Sečoveljske soline - oaza miru in tišine 1 Sečoveljske soline - oaza miru in tišine 1

Sečoveljske soline – oaza miru in tišine

Streljaj od Portorož, leži krajinski park Sečoveljske soline. Če je Portorož poln turistov čez celo leto, so Sečoveljske soline njegovo nasprotje, oaza miru in tišine.
Nastanek Sečoveljskih solin sega v 13. stoletje, ko so prvič omenjene v piranskem statutu. Na delu opuščenih solin – Fontanigge, ob kanalu Giassi je nastal muzej solinarstva, kjer si lahko ogledamo zbirko starega solinarstva in kupimo različne izdelke iz soli. Piranska sol, solni cvet, temna čokolada s solnim cvetom, solinsko blato za telo, sol za kopel z eteričnim oljem sivke, so samo del izdelkov, ki so nam na voljo in so odlično darilo, ki ga lahko podarimo tujcem. Drugačno, pa vendar povsem domače! Čokolada s solnim cvetom je odlična! Definitivno boljša, kot pa s sivko!
Sečoveljske soline so bogata zakladnica rastlinskega in živalskega sveta in zato so leta 1998 postale krajinski park – KPSS. Leta 2002 postane Mobitel d.d. lastnik podjetja SOLINE Pridelava soli d.o.o., ki je leta 2000 dobilo koncesijo za upravljanje in skrbništvo Krajinskega parka Sečoveljske soline. In takrat so Sečoveljske soline začele dobivati sedanjo podobo.
Definitivno vredno ogleda in mirnega sprehoda!

  1. Joj, kako lepo. Zame najlepši kraj v Sloveniji, najbolj spokojen in navdih poln.
    Hvala za tole!

Komentarji so zaprti.