Pred parimi dnevi je o OpenCoffee Meetupu pisal Ruph. Ker so mi ideje druženj všeč, sem tudi sam izrazil željo, da bi se udeležil tega srečanja. Ker direktno ne spadam v kategorijo podjetnikov, ki iščejo startup kapital, kajti moji projekti so precej manjši in jih lahko obvladujem z lastnim kapitalom, sem imel občutek da ne spadam v to kategorijo. Vendar sem kljub temu dobil povabilo na OpenCoffee Meetup v Global. Andrej, hvala!
In priznam, bilo je zanimivo, kljub temu da sem bil skeptičen cel dan, če bi se sploh udeležil srečanja. Zakaj? Ideja OpenCoffee Meetupa je v povezovanju podjetnikov, ki potrebujejo kapital, za razširitev, ali razvoj idej in pa investitorjev, ki so pripravljeni vložiti kapital v dobre ideje, ki se bodo nadalje realizirale. Vendar namen investitorjev ni samo investirati, ampak tudi pomagati pri stvareh, kjer so oni strokovnjaki, pri financah. In v Sloveniji imamo par držvnih institucij, ki naj bi delale ravno to: Japti, Regionalni centri za razvoj, itd. Vendar pri njih vedno nastanejo problemi, ko želiš večja sredstva, ki bi jih potreboval. In tukaj pridejo na vrsto investitorji, oz. angeli. Vendar je problem v Sloveniji tudi v tem, da ni veliko podjetnikov, ki bi potrebovali kapital za razširjanje svojih idej. Oz. Slovenci se še nismo navadili na takšen način investiranja, kljub temu, da je veliko podjetnikov, ki bi lahko z dodatnim kapitalom povečali obseg svojega posla, zaposlili nove ljudi, oz. se širili na globalne trge.
Družba je bila zelo zanimiva: Ruph, Mitja Mavsar, You.Go, Blaž Kos, Andraž Tori, Andraž, Matej Kurent, itd..
Po dogodku je padla še pizza v družbi Rupha in Mitje in idej za nove projekte ni zmanjkalo! Ravno nasprotno, razmišljam, da bi se kloniral, da bi ime več časa za vse!
OpenCoffee Meetup je definitivno uspel in pogled na drugo plat razmišljanja o podjetništvu mi je dal misliti! Ideje so, kapital je, samo realizirati jih je še potrebno!

2 Responses to OpenCoffee Meetup v Globalu

 1. andraz pravi:

  Jo Had, nisva imela prav veliko casa za debato, je pa fajn da sva se vidla.

  Kar se tice iskanja kapitala za podjetniske ideje, tu je slovenija precej zaostala, tako na kapitalski kot podjetniski ideji. Bo trajalo se precej casa, preden se kultura zamenja. Vsekakor bi se pa za boost potreboval en domači ala Skype projekt, od katega bi vsi potegnili vzorce obnašanja.

 2. Zabava za tretje tisočletje pravi:

  Projektov in idej malo morje

  Kapitala in časa za dodatno delo pa zmanjkuje

  dan bi moral bit 72 ur

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.