had blog roni kordis had blog roni kordis

Čestitke vsem ob Dnevu zmage!

Kljub temu, da bi nekateri radi spremenili zgodovino in kljub temu, da bi nekateri radi dokazali, da so bili domobranci tisti, ki so osvobodili, branili (vstavi po potrebi) Slovenijo (takratno Jugoslavijo), sem ponosen, da so se stvari odvile tako, kot so se.
Slovenci nismo hlapci Nemcem, kot bi lahko bili, ampak so se naši stari starši borili na strani partizanov proti okupatorjem in po vojni gradili to, kar imamo sedaj. Ponosen sem, kljub vsemu nasprotovanju in negiranju boja proti okupatorju, ki se dogaja v zadnjih letih, da se vseeno spominjamo dogodkov, ki so spremenili naš svet.
Čestitke vsem ob Dnevu zmage! Še posebej tistim, ki so se borili za to svobodo in ki so dali svoje življenje za našo prihodnost!

 1. To že, osvoboditev Ljubljane od dveh okupatorjev in zasužnjenje s tretjim, komunističnim. Problem danes so Stanovnik in podobni krvoločneži, ki pod krinko partizanstva spravljajo tudi vse komunistične svinjarije. In če se kak partizan temu upre, še celo danes, je označen za fašista. Pa ne samo v Sloveniji, tudi v baltskih držvah in še kje, kjer se komunisti še niso umirili.

 2. Hja ceprav so pa tile partizani poceli marsikaj. V teh dneh bil prica mnogim zgodbam katere so se dogajale v okolici Logatca

  sicer pa ljudje bozji 2. svetovna se je koncala 60 let nazaj!

  lp Avi

 3. Tisti, ki ne poznajo zgodovine, so obsojeni na to, da jo ponavljajo…. Upam, da nam te zgodovine ne bo treba ponavljati….

  Had, podpišem vse, kar si rekel!

  S.F.S.N.

 4. DA!
  In ne mi z dnevom Evrope. 9. maj je dan zmage.
  Tisti, ki jamrajo o jarmu komunizma, pa naj malo pomeditirajo o jarmu, ki bi ga bili dobili, če ne bi zmagale zavezniške sile… in PARTIZANI.

 5. Saj vem, da je manj načitanim težko sprejeti dejstvo, da partizani na teh tleh niso bili edini uporniki fašizmu. Tjaša, morda bi se lahko za začetek zamislila, zakaj je Tito na vse kriplje nasprotoval morebitnemu izkrcanju zavezniških sil na jadranski obali …

 6. Eh… Če se ima kdo za začetek zamislit, so to tisti, ki so kolaborirali, potem se pa lahko naprej pogovarjamo…

  Kolikor se spomnim, nisem še nikjer zasledil nobenega kolaboracionista, ki bi se opravičil za to, da je sodeloval z okupatorsko vojsko.

  Ampak kakorkoli obrneš, je to dan zmage.

 7. Pengovsky, a ti sploh razumeš, da partizani, ki niso bili komunisti, ne sprejemajo take logike opravičevanja komunističnih zločinov?

 8. ervinator, a ti sploh razumeš, da so zmagali partizani in ne samo komunisti? Dan zmage je dan zmage tistih, ki so se borili proti okupatorju….

 9. Pengovsky, ja, razumem (če že ni očitno). Moj odgovor Tjaši je bil, da partizani niso bili edini uporniki okupatorjem. Å e enkrat preberi, če si kaj spustil.

 10. Žal se uradna Slovenija sramuje tega dneva, ki ga praznuje cela Evropa. Zato tudi nismo bili povabljeni na pomembno obletnico pred letom ali dvema.
  Žal naši vrli pomembni možje vlečejo na dan sile, ki so na ta dan izgubile in v pozabo potiskajo tiste, ki so na ta dan dobili pomebno zmago.
  Preštevanje kosti in oboževanje kolaboracionistov pa nas ne bo peljalo dlje kot v Tavčarjevo temno leto 4000.
  RKC je močna kot je bila pred vojno.

 11. Ervinator. Lep argument. Manj načitani.
  Mogoče bi se za začetek naučil čitati, preden drugim bereš levite. Rečeno je bilo “zavezniki… _in_ partizani”.

  Kakorkoli obračaš, to je bila zmaga naprednih duhov. Ne moreš partizanov kriviti počez za zablode in izrojene ideje komunizma. Konec. Vse ostalo je mrcvarjenje krivde tistih, ki bi prodali lastno mater za boga in cesarja! Kaj se zgodi, ko nazadnjaško-klerikalna klika začne sodelovati z okupatorjem (prehod iz 19. v 20. stoletje), so na lastni koži začutili v Gorici in Trstu. Vprašaj danes za smer v teh dveh mestih. Poskusi s slovenščino. Priporočam, da imaš kako hladno orožje v žepu. Za vsak slučaj, če se boš moral zaradi uporabe napačnega jezika braniti.

 12. Tjaša, niti po pomoti ne krivim partizanov za zločine komunistov. Zaradi komunističnih (medvojnih) zločinov, dokler se partizanstvo od njih (na primer od Kidriča, Mačka in Ribičiča) ne distancira, pa nad partizanskim uporništvom ostaja sramotni madež. Partizani niso bili edini uporniki okupatorju. Pika.

  Kar se tiče Gorice in Trsta, je tvoj “argument” popolnoma mimo.

 13. Podplat, Slovenija se tega dneva ne sramuje, treba pa se je soočiti z resnico na vseh straneh. Tavčarjevo leto 4000 je že preseženo, navkljub njegovim zastarelim strahovim.

 14. ce imas moznost priti v kiberpipo (k4/k6), bomo tam, sicer pa lahko priletim do cuttya :)

 15. @ervinator & podplat: Žal se moram strinjati s slednjim… Zdi se, kot da se Slovenija tega dneva sramuje… Ampak sramovala se ga je že pred letom 1990. Praznovali smo vsak pok puške stvari so šle celo tako daleč, da so hoteli komunisti za držvni praznik uzakoniti dan srečanja na Čebinah, ko se je v gostilni zbralo 25 komunistov in rekli, da zdaj so pa oni ta glavni, kar je približno tako aboten razlog za praznovanje kot je Dan varčevanja. Ampak da nismo sposobni na nacionalni ravni praznovati dneva, ko so milijoni po svet (ne samo v Sloveniji) nehali trpeti, ko so doživeli dan, za katerega so premnogi dali življenje, pa četudi se niso strinjali s politično opcijo, ki je s tem prevladala…. to je (se opravičujem) tipično slovensko. Je bilo, je in bo.

 16. Edino prav bi bilo praznovati pravi in uradni datum, ki je 15.05 in ne 09.05. Je res, da se je 2.sv. vojna končala 09.05 vendar so se partizani borili proti okupatorjem še kak dan več kot do 09.maja in uradni konec zmage v Sloveniji je 15.05.1945.

 17. @exorciser: Misliš “konec vojne” in ne “konec zmage”? :D

  Sicer je pa res… zadnja bitka je potekala 14. maja pri Poljani na Koroškem.

 18. Sramota je, da se uradna Slovenija obnaša kot da je bila na strani fašizma. Primorci tega ne bodo nikoli priznali.
  Sramota je da domobranci spet vzdigujejo svoja nemoralna početja. In RKC z njimi.
  Sramota je, da se za vsako odkopano kost krivi partizane.
  Sramota je, da držva ni sposobna s svojimi organi najti pozitivno v zmagi druge svetovne vojne.
  Sramota je da se o TIGRu še vedno ne mse govorit.
  Sramota je da JJ, vzgojen v kumrovškem duhu spreneveda okoli partizanov in belogardistov.
  Sramota je, da je na prenekateri cerkvi ali v njeni okolici pomnik domobrancem, ki so sodelovali s fašisti in nacisti.
  Sramota je, da RKC obvaduje čedalje več položjev v držvnih služh.
  In potem se ne bojite Tavčarjevega leta 4000 seveda s tehnologijo današnjega časa na strani držve?
  Obdobje 1945 do 1991 je bilo pravljica proti temu, kar nam grozi s strani mračne RKC.

 19. O TIGR-u se že sme govoriti. Problem imajo samo Stanovnikovi borci (in Kučan in Pahor), ki tigrovce še vedno obravnavajo kot nebodjihtreba teroriste.

 20. Heh, hlapci Nemcem… saj smo bili potem hlapci južnim bratom… A še vedno je pomojem bilo to manjše zlo, če bi se že moral odločati med socialisti in nacisti.

 21. TIGR je še vedno nezaželjena tema. Stanovnikovi borci jih ne obravnajo kot nebodigatreba. Tako jih označuje RKC in belogardistična drhal, ki ima še več mladih kot partizani. Sem mislil da jih ne bo več, pa so množično prišli iz Argentine.

 22. Stanovnikovi jih še slabše obravnavajo kot le nebodijihtreba …
  Janša pa je imel govor na Mali gori, remember?

 23. >Kar se tiče Gorice in Trsta, je tvoj “argument” popolnoma mimo.

  V goriški knjižnici imajo časopise iz tistih časov na mikrofilmih. Zanimivo _čtivo_.

  Spet hvala za izkazovanje lastne superiornosti. Moj argument je lahko mimo, to je pač tvoje mišljenje in do tega imaš vso pravico. Je pa argument (in ne “argument”), za razliko od tvoje _domneve_ o tem, koliko je kdo načitan.

Komentarji so zaprti.