had blog roni kordis had blog roni kordis

Domen Zavrl, čudežni deček Janeza Janše

Leta 2004 se na naši politično-ekonomski sceni iznenada pojavi Domen Zavrl, takrat 26-letnik, z dvema skoraj končanima doktoratoma, ki naj bi dobil pomembno mesto v Mrkaičevem strateškem svetu. Domen Zavrl je bil čudežni deček Janeza Janše in možnosti za njegov uspeh so bile neomejene. Omenjal se je celo stolček ministra za finance. Intervju s “finančnim ministrom vlade v senci” je takrat objavila Mladina. In najpomembnejša stvar v njegovem programu je bila “Najopaznejša razlika je, da je v našem programu napisano, kaj bomo naredili do leta 2008, vladni pa zajema čas do leta 2013.
Vendar je bil njegov rok trajanja precej omejen. Ker so mediji zelo hitro ugotovili, da se druži s precej sumljivimi ljudmi in to tudi objavili, je Domen Zavrl zapustil slovensko sceno in odšel v Švico.
Vendar je vseeno ostal tesno povezan s Slovenijo, ki mu je prinašala več kot zlata jajca. Njegovo podjetje Partner Fin je dobilo za poslovno svetovanje pri projektu Pediatrična klinika okrog €250.000.
Recimo, da minister Bručan, ki je podpisal to pogodbo ni natačno vedel, kaj je podpisoval in ni imel ideje, da zadaj stoji njihov “čudežni deček” in je bil prepričan da je bilo poslovno svetovanje, ki so ga plačali podjetju Partner Fin, zelo ugodno!
Zgodba pa še ni končana. Taisti Domen Zavrl je s podjetjem Simič & Partnerji, katerega lastnik je sedanji direktor Davčne uprave, podpisal pogodbo o davčnem svetovanju in si s tem zaščitil hrbet v domnevni utaji davka 447.000 evrov pri nakupu 487 italijanskih igralnih avtomatov. V medijih ni bilo odziva na to zadevo, kajti vrgla bi zelo temno senco na ablast. O tem je na svojem blogu pisal tudi Medijski!

  1. Tokrat si nisi upal (ker si se že prevečkrat zmotil) napovedati Bručanovega slovesa. Ali se vam res zdi tako nemogoče, da bi Janša ministru SDS rekel hvala, adijo? Napovedujem, da Bručan jeseni ne bo več minister.

  2. P.s.: Medijski sklepa na podlagi napačnih predpostavk, zato njegovo pisarjenje praktično nima učinka. Žal.

  3. @ervinator: seveda si nisem upal napovedati :) ce je prezivel vse ostalo, ga tole ne bo niti najmanj vrglo iz tira, kamoli, da bi ga vrglo iz stolcka..

    naj se tvoje besede pozlatijo :)

  4. Bručan je seveda veliko boljši od Kebra, ker slabše od Kebra praktično ne obstaja. Ampak Slovenija si zaslužib boljše, in Janševa odgovornost je, da se SDS poslovi od Bručana in se mu zahvali za dosedanje delo …

Komentarji so zaprti.