Pošta Slovenije preseneča! Na njihovih spletnih straneh si lahko izdelate osebne poštne znamke.
Stvar je sicer precej zakomplicirana, kajti zahteva digitalni certifikat in pa precej potrpežljivosti in dodatnih registracij.
Najprej je potrebno odpreti svoj poštni predal na . Kaj vse vam lahko ponuja moja.posta si lahko ogledat v animirani predstavitvi. Vendar je za odprtje računa potrebno imeti digitalni certifikat Certifikatske agencije POŠTA®CA, ali pa ponudnikov SIGEN, ACNLB, ali katerega drugega. S tem certifikatom podpišete pogoje uporabe in že si lahko sami izdelate svojo osebno poštno znamko.
No, tako se mi je vsaj zdelo, da naj bi šlo. Ko sem poskušal izdelati osebno znamko in sem se registriral v mojo.posto, sem ugotovil, da mi vsa stvar ne deluje. Problem je nastal ravno pri delu, ki je opisan kot “Uporaba je nezahtevna in enostavna.”
In pri tem je ostalo. Kljub poskusom, da bi vnesel podatke, ki so pravilno, stvar ni delovala. In tako nisem mogel skreirati svoje znamke, čeprav sem si želel ravno to! Storitev je tako kot storitev E-uprava izgubila zaradi svoje neuporabnosti, enega uporabnika. Če se je komu uspelo registrirati in narediti znamko, pa naj mi sporoči potek, kajti očitno sam nisem sposoben tega!

Da ne pozabim cenika. Cena osebne poštne znamke z DDV znaša €0,6259. Najmanjša količina osebnih poštnih znamk z enakim motivom pa je 100 kosov, kar znaša €62,59 oz. 15.000,00 SIT.

blank blank