Rajko Hrvatič je medijsko bolj poznan od Damjana Murka in je na lestvici najbogatejših Slovencev na 61.mestu. Ukvarja se z igralništvom in je lastnik precej luksuznega Bentleya. Vedno v družbi lepih deklet in mladih fantov, vendar o IQ-ju prvih rajši ne bi sodil.
V Trenjih je izjavil, da je ponosen na svoj pošteno pridobljen denar, katerega se ne sramuje pokazati. Včeraj pa me preseneti naslov v Dnevniku – Šest silakov preteplo razvpitega podjetnika Rajka Hrvatiča v Poreču. Po podtaknjeni bombi pred Lipo pred leti, že drug precej brutalen napad nanj.
Ker sem bil tudi sam v nedeljo v Poreču in se spraševal, če sem padel v kakšno časovno luknjo, kajti cel Poreč je bil povsem prazen in lokali večinoma zaprti, da o turistih, o katerih ni bilo ne duha ne sluha, niti ne izgubljam besed. Priznam, šokiran sem bil nad novico. Ne zaradi “mega” uspešnega podjetnika, temveč bolj nad dejstvom, da se njemu vedno dogajajo takšne stvari, meni, kot preprostemu držvljanu Slovenije, pa se mi kaj takšnega še nikoli ni zgodilo. In postavilo se mi je vprašanje, koliko so bili njegovi posli res pošteni, saj motiv napada ni bila kraja, ampak samo napad. Če bi se zgodila kraja, bi vseeno vse skupaj vzel precej drugače, kot pa v tem primeru. Zakaj se takšne stvari ne dogajajo vsem ostalim, ki so na lestvici najbogatejših Slovencev? Je zgolj naključje, da je on tako izpostavljen?
V končni fazi pa pridem do povsem zanimivega zaključka. Veliko lepše je živeti normalno, preprosto življenje, brez Bentlya in s samo eno deklico, ko te ni strah iti v lokal, ali pa v Poreč, kot pa živeti v strahu, kdaj ti bo kdo vrnil stare zamere z obrestmi!