had blog roni kordis had blog roni kordis

Materinski dan

Še en praznik, ki ga ne razumem. Imamo 8. marec – mednarodni dan žensk, zakaj potrebujemo še materinski dan?
Mogoče zaradi Marijinega oznanjenja? (btw., kaj je sploh to?)
Mogoče zato, ker je potrebno ločevati ženske, ki so rodile, od ostalih žensk? Kaj pa tiste, ki ne morejo roditi? A potem te ženske, ne morejo praznovati materinskega dneva, oz. so drugorazredne?
Koliko mladih žensk se v sedanjem času odloči, da bodo imele otroke? Kako držva pomaga pri tem? Kako si naj mlada družina kupi stanovanje, kjer bodo živeli in uživali družinsko življenje?
Na žlost ne gre, oz. gre z zelo velikim odrekanjem za naslednjih 20 let! Namesto da bi držva s programom poskrbela za nataliteto Slovencev, jih to ne zanima, razen, da pridigajo o tem! Zakaj je cena vrtca tako visoka? Zakaj je hrana za otroke tako draga? Zakaj so obdavčene otroške stvari?
Ali ne bi bilo precej bolj preprosto, če bi držva ukinila davek na zgoraj omenjene stvari in s tem pomagala pri novih rojstvih in novih srečnih družinah? Oz. če bi se zavzela za stanovanjsko politiko in ne bi na račun nepremičnin polnila svojo proračunsko luknjo?

  1. Že, že, ampak materi pa vseeno čestitaj, bo vesela – in to je edino kar šteje danes. :)

  2. materinski dan ima poganske izvore, praznovat se je zacel pa po prvi svetovni vojni, praznik pa so propagirali americani … meni osebno se zdijo vsi taki in podobni prazniki samo komericalna fora, sploh valentinovo in rojstni dnevi, ampak se vedno, z veseljem podarim rozico ali dve …

  3. se strinjam.. jaz pac te stvari opravim 8. marca.. problem je v tem, ne razumem praznikov, ki se pojavljajo zadnja leta in potem sem vedno presenecen, ko se kar pojavijo pred menoj..

  4. No, ampak kakšnega svetega Patrika se pa že spodobi praznovati…
    … I’m Irish for a day

  5. nvm jz osebno ne dam nič na te praznike mogoče kvečjemu valentinovo zaradi punce sicer pa se mi zdijo teli iz uvoza bol tako…

  6. rešitve za zgoraj opisane (boldane) probleme so enostavne, ampak žl nobena ne pomeni dobička v žepe elite, zato so neuresničljive.

Komentarji so zaprti.