Civilna iniciativa, ki je proti gradnji parkirne garaže pod tržnico je včeraj pokazala svojo “moč” in “veličino”.
Skupina ljudi, ki imajo očitno v življenju preveč časa, se je namreč odločila, da bodo za vsako ceno preprečili gradnjo garaž pod tržnico. Na prvi pogled bi dejal, da so bili to ljudje, ki niti ne potrebujejo več parkirnih garaž, kajti svoje so že odvozili! (upam, da ne bo kdo napačno razumel tega stavka!)
Svojo pobudo obrazložijo s tem, da se bodo dela, če bo prišlo do razkopavanja in gradnje garaž pod tržnico, zavlekla in da bodo imeli arheologi polne roke dela in bodo oni morali biti brez tržnice!
Ok, razumem oba aspekta. Pomanjkanje parkirnih mest v Ljubljani in pa ohranjevanje kulturne dediščine, kar tržnica zagotovo je! Vendar s takšnim nastopom civilne iniciative, kot je bil včerajšnji, ko se je njihov predstavnik skoraj stepel s pripadnikom nasprotnega pola, pa na žlost ne pelje daleč. Mogoče bi bilo vseeno precej boljše, da bi najprej v svojih vrstah razčistili kako bodo nastopali in kaj bodo zagovarjali, da ne bi prihajalo do podobnih ekscesov!

p.s.: ali bi ljudje iz iniciative razmišljali drugače, če bi bili mlajši in bi si lastili osebna vozila, katera ne bi imeli možnost nikjer parkirati?

p.p.s.: zakaj so lahko v Firencah, ki so prav tako staro mesto z bogato kulturno dediščino, garažne hiše pod zemljo, prav v središču mesta?