Zakaj v takšno oddajo povabijo asistenta na Ekonomski Fakulteti, mag. Bernarda Brščiča, ki ne zna drugega kot teoretizirati? Njegove teorije so mogoče uporabne na fakulteti in z njimi lahko polni ušesa študentom, vendar nimajo nobene veze z realnostjo, z resnično bogatimi ljudmi.
Zakaj se je potrebno spraševati kako je kdo od teh bogatih Slovencev prišel do tega kar ima? Je pomembno, če je bil levi, ali desni?
Ne, ni pomembno, vsaj z mojega stališča ne! Vsak od njih je imel “jajca” in je nekaj naredil. Bil je na pravem mestu ob pravem času in si je to upal. Če je kradel ali goljufal v tej zgodbi sploh ni pomembno, kajti za to so organi, ki se ukvarjajo s temi zadevami. Če kdo ve, da se je zgodila kraja, ima možnost, da jo prijavi in da se potem to pelje naprej.
In vsi, ki sedaj objokujete/mo te izgubljene priložnosti, kot so Jazbinškova stanovanja, certifikati in še kaj bi se našlo, delate/mo napake. Zakaj se ukvarjati s tem, kaj se je zgodilo in kaj bi se lahko zgodilo.
Dejansko se da dobro idejo vedno realizirati. In pomanjkanje kapitala ni tehten razlog za jadikovanje. Obstajajo institucije, ki za dobro idejo ponudijo pomoč. Obstajajo rizični skladi. Obstajajo razpisi na katere se lahko prijavite/mo in se preizkusimo v podjetništvu, kljub temu da nimamo za seboj kapitala. Ideje in pa seveda miselnost spreminjajo svet. Nerganje in obtoževanje drugih pač ne prinaša bogastva!
Sem pa presenečen nad razmišljanjem Tomaž Lovšeta, petega na lestvici najbogatejših Slovencev, ki je s svojo preudarnostjo in načinom razmišljanja povedal več kot vsi ostali v oddaji. In če bo drugo leto med prvimi tremi, ne bom presenečen.
Me pa zanima, če bo drugo leto lestvica najbogatejših Slovencev drugačna kot je bila letos in če bo poteza revije Manager spodbudila Slovence v boju za to prestižno lestvico, ali pa bo prevladala slovenska nevoščljivost in se bodo bogati Slovenci rajši skrivali, kot pa pomagali tudi ostalim na poti do uspeha!