Od kje mi ta podatek?
Poslanka Eva Irgl je v včerajšnji Piramidi na vprašanje kako zmanjšati število nesreč na cestah, odgovorila da bi bilo potrebno postaviti prometne znake tako, kot so na cesti do Rima, na vsakih 15 metrov! S tem bi voznike prisilili v upoštevanje prometnih predpisov.
Vendar imam problem. Sam se namreč tega, da bi bili znaki na 15 metrov na avtocesti proti Rimu ne spomnem. Je pa res, da je od zadnje vožnje do Rima minilo že leto in da so lahko Italijani celo leto postavljali samo prometne znake! Jaz nisem poslanec in niti najmanj nisem Eva Irgl in ne dobim plačila, da modrujem!
Bo že držlo, če ona tako pravi!
In seveda, ker me je zanimalo koliko znakov je na tej cesti, sem na ViaMichelin naredil kalkulacijo kilometrov do Rima, odštel kilometre ki potekajo po Sloveniji, kjer prometni znaki niso na 15 metrov in izračunal.
700 kilometrov do Rima, 1 znak na 15 metrov in število vseh znakov, ki so jih Italijani postavili na cesti do Rima je 46666!
Precej velika številka. Na eni strani je preprost izračun, na drugi pa poslanka Eva Irgl, ki jo je izvolilo ljudstvo. Komu verjeti? Je to sploh vprašanje?