Priznam, kljub temu da sem precej dober potrošnik in vendar se sam ravno ne opredelujem kot predstavnik potrošniške mrzlice in kljub dejstvu, da sem bil že enkrat v Hoferju, v Lidlu še nisem bil.
Njihovi oglasi z Zahovičem name niso naredili impresije, prej nasprotno. Oglas mi je bil tako nezanimiv, da me je odvrnil od Lidlovih trgovin.
Vseeno pa me zanimajo izkušnje iz prve roke. So stvari res tako cenejše, da se splača iti kupovati k njim? Je kvaliteta izdelkov, kljub temu, da niso našega, domačega izvora, dobra? Oz. zakaj bi sploh šel v Lidla nakupovat? Je sploh kakšno dobra stvar pri njih, da bi tudi jaz naredil to potezo?

7 Responses to Ste že nakupovali v Lidlu?

 1. alcessa pravi:

  Had: sama sem 5 let živela v nemškem gnezdecu, kjer je bila Lidl edina trgovina. Vseeno tedenskih nakupov nisem opravljala tam, temveč pri Kauflandu v sosednji vasi, ker imam pri določenih stvareh rada, da so bio ali pa kakovostna oz. določene izdelke enostavno zmeraj kupujem (Kaufland ima iste lastnike kot Lidl:-)

  Če mi je kdaj česa zmanjkalo, sem seveda šla v Lidl. Znano je, da je veliko hišnih znamk v diskontih iste ali zelo podobne kakovosti kot podobne dražje in znane blagovne znamke, ker jih namreč izdelujejo ista podjetja, ki pri tem del proizvodov enostavno anonimizirajo in ga prepustijo Lidlu ali Hoferju kot no-name produkte (obstajajo celo seznami takšnih izdelkov, pa že dolgo več ne spremljam). Velja predvsem za sladkarije ipd.
  Neproblematični se mi pri Lidlu zdijo: mleko, jogurti, siri ipd.
  Tudi vino je v redu, čeprav sem kdaj brala v časopisu, da naj bi določene vrste vsebovale stvari, ki tja ne spadajo.
  S sadjem in zelenjavo ni bilo večjih problemov, razen pač, da pri tem tripam na bio.
  Priporočila bi marsikatero sladkarijo (predvsem kekse, pa tudi čokolade).
  Ne bi pa priporočila kozmetike, marmelad, čipsov itd.
  O mesninah na žlost ne vem nič :-)

  Oziroma: najbolje bo, da vsak sam sproba.

  Kar se oblačil tiče: dobiš to, za kar si plačal.

  Naprave seveda morajo imeti vsaj 2-letno garancijo, ki jo lahko uveljavljamo tudi Slovenci. Ne vem, kako ti, sama se ne jezim, če sem nek aparat kupila res zelo poceni, pa mi crkne en dan po preteku garancije. Mar bi bila kupila dražjega :-)

  Probaj, pa povej.

 2. Milan'che pravi:

  Jaz sem ta vikend v Lidlu kupiloval pijačo. Sikspek piva (neko nemško pivo je bilo) je bil 3 EUR, pa je kar dobro pivo. Tudi ledeni čaj je bil dober. Kruha, mesa in zelenjave tam iz košare seveda ne bi kupoval. No ja, morebiti kakšne salame.

  Zakaj Lidl? Ker je bil v takratnji situaciji najbližji in najbolj primeren.. In ko bo “najbolj pri roki” in najbolj primeren bo pač Lidl moja trgovina, drugič sosed, tretjič Tuš, četrtič Hofer, petič Å par, itd.

  Glede izvora idelkov pa – nisem patriot, sem potrošnik. Kvaliteta z izvorom ni pogojena, vprašanje je le razmerje price/quality.

  In zakaj bi ti naredil to potezo? Zato, da si boš odgovoril na svoja vprašanja.

 3. Crap pravi:

  Samo idi vstran od čevapčičev, ki jih delajo Nemci, ki seveda o tem nimajo treh čistih, in perutninskih izdelkov, če imaš rad kakovost Perutnine Ptuj. Kakor hitro ima kateri izdelek znamko, je v Lidlu dražji kot v konkurenčnih trgovinah. Brezalkoholna pijača je tudi fuj. Splača se samo kakšne Lidlove lastne izdelke, če ti je pač cena najpomembnejši dejavnik pri izdelku.

  Če določen izdelek delajo v Nemčiji in je cenejši kot ta isti izdelan v vzhodnih držvah, kjer je delovna sila veliko cenejša (kot glavni strošek teh proizvajalcev), potem zagotovo kakovost ne more biti ista. In tega meni osebno ne bo nihče trdil. Slabša moka, slabši kvas itd. in razlika v ceni je tu.

 4. alcessa pravi:

  Crap: hrana je v Nemčiji cenejša kot v Sloveniji. Enako kot knjige, kozmetika ipd. Razlog? Velikost tržišča?

 5. Wired pravi:

  Hrm… Sherry, Port in “Red Bull” so uzitni.

  Cigarillosi so pa za asfalt delat.

 6. podplat pravi:

  Kupujem v Lidl v Gorici. Kar navadil sem se na nekatere izdelke, npr kuhan fižol, paradižnikovo mezgo, pa pivo seveda in bananin sok ki je nasega Jakoba naredil kar malo odvisnega, potem pa se papirnata galanterija in higijenski robčki za dojenčke. Včasih so imeli zelo dobre klobasice za gril ali ako pečenice pa jih ni več in pa zelo dobri piškoti narejeni z maslom. No čipsa sem se nekako odvadil, kalifornijsko ali južnoafriško črno vino pa je bilo za ceno 2 EUR kar v redu. Od zelenjave kupujem solato ker je cenejša kot pri nas.

 7. Sandra pravi:

  Tut jest nism hodila v Lidla do nedavnega….vsake toliko časa naredim spremembo. In sem nakupila cel voziček, za štihprobo. In ugotovila, da so odlični: toast, mleko, jogurti (jih sama ne jem, imam pa dva razvajena mulca), polnozrnat kruh, sok-pomoranča, robčki za dojenčke, wc papir, čistila-erste klase,
  …ma skratka use je blo nad povprečjem, ki sem ga prej furala iz fhoferja, tuša in merkatorja.
  Edina caka pri lidlu so cene, ki so objavljene za 400g-namesto 1 kg, to se pa pri mesu precej pozna!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.