had blog roni kordis had blog roni kordis

Kdo je najbogatejši Slovenec

Lestvica za leto 2008 – Najbogatejši Slovenci
Revija Manager je tudi letos naredila lestvico najbogatejših Slovencev!
Zaradi same metodologije dela je dosti bogatih Slovencev izvzetih iz tega seznama, kajti uporabljali so podatke, ki so dostopni: Agencija za javnopravne evidence RS (AJPES), KDD – Centralna klirinško-depotna družba, spletni portal GVIN.com. Niso pa upoštevali tistih, ki so svoje premoženje “prestavili” v tujino, ali pa se ukvarjajo s posli, ki prinašajo večje dobičke, vendar jih ni mogoče ovrednotiti.
Meja za vstop na lestvico 100 najbogatejših Slovencev je 7,2 mio€.
Lestvica 10 najbogatejših Slovencev pa izgleda takole:
1. Mirko Tuš – 240 mio €
2. Darko Horvat – 190 mio €
3. Igor Lah – 145 mio €
4. Joc Pečečnik – 92,5 mio €
5. Tomaž Lovše – 72,8 mio €

Najbogatejši Slovenci 2009 – lestvica 15 najbogatejših

6. Igor Akrapovič – 70.9 mio €
7. Jože Anderlič in družina – 61,3 mio €
8. Vladimir Polič in družina – 51 mio €
9. Branko Drobnjak – 47,2 mio €
10. Stojan Petrič – 47 mio €

In kaj se vidi iz te lestvice? Da so to ljudje, ki se ne pojavljajo v medijih, da so to ljudje, ki živijo mirno življenje in so znani samo po imenu. Prvi na lestvici Mirko Tuš, je človek o katerem se ne ve skoraj nič, ker se ne pojavlja v medijih, ker ne nastopa, ampak rajši uživa v stvareh, ki ga veselijo.
Medijsko znani Slovenec Rajko Hrvatič, je šele na 61. mestu lestvice, čeprav bi človek dobil povsem drugačen občutek. Na lestvici 100 najbogatejših Slovencev je samo 5 žensk!

In sedaj seveda sledi retorično vpračanje. Kje na lestvici si ti? :evil:

 1. jah… eni so posteno zasluzli – eni pa so “privatizacijski dobickarji”… tko da te ne mormo stet med elito – to je kot da bi nekoga, ki nas je oropal se pol proglasili za carja – taki folk bi blo treba prezirat in dobesedno izolirat – naj grejo v tujino s tem drobizom, ce jih bo kdo tam gledal:) drugace pa: smesno kako lahko folk v 15ih letih ustvari tok kapitala… res smesno… se posebi, ce se bavi z delnicami, ki smo jih dobili prav vsi – me spominja na 7mico:)

 2. Jaz mislim, da bi Mirko Tuš rekel, da je srečen. Ne zaradi denarja, dobila sem tak občutek, da ga ves ta cirkus koliko in kaj ima kdo ne gane ampak bolj posveča svoj čas podjetju in sebi. Za razliko od Hrvatiča in podobnih, ki ga razganja, ko kako petnajstletnico in jih je povsod preveč.
  Vsak ma svojo lestvico po kateri se vrednoti in sigurno vsaj eno, na kateri je prvi :) Malo je zdravo za ego in zanos :)

 3. Se strinjam z Vasijo. Nekaj je delati in zaslužiti denar (fizično ali psihično), nekaj pa je imeti malo sreče, kakšnega svetovalca kam denar naložiti, da se bo obrestovalo in čakati kdaj se bodo ničle same od sebe dodajale.

 4. @vasija: tocno to.. in jaz, ki sem predstavnik “izgubljene generacije” lahko recem samo to, da mi je zal, da se nisem rodil prej, ali kasneje.. ampak tudi to je samo iskanje razloga, ki sploh ni pomembnen.. da se marsikaj narediti, vcasih se je dalo se vec..

  @m. res je.. mirko je srecen.. vsaj tak obcutek sem dobil v pogovoru z njim.. iskriv in poln idej in zamisli..

 5. Glede na to, da imajo celo vsi moji otroci na banki več, kot moja malenkost, se uvrščam takole od oka nekam na 1,8 mio.

  Pa ne 1,8 mio ojrov, ampak na mesto :)

 6. Hah, no to je itak njihovo ‘uradno’ premoženje. Taglavni mafijozi pa itak ne pustijo objave, ker bi jim dacarji poslali kakšen opomin glede davkov :)

 7. Mhja…
  Sicer zanimiva “lestvica” ampak cifre ki so jih uporabili za sestavo lestvice so uradne bilance! Lepo vas prosim…. Ce ima kdo od vas firmo tocno ve, kako stvari funkcionirajo…
  Preprost izracun
  v enem letu imas dobicka 1.mio eurov… (recimo)
  od tega moras drzavi DATI 16% (davek na dobicek)
  Kdo je nor, da bo dal tak denar drzavi? razen ce se ne ukvarja s tako dejavnostjo, da ne more vsega denarja oprat?
  ;)

 8. točno to kar je npisal en zgoraj..to so bilance za javnost, veliko je takih, ki “sfrizirajo” bilance na minimum, ki ga lohk imajo… pa kdo je tak čuk, da bo držvo finansiral…
  pa na vse te cifre, ki so objavljene, kar prištejte še kak odstotek, tudi tuš ni dal vsega držvi, ker če bi, ni pravi gospodar ;)

 9. Ja lepo daje Tuš Mirko najbogatejši
  samo koliko revnih pa dela zan,da je
  najbogatejši..Hvala

 10. Mirko je itak legenda. Očitno se ti bojataši skrivajo. Le še enemu bi lahko rekli poznana osebnost 8in to veliko bolj kot Hrvatič) Joc Pečečnik je bil lani, ko se je pojavil med najbogatešimi precej slabo poznan. Po enem letu njegovega pionirskega in včasih na glavo skozi zid udejstvovanja v športu pa je postal že skoraj večja legenda od skrivnostnega Mirkota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja