had blog roni kordis had blog roni kordis

Zaslužek z blogom

Lani avgusta sem pisal o isti temi: Zasluzek z blogom in naredil zaključek, da se z blogom ne da služiti denarja.
Vmes so se zgodile spremembe, padle so ideje, preizkusil sem precej novih in uporabnih stvari in ugotovil, da se da z blogom služiti denar! Sicer je vsa stvar precej odvisna od sreče, oz. od ideje.
In če najprej naredim rezime od avgusta do danes:
Slovenske Novice: za dve “ukradeni fotografiji” sem dobil 166€
Fulda: nagradni natečaj, kjer sem dobil gume v vrednosti €580
kdoteje.be: od 3.januarja do danes z Google Adsensom zaslužil US$482.74
toboads: v treh mesecih zaslužil €22,81
Seveda je treba računati tudi na to, da bom moral vse prihodke vpisati v dohodnino in plačati držvi davek od vseh teh stvari.
Prav tako sem prodal precej fotografij, ki so bile objavljene na blogu, različnim medijem, veliko več pa sem jih podaril raznoraznim klubom in neprofitnim organizacijam.
Dejansko se da služiti z blogom. In številke so lahko precej impresivne. Ko sem delal preračun glede na število unique obiskovalcev dnevno, bi bil lahko mesečni prihodek preko €200.
Vendar je v Sloveniji problem, da še vedno ni veliko oglaševalcev, ki bi bili pripravljeni oglaševati na blogih. Ko se bo to spremenilo, bodo prihodki še veliko večji in marsikdo bo začel pisati blog samo zaradi tega. S tem bo sicer izginil blogovski entuziazem, verjetno pa se bo popravila kvaliteta prispevkov. Slednje je tisto, kar zagotavlja obiskovalce. Seveda pa ne smem pozabiti omeniti gverilskega marketinga in navad, ki jih imajo domači in tuji obiskovalci.
Več o teh stvareh bom napisal čez par dni!

  1. Had, ravno včeraj si pisal, kako je treba imeti ideje in pogum, namesto zgolj zavistno ugotavljati, kako nič ne moreš. Danes si to že zelo nazorno nadgradil. Bravo.

  2. Se strinjam s teboj – z blogom se definitivno da zaslužiti. Tudi v SLO. Z maslo sreče, kot si tudi sam ugotovil, te Google vzame za svojega in na stran pošilja tisoče zablodelil surfačev, ki nimajo nobenega namena brati tvojih umotvorov – nekaj pač iščejo. In kliknejo vse kar pride na pot. Od takih se da odplačevati kredit za avto, del kredita za stanovanje… Nima pa žl to nobene zveze s kvaliteto bloga, številom komentarjev, obisk je seveda ogromen, ampak to so Googlove “smeti”.

Komentarji so zaprti.