Leta nazaj, to je okrog leta 1980, ko so bili računalniki nekaj nedostopnega in smo o njih samo sanjali, je dobil moj bratranec Bine prvega Spectruma ZX. Takrat je bilo za takšen računalnik potrebno skočiti v Nemčijo in ga “prešvercati” čez meje, zraven njega pa je bilo tudi par igric na kasetah, ena izmed njih je bila JetPac. In to je bil moj prvi stik z navideznim svetom računalniških igric. Svetom, ki te lahko zelo hitro potegne vase in ko se čez čas ozreš nazaj, ugotoviš, da cele dneve preživiš za monitorjem in uživaš v igranju igric. Veliko ur sva preživela ob igranju Jetpaca in vedno znova uživala.
Kasneje, ko sem dobil prvega Commodorja 64, ki smo ga “prešvercali” iz Avstrije, sem odkril nove igrice. In od vseh mi je bila najboljša igra Pirates, katero sem moral nalagati preko kasete in nastavljati azimut glave kasetarja, da je “igrico prijelo”. In spet celodnevno igranje igrice, dokler nisem prišel do konca. Kasneje, ko se je pojavila Amiga, smo igrali igrico Commando in zaradi nje “prešpricali” kakšno uro pouka.
In potem je spet bratranec, ki je bil in je še vedno navdušen nad vsemi novostmi, dobil prvega pravega PC-ja. Če se prav spomnim PC AT 286 16 MHz, z VGA grafiko in barvnim monitorjem. Spet sem preživljal dneve za njegovim računalnikom, ko sva igrala Leisure Suit Larrya, zame daleč najboljšo igro, kar sem jih kdaj igral. Kasneje, ko sem sam dobil prvega PC-ja, sem preigral skoraj vse Sierrine igre: King’s Quest, Space Quest, Police Quest, Quest for Glory, EcoQuest in seveda Leisure Suit Larrya. Igrice, ki smo jih kupovali od “piratov” na disketah, ki so včasih delovale, včasih pa tudi ne, so bile za takratni čas odlične.
Nikoli nisem igral raznih FRP, ali FPS iger.
In tako se je precej let nazaj končala moja obsesija igranja iger in od takrat se poskušam držti čim dlje od njih, kajti ko si enkrat notri, je težko najti pot nazaj.
So se pa moje računalniške odvisnosti spreminjale skozi čas. IRC, ICQ, MSN, forumi in zadnje dve leti blog!
Kaj nam bo prinesla prihodnost? S čim bomo zasvojeni? Itak so odvisnosti kul!