Ko gledam modne revije, se mi vedno zastavijo ista vprašanja. Kdo hudiča nosi te stvari, ki jih morajo nositi manekenke? Koliko žensk iz realnosti ima jajca, da obleče prozorno majico, skozi katero se vidijo brdavičke, za v službo? Katera realna ženska si želi, da bi njeno krilo izgledalo kot plenička za otroka? Katera ženska si želi, da bi s seboj nosila en kup crknjenih živali, ki bo jo ščitile pred mrazom?
Mogoče je samo moški pogled na modo in modne revije takšen, ali pa je to zgolj in samo moja predstava, ki je kot predstavnik moškega sveta, ne bom nikoli razumel. Vendar me iskreno zanima, kaj pripelje žensko do stanja, ko je za eno samo cunjo pripravljena dati več kot €1000? Ali za čevlje, ki se obujejo samo enkrat, več kot €500.
Bomo kdaj moški razumeli ženski svet?

4 Responses to Kdo nosi stvari, ki so predstavljene na modnih revijah?

 1. Morska pravi:

  Mislim, da je veliko žensk, ki gledajo na to prav tako kot ti. In nasprotno… kar nekaj je moških, ki so pripravljeni dati toliko denarja, kot si omenil, za čevlje in obleko. Kakor jim paše.
  Osebno mi cote in čevlji ne predstavljajo neke vrednote, saj jih imam v glavnem za to, da sem pač oblečena, za to, da se v njih dobro počutim, pa ni treba imeti takih “manekenskih”. Ponavadi mi slednje itako niso všeč, tako da je problem rešen :)
  Seveda obstajajo kakšni kosi oblačila ali obutve, ki jih kdaj občudujem v izložbi, a če so za moje osebne pojme predragi, si pač napasem oči in grem dalje. Nase jih za tisto preveliko ceno ne dajem.

 2. Sunshine pravi:

  Mislim, da to ni le moško razmišljanje, ampak je kar razmišljanje vseh zrelih ljudi. Modne revije so namenjene bolj same sebi in designerjem, da se lahko izprsijo, nosi pa tisto praktično nihče. Sploh je “lepo” videti, ko puncam potem naredijo sračje gnezdo na glavi in make up kot po dvoboju s Tysonom, ker to je vendar visoka moda. Zame so to le neumnosti in stran metanje denarja. :(

 3. Odyn pravi:

  Po moje so te modne revije nekako tako kot formula ena. Nihče pri zdravi pameti ne bi želel takega avtomobila. So pa dobra reklama za svojo blagovno znamko. Saj tudi cunje znanih proizvajalcev, ki se prodajajo (pri nas) niso podobne tistemu, kar se kaže po modnih pistah.

 4. Dejan pravi:

  Had, na revije moraš gledati enako, kot na konceptualne avtomobile na avtomobilskih sejmih. Z njimi firma (oblikovalec) pokaže, kaj zmorejo in kakšne bodo njihove smernice na “normalnih” avtomobilih (oblekah). Tako, kot konceptualnega vozila nikoli ne izdelajo, tudi oblek z revij ženske nikoli ne nosijo.
  Koliko dati za obleko, čevlje, da je še normalno? Kaj pa je normalno? nekomu se zdi čista norija dati več kot 200 EUR za fotoaparat (DSLR…kaj je to, si nor, zakaj hudiča bi hotel s sabo nosit tisto gajbo, ko so pa slike s trotlco čist ok), drugemu je idiotizem dati 500 EUR za čevlje, s katerimi ne smeš v mokro, prah, te ožulijo, itak pa same od sebe razpadejo čez eno leto, tretjemu pa se zdi skrajno smešno kupiti nov avto za vsaj 20.000 EUR, ko pa ga 16 let star Golf 2 dizel pripelje kamor želi. Nor je svet in nori smo mi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.