Potrebujem pomoč, potrebujem logo Potrebujem pomoč, potrebujem logo

Potrebujem pomoč, potrebujem logo

Zavedam se, da je ta prošnja precej velika, predvsem pa, da nihče ne bo tega naredil zastonj! Prav tako mi je jasno, da za oblikovanje loga človek potrebuje veliko informacij in pa vpogleda v vso stvar. Prav tako pa vem, da je na blogih zelo veliko kreativcev, ki se ukvarjajo s takšnimi in podobnimi stvarmi.
In sedaj k stvari. Potrebujem nov logo za had.si, stari je že passe (in zato ga tudi nikjer ne uporabljam). Rad bi nekaj novega, svežega. Sam sicer poskušam, ampak nekako mi ne uspeva. Spodaj je primer, v kakšno smer gre moje razmišljanje. Rad bi kakšen nasvet, iztočnico, če je moje razmišljanje pravo, oz. kaj bi moral spremeniti in dodati. Ker pač nisem iz teh voda, me zanima vaše mnenje. Nekaj preprostega in predvsem estetskega.
HVALA!
p.s.: to je osnutek, ki ni dodelan, nekaj v smislu evil :evil:

had-logo.jpg

 1. .. ker si kritičen do vsega in vseh ;) (moškega in ženskega spola, v zgornjem primeru).

 2. Po moje je popolnoma vseeno, dragi had. Važno, da si zdrav in obiskan. Tvoj draft me spominja na “welcome to hell”, sexy.

 3. Me prešina tale ideja. Mogoče se lahko opreš na grafologijo, čeprav za loge to ne velja, pa še samo tri črke so.

  Pomoje bi blo zlo narobe, če bi HAD črtov, da bi potegnu črtico od H čez ostali dve črki.

  Na primer, D se končuje navzdol, če bi se navzgor bi to pomenilo, da imaš cilje, načrte, imaš energijo, usmerjen v prihodnost. Za D nisem čist siguren, ampak za črtico pri T-ju vem, da če je navzgor, velja navedeno.

  Bolj skromno je moje vedenje o grafologiji, upam da ti bo v pomoč.

  PerpetumIn

 4. sem že mel tole včeri prštiman sam je net crknu :S

  prvi predlog.
  drugi predlog.

 5. Mislim, da bi moral logo izhajati iz samega pomena besede Had, ki seveda izvira iz grške mitologije.

  Iz grške mitologije je Had (grš. ᾍδης, HaidÄ“s; Ἀΐδης, AïdÄ“s = neviden) bog podzemnega sveta (ki je tudi Had), Kronov in Rejin sin.

  Le v moderni konotaciji je Had prikazan kot zloben (poglejmo samo zgornje like s hudičkovimi rogovi in repki puščicami), dejansko pa je bil Had bolj pasiven, kot zloben.

  Njegova vloga je bila, da je držl ravnotežje. Zato tvoj osnutek loga vidim v ravnotežju in je že tvoj sam predlog odličen.

  Had je od Kiklopa dobil možnost nevidnosti, ki jo je posojal tako bogovom kot smrtnikom, npr. Perzeju. Sedel je na tronu iz ebenovine, Hadovo orožje so bile vile z dvema zoboma, s katerimi je uničeval vse, kar mu ni bilo povšeči, tako kot Pozejdom s svojim trizobom. Znak njegove moči je bila palica s ptico na vrhu, s katero je vodil sence mrtvih v podzemlje. Njegovo temno kočijo so vlekli štirje popolnoma črni konji in je vedno izzvala strahospoštovanje. Naslikan je tudi z narciso in ključem od Hada (podzemlja. Poleg Hada je vedno tudi pes z več glavami, Kerber, ki je čuval vrata podzemlja.

  (nisem tako pametna, tako piše v Wikipediji)

 6. @all: takole bom rekel :) presenecen sem nad idejami in odzivom.. v bistvu sploh nisem pricakoval nobene ideje.. in dejansko so mi vse ideje vsec.. tako da sem pred hudo nalogo, kaj izbrati.. v socializmu je bilo veliko lazje, ko si imel moznost izbire avta v vseh barvah, ce je bila ta barva bela! :)

  @hirkani: so koncno dopolnili :)

 7. […]Had pravi, da potrebuje pomoč pri izdelavi logotipa, pa se mi je zazdelo, da lahko delim nekaj zapisov / strani, ki sem jih v zadnjih tednih / mesecih obiskal, oz srečal na temo logotipov. Saj veste kaj pravi star čebelji pregovor: “Nauči ga nabirati med in nabiral ga bo večno.”[…]

 8. @Hirkani … imaš prav … mogoče bi moral raziskati ozadje pri izdelavi logotipa. Kot je rekel naš prfoks za oblikovanje: analiza in zasnova sta 2/3 dela, samo risanje je “samo” 1/3 …

 9. Uf, pa je res nekaj mojstrov na kupu…

  Jaz bi ga tudi za SloBloge rabil…

 10. @tjasa: nekaj “vrazickastega”, drugacnega in pa predvsem privlacnega :)
  glede na to, da so zadaj besede in veliko kritiziranja, mora biti tudi precej prijazno ocem..

  uf.. to je najtezja stvar.. ko se sam ne vem tocno kaj bi rad :) vem pa kaj mi je vsec.. grrrr :)

  @robi: v bistvu je zelo veliko blogerjev zelo dobrih kreativcev.. drzim pesti, da pade predlog tudi zate! saj bi ti jaz ponudil pomoc, pa sem cisti analfabet v tem!

 11. Evo še tretji, ki ima poleg rožičkov še repek, lahko si pa tudi razlagate kot hadovo orožje iz grške mitologije – dvozobe vile. Seveda ne smem pozabiti na odsev v reki, ki je tekla skozi Had.

  Vsi logotipi so opisani tukaj.

 12. tisto kar si naredu je čeist Ok, vendar brez povezovanja črk (GRDO!!) in obrni samo h, pa naj folk mal razmišla ali je hah ali had.

  simpl in enostavn, brezkompliciranja

 13. Glede na črke zadeva kar kliče po simetričnemu ambigramu: hAd. Os simetrije je sredina A-ja, h-ju zakriviš spodnji konec, tako da je njegova zrcalna slika d, A pa je glede na svojo pokončno os že simetričen. Potem se še poigraš z velikostjo črk, njihovih pritiklin (dolžina h-jevega repa) in
  okraski in imaš super logo. Copyright Balkonski. ;)

 14. Sla sem (se mi zdi) precej v ocitno smer, nekaj slicnega Balkonskemu

 15. No, v s.c. “beta” znacki bi lahko imel tudi “bla bla” :), “blog” (ce bi ga uporabljal samo na blogu)…

 16. da bi bil jaz tako kreativen.. vsa čast vsem ki so ti dali predlog, vsi logotipi so fantastični..

Komentarji so zaprti.