had blog roni kordis had blog roni kordis

Microsoft Surface – Microsoftova Miza

Sicer me je danes s svojim zapisom o tej storitvi prehitel Obuti Maček, ampak mi je stvar vseeno tako fascinantna, kljub temu da je Microsoftova, da si zasluži par besed.
Ideja o Microsoft Surface produktu sega v leto 2001, ko sta Stevie Batniche in Andy Wilson začela razvijati koncept interaktivne “mize” (zakaj miza? če so bila okna, naj bo sedaj miza). V letu 2003 sta idejo predstavila šefu Billu Gatesu, ki mu je bila všeč. In začel se je razvoj.
In danes, oz. včeraj so predstavili Microsoft Surface projekt tudi uradno.
Microsoft Surface je 30-inčni računalnik z na dotik občutljivim zaslonom, v obliki mize, ki omogoča interakcijo večih stvari. Prepoznava dotike, prepoznava premike, prav tako bo prepoznaval različne, s kodo opremljene predmete in se bo z njimi povezal in omogočal veliko lažjo interakcijo.
Sama ideja je več kot genialna. In čeprav je Microsoftova, mi je hudičevo zelo všeč.
Predstaviteni posnetki Microsoft Surfaca so me navdušili. Možnost, da bom postavil fotoaparat na mizo in da ga bo ta zaznala in se povezala z njim, mi je več kot fascinantna. Da bom lahko pretočil fotografije iz njega, brez kablov in da bom fotografije lahko s prsti, brez miške, pošiljal, spreminjal in obdeloval, se mi zdi huda!
Druga možnost, ki je predstavljena pa je interakcija z zemljevidom. Pogledaš kje se kaj dogaja in preko svoje kreditne kartice, ki jo položiš na mizo, plačaš. Poleg tega ti sama miza svetuje še ostale stvari, ki so v bližini. Prav tako si lahko naložiš celo pot na GPS napravo, ki te varno in natančno odpelje do samega prizorišča. Svet postane precej bolj prijazen in enostaven za uporabo!
Upam, da niso to le sanje in da bomo kaj takšnega kmalu lahko imeli tudi doma!

Microsoft Surface

  1. Mene najbolj fascinira pri tem odsotnost vmesnika med vsebinami in uporabnikom. Nobene miške, tipkovnice, šiš-miša ali česa podobnega. Direktno upravljaš z vsebinami.

  2. A pol ko bo pa fatal system error bomo imeli pa lepo “pogrnjeno” modro mizo :)

  3. …to bo šele na macih delal tko kot treba. Sicer pa spet diši po rip-offu, ker je Apple ta multitač že implementiral v iPhone.

  4. @ŽonPjer: A je iPhone že zunaj? Apple je Multi Touch tehnologijo pridobil, ko je kupil podjetje FingerWorks, ki je koncept implementiralo v svoje tipkovnice. MS je razvil svoj sistem, ki je drugačen, ne nujno boljši, ne nujno slabši.

    Å ele, ko bo Prada nardila majčko, kjer piše Blog gor, bo to narjen tako, da bo dobr…

  5. Tole mi ne izgleda, kot nekaj, s čimer bi želel delati 8 ur na dan… pomankljiva ergonomija. Med tipkanjem ali uporabi miške, roke lepo počivajo na mizi. Sklanjanje nad mizo ter mahanje z rokami, da dosežeš vse njene kotičke pa mi ne deluje uporabno. Podobno je z drugimi uporabniškimi vmesniki. Prepoznavanje govora? Super zadeva! Ampak jaz vsekakor ne bi rad 8 ur narekoval računalniku, kaj naj naredi. Za tiste, ki pa bi radi poskusili pa priporočam Granobil.

  6. kaj šele bo ko boš laški pir postavil gor in bo pisalo daj še daj še

  7. Na Microosft web strani piše da bo predstavitev Surface-a 9.6 v Sheraton Hotel, New York. Ker se bom ravno takrat potikal tam okoli, si bom stvar seveda šel ogledat in bom iz prve roke posredoval moje vtise in če bodo dovolili posnel tudi kaki filmček.

Komentarji so zaprti.