Dolgo pričakovani Zakon o verski svobodi, sicer obstruiran s strani LDS, SD, SNS in Desusa, je končno stopil v veljavo. Ablasti ga je uspelo pripeljati čez vse prepreke in doseči svoje.
S tem zakonom bo držva krila prispevke v višini 60% (sedaj 42%) povprečne plače za predzadnji mesec pred mesecem za vse verske uslužbence, oz. okrog 160€ mesečno na posameznega duhovnika. Zanimiv je tudi kriterij za pridobitev teh sredstev: 1000 pripadnikov posamezne verske skupnosti na enega verskega uslužbenca. Kar pomeni, da je v najboljšem položju, že tako najbogatejša verska skupnost v Sloveniji!
Prav tako pa Zakon o verski svobodi določa merila za registracijo verskih skupnosti in določa njihove pravice.

Smešno pri vsem tem je, da naj bi bila cerkev in držva ločeni. Sedanja ablast pa ju hoče dokončno povezati, pomagati cerkvi in njenim uslužbencem, vendar se ta ablast očitno ne zaveda, da nismo vsi Slovenci verni in da smo nekateri tudi brezbožni. In kaj naredi držva zame? Razen tega, da mi dvigne davke, oz. najde prostor še za kakšno novo obdavčitev? Kaj če bi končno začela držva pobirati davke tudi v cerkvah, od vsega neobdavčenega denarja, ki ga dobijo župniki? Kaj če bi držva začela pobirati davke od vsake maše, ki je plačana in vsake birme, ki jo cerkev zaračuna?
Bi napolnili vedno prazno proračunsko blagajno? Vendar ne, pri nas je treba pomagati cerkvi, da lahko bogati na davkoplačevalski račun in postaja vsak dan bogatejša, denar pa vlaga v različne profitabilne organizacije, poleg tega pa dobiva še držvno podporo?

Bo treba ustanoviti sekto in začeti služiti na njen račun! Kajti to je očitno moto cerkve! In ne gre jim slabo :evil: