Vsake toliko časa se mi zgodi kakšna čudna situacija s CF kartico. Leta 2005 je bila povsem moja krivda, tokrat pa je situacija precej drugačna.
SanDisk Compact Flash 2G sem par dni nazaj formatiral in od takrat naredil preko 800 fotk. Danes, ko sem prišel domov in sem si vzel čas za obdelavo in pregled vseh fotk, pa sem odkril, da na CF kartici ni nobene fotografije teh štirih dni?? Na kartici so fotografije v direktorijih, ki sem jih brisal že pred več kot tednom dni. In katere so varno shranjene na računalniku.
In kaj se zgodi v takšnem primeru? Namesto, da bi mirno preživel še en dan brez računalnika, sem se lotil stvari bolj sistematično. Še enkrat sem vtaknil CF kartico v D200 in ugotovil, da sedaj tudi fotoaparat ne najde več nobene fotografije, čeprav sem jih še včeraj pregledoval na njem.
Potem je prišel na vrsto Google. Vsi uporabniki digitalnih fotoaparatov se prej ali slej srečamo s kakšno podobno situacijo, ko bi najrajši vse skupaj vrgli nekam in pozabili na vse. Vendar tokrat se ne bom vdal, sem pomislil!
Preizkusil sem celo kopico programov: PhotoRescue, Recover My Photos, CardRecovery 2.10, DiskInternals Flash Recovery 1.5, itd..
Brez uspeha! Vsi zgoraj omenjeni programi so našli samo fotografije, ki sem jih našel že tudi sam.
In končno sem se spomnil, da sem poleg SanDisk Compact Flash kartice dobil tudi mini CD SanDisk RescuePro software. Moj je verzije 2.0, sedaj pa obstaja že verzija 4.0.
Inštaliram program in zaženem vse skupaj. Sedaj je našlo že preko 700 fotk, katere lahko tudi odpiram in pregledujem. In to fotke zadnjih štirih dni, ki jih definitivno ne bi želel izgubiti!
Če bi slučajno kdo potreboval SanDisk RescuePro, ki se nahaja na mojem CD-ju, naj me kontaktira. Bomo skupaj našli rešitev! Ker tole resnično deluje.

p.s.: ko bodo fotografije obnovljene, jih tudi objavim!