precej težje najti.
Potopisnik je blog za popotnike, ki ga ustvarja fotoholik, za vse ki uživajo v potovanjih v širšo ali bližjo okolico svojega kraja. Blog vsebuje napovednik zanimivih dogodkov, ki se bodo zgodili v bližnji prihodnosti, prav tako pa bo omogočal sodelovanje vseh popotnikov v nastajanju novih vsebin.
Razgledi so precej zanimiva vrsta bloga, ki se tako kot Vest ali DrugiDom, dotika našega življenja v Sloveniji. Kritično usmerjeni proti problemom, ki jih vladajoči tlačijo pod preprogo in z namenoj opozarjati na trenutno situacijo, ki v končni fazi ni nič kaj rožnata. Dokaj velik nabor piscev jim omogoča obravnavo precej tem, na zanimiv način.
Spasky je kolega, ki se je že preizkusil v pisanju bloga. Vendar mu obveznosti v obliki dojenčka, le tega niso omogočale. Sedaj se je odločil, da gre v drugo rado in zraven pripravlja še en zanimiv projekt, o katerem pa se bom razpisal, ko bo realiziran. Če koga zanimajo squadi, ali pa šah, je on pravo mesto za vas!