had blog roni kordis had blog roni kordis

Zakaj politiki ne pišejo blogov?

Zakaj nismo volilci obveščeni o tem, kaj počnejo naši politiki? Zakaj ni Slovenija prva držva, kjer bi morali politiki, ki so izvoljeni od ljudstva in nas zastopajo doma in v tujini, pisati bloge.
S tem ne mislim, da bi morali pisati o svojem privatnem življenju! Še daleč od tega. Vsak od piscev bi lahko bil po svoje kreativen in poskušal čim boljše predstaviti področja na katerih se službeno udejstvuje. Lahko bi pisal o vsem, kar bi si želel. Mogoče bi v končni fazi ugotovili, da imamo precej nepismenih politikov! Za njih bi potem verjetno blog pisali njihovi PR predstavniki.
In zakaj bi morali politiki pisati blog? Preprosto. Ker gre denar za njih iz mojega, tvojega, našega žepa, bi morali imeti vpogled v njihovo delo. Kajti za marsikaterega poslanca sploh nimam občutka, da bi kaj delal, oz. sodeloval v kakšni stvari.
Z blogom bi stvari postale transparentne in politiki bi prišli precej bolj v stik z ljudstvom, “ki jih obožuje” in tudi mi, davkoplačevalci, bi vedeli, če smo pravim namenili svoj glas.
Odličen primer je Janez Drnovšek in njegovo Gibanje. Glede na odmevnost blogov trenutno, bodo verjetno tudi ti precej pomagali v predvolilnih tekmah, kjer bo vsak predstavljal svoja stališča in svoje teze.
Obstaja pa še ena prednost pred ostalimi mediji. Časopis vržeš stran, knjigo izgubiš, zapis na internetu pa ostane. In vedno bi lahko pogledali, kaj je nekdo obljubljal in NIKOLI izpolnil. Sicer se vedno pojavijo izgovori, da so bile besede vzete iz konteksta!
Mogoče bo nekoč, nekdo, uresničil tudi mojo idejo o Klipingu Blogov in jo s pridom uporabil!

 1. Sam si nekako ne želim brati blogov politikov, ker bodo besedno gnezdo hipokrizije. Vsak bo najboljši, vsak se razdaja na 10 koncev, a nihče tega ne vidi, tralalalala… Sicer pa sta slaba 3 leta nazaj Zamernik in Barovič že naredila nek zametek bloga – po nekem dogovoru sta pisala enotedenski dnevnik v stilu “Kako preživeti z minimalno plačo”. Seveda jima je šlo dobro od preživetja in rok (pisanja).

  Za ostale ne vem, ampak sam si takšnih blogov ne želim brati, ker bodo izjemno enostranski in poudarjali eno resnico (upam, da me bo kateri politik negiral). Blogerji bi morali biti iskreni in brez sprenevedanja, pa čeprav se krešejo iskre od nasprotnih mnenj.

 2. se spomnim pisanja barovica in zamernika.. vendar je bilo to bolj pisanje zaradi pisanja.. v primeru bloga pa bi moralo biti to precej bolj konstruktivno, kajti tudi komentarji bi bili prisotni..

  priznam, da bi mene veseliko brati te bloge.. predvsem s psiholoskega vidika.. kajti iz bloga se da zelo dobro razbrati kaksna oseba je pisec..

  imas pa prav glede enostranskosti.. vendar, ce bi bil blog prevec PR-ovski, potem ne bi bil bran.. in ce ne bi bil bran, tudi ne bi imel ucinka.. brez ucinka pa bi bil nezanimiv.. ravno tukaj pa bi se videla kreativnost pisca, oz. politika :) ceprav dvomim v to :evil:

 3. Res je, njuno pisanje je bila nekakšna “dobrodelna akcija”, ki sta se jo šla. Sam sem si o tem mislil svoje. Kako bo poslanec preživel z minimalcem, če ta znesek da samo za bencin in telefon. Ja no, če je na služben račun, potem seveda gre. Akcija ni bila odkrita, to je to.

  Ni nujno, da bi bil blog PRovski (ala umeten), pa bi dali na koncu roko še lektorji pa PRovci in ga šele potem objavili. Saj vemo vsi, kako so politiki lepi in dobri, ko se bližjo volitve in kako težko jih je takrat poslušati, če imaš kanček pameti in distance in komaj čakaš na konec volitev, plakatov in govorov? Predstavljaj si blog – potem bodo lepi in dobri (drugi pa grdi in hudobni) ves čas. Vprašajmo sebe – ali lahko mi živimo s tem? :)))

  PS: Sicer pa je po mojem mnenju tudi med politiki nekaj zelo korektnih oseb, ki bi jih bilo izredno zanimivo brati, če bi pisali objektivno.

 4. haha :) a mogoce zadnji del leti na evo irgl :) men bi bil recimo zanimiv blog alesa gulica, ali pa mogoce celo samega janeza janse.. v bistvu je slednji zelo zanimiva oseba, z velikim znanjem.. da o zmagu jelincicu ne govorim..

  moznosti bi bilo veliko, od bralcev pa odvisno koga bi sprejeli za svojega, ali ga zavrgli.. nekaksen blog brother :evil:

  pa se ena ideja.. z blogom privabis ljudi k sebi.. ker so dnevno nove informacije.. politiki ocitno tega nocejo? ali pa pac ni v njihovem interesu, da se ve s cim se oni ukvarjajo.. ce se sploh s cim :)

 5. Tole je “primer” bloga lokalnega politika.

  Moja izkušnja: popolnoma vseeno je, ali jih zbadaš, jim predlagaš, zahtevaš, prosiš, kritiziraš, namiguješ ali pa se posmehuješ – nič ne pomaga.

  Politik ne komunicira neposredno z držvljani, ampak to počne preko (svojih) medijev. Konec koncev tudi Janez D. preko svojega bloga ne komunicira – saj ne dopušča komentiranja. Gre skratka za enosmerni tok. Od politika do držvljanov. Ni razlike, skratka.

  Å e v času predvolilne kampanije, ko so si nekateri (ljubljanski) kandidati omislili bloge je vse skupaj zgledalo tako uborno, da je glava bolela

 6. Ha ha, ne, Eve ne bi bilo zanimivo brati, ampak gledati. Tako da so/ste za to fotografi. :)

  Guliča sem imel enega od prvih v mislih za zanimiv blog. Jelinčiča ne bi mogel brati. Je preveč podvržen iskanju (in izmišljanju) raznoraznih nasprotnikov in metalcev polen. Temu primerna bi bila vsebina. A kot pravi en urednik, lahko pa se seveda tudi motim :)

 7. Evo, to je moj mail Združenju ZARES, ki sem ga poslal včeraj:

  Pozdravljeni!

  Ker je dr. Matej Lahovnik eden največjih strokovnjakov v parlamentu, ker
  predstavlja preboj mlajše in z zgodovino neobremenjene generacije v
  slovenski politični prostor, me seveda zanima nekaj vprasanj na temo
  ustanovljenega združenja Zares. Prav tako pa imam tudi nekaj predlogov.

  1. Zanima me, v kakem času imate namen ustanoviti stranko? Vemo, da bo
  lahko le tako zares delovati v političnem prostoru.
  2. Kdaj nameravate izvoliti predsednika, oz. vodjo vaše
  skupine/združenja/stranke, in kdo so kandidati? Kot nekakšen neformalni
  vodja se kaže dr. Lahovnik
  3. Ali nameravate v zdruzenje/stranko pritegniti tudi lokalne liderje
  levice (pri tem imam v mislih predvsem Z. Jankoviča in njegovo
  ljubljansko listo)?
  4. Kam se ZARES locira v slovenskem političnem prostoru?
  5. Kaksno je stalisce zdruzenja ZARES do mladih podjetniskih idej?
  6. Boste kot združenje/stranka poskusali biti manj politicni? (To je po
  moje najvecja napaka LDSa – da s preveč ukvarja s tem da so čimbolj politični in manj vsebinski)

  Pa se predlogi:

  1. Zanimivo bi bilo brati vaša mnenja v obliki blogov. S tem bi se
  približli populaciji mladih. Na mladih svet stoji, ne?
  2. Čimprej morate izdelati program. Ampak naj kakovost ne pade zaradi
  casovnih omejitev.
  3. Ker ste novonastali in v slovenskem politicnem prostoru nepoznani,
  govorite o tem kaj nam lahko ponudite, in ne o tem, kdo ste.
  4. Ne obremenjujte se z zgodovino. Prihodnost je tista, o kateri se je
  potrebno odločati.

  V upanju na vaše odgovore vas lepo pozdravljam,

  Robi Stane

  Pa odgovor:

  Spostovani g. Stane,

  Hvala za vase pismo in izrezen interes za nase zdruzenje. V zvezi z dr. Lahovnikom mu bomo posredovali Vase mnenje, za katerega se vam zahvaljujemo.

  Na vasa konkretna, sicer zelo umestna vprasanja, vam v tem trenutku se ne moremo odgovoriti, ker smo drustvo komaj ustanovili in potekajo stevilne priprave, vkljucno z registracijo. O vseh novostih bomo redno in sproti obvescali medije oziroma javnost.

  Predlagam Vam, da se na spletni strani http://www.zares.si prijavite na e-novice, saj boste tako sproti obvesceni o aktualnem dogajanju v drustvu. Veseli bomo Vasih predlogov in stalisc.

  V zvezi z vasim stirimi konkretnimi predlogi se ne bi mogla bolj strinjati z Vami – blog, chate in program imamo v nacrtu, a vse zahteva svoj cas in premislek.

  Vabimo Vas, da se nam pridruzite in po svojih moceh prispevate k rasti zdruzenja Zares.

  Hvala za Vas trud in lep pozdrav,

  mag. Jelena Aleksic
  Zdruzenje ZARES

Komentarji so zaprti.