had blog roni kordis had blog roni kordis

Letališče dr. Jožeta Pučnika

Ablast namesto, da bi se ukvarjala z resničnimi problemi v Sloveniji, se raje ukvarja s preimenovanjem letališča Ljubljana. Letališče dr. Jožeta Pučnika se sliši precej turobno in meni deluje precej bolj kot ime pokopališča. Podobnost je verjetno samo plod moje domišljije. Predvidevam da bodo imeli tujci problem z izgovorjavo, oz. pisavo tega naslova. Ampak to itak nima veze. Pomembno je, da se preimenuje! Poleg tega me zanima, če si res kdo od nas, držvljanov Slovenije želi, da bi po njem poimenovali letališče?

p.s.: kaj pa če bi po blogerjih poimenovali ulice? :evil:

 1. Zanimivo!
  Sem delničar Aerodroma Ljubljana, pa me nihče ni vprašal ali se strinjam s preimenovanjem podjetja, ki je v moji delni lasti?
  Držva je sicer večinski lastnik, ampak od vseh delnic ima 49 % delnic, ki imajo zmanjšano glasovalno pravico.
  Ali lahko torej nekdo brez lastnikov spreminja ime podjetja?

 2. Kakor vem, se podjetje ni preimenovalo, ali pač?

  Oblast se še kako ukvarja z resničnimi problemi, recimo sprejela je azbestni zakon, ki ga prejšnja oblast v 12 letih ni uspela. Za bolnike z azbestozo je pa pomemben vsak dan. Vlada rešuje strahotne nepravilnost v sovi, ukvarja se z morebitno reformo šolstva, pa tudi na ljudstvo ne pozabi z recimo delovanje uprave tudi ob sobotah, kjer bo pač potreba. Čedalje bolj pobesnele kritike raznih levičarjev so pa najboljši dokaz, da na splošno gledano ta vlada dela odlično in da je v zelo kratkem času uspela narediti nekaj učinkovihit potez, ki jih predtem niso v precej daljšem obdobju. Po velikem očetu slovenske osamosvojitve Pučniku pa bi lahko poimenovali kakšno ulico ali park ali trg. Letališče naj bo kar…Brnik.

 3. Ni da bi imel kaj proti Pučniku, ampak letališče?!?!? A je vlada začela vleči drastične ukrepe, da si izboljša “rejting”? Jim gre že tako hudo za nohte?

  Ali pa so to še zadnje poteze odhajajoče vlade, ki je sprejela dejstvo, da se poslavlja in bo hitro postorila še nekaj sebi ljubih reči?

  Moje mnenje? Letališče naj bo kar lepo Brnik! Naj Pučnik za svoje zasluge dobi kakšno večjo ulico. Vlada pa naj se zresni!!!

 4. Ma to je navaden bikov drek. Podrejajo si vse ključne položje v gospodarstvu in politiki, sedaj bojo pa še preimenovali vse počez? Franco Juri je lepo karikiral v Dnevniku: Na letališču dr. Pučnika se znajdeta Kučan in Drnovšek, po ozvočenju pa nekdo spregovori: Potnike obveščamo, da čez 5 minut odpelje avtobus za Janšagrad :D

 5. podpiram predlog o preimenovanju v letališče Edvarda Rusjana, ki je na

  če je na Brniku raztavljena kopija njegove Ede 5, bi bilo njegovo ime n krat bolj primerno kot Pučnikovo

 6. Mogoče bi vlada lahko razmislila tudi o zaščitni barvi letališča. Glede na njegovo ime bi predlagal belo!

 7. Vlada lahko odloča, odločilo bo pa seveda ljudstvo. Dokler bo v spominu ljudi Brnik, ne bo nobeno poimenovanje pomagalo. Upam.

 8. V Sloveniji je pač prišlo do tipične politične tranzicije, kot tudi drugod v razvitih držvah – ko oblast prevzamejo bebčki, ki s populističnimi potezami prepričajo rajo, ki je vse manj izobražena (pri ukrepih so vrednostne sodbe pred strokovnostjo). Potem pa pridejo na oblast in ker so brez idej pač počnejo bedarije, kar je moč videti tudi v celem kupu slovenskih občin.

 9. Res je, Francozi imajo tudi letališče “Charles de Gaulle”. Vendar za razliko od Janševega poimenovanja so Francozi to letališče poimenovali s 100% konsenzom celotnega naroda. Pri nas jih je pa vsaj 80% proti!!!! NAROD PREBUDI SE.

 10. NOVO USTANOVLJENA SKUPINA:” PROTI preimenovanju letališča J.Pučnika.
  Zberimo več prijav kot ostali. BODIMO PRIZANESLJIVI, ČE LETALIŠČE ŽE IMA IME SLOVENCA, GA NE SMEMO SPREMINJATI. Naj Pučnik počiva v miru.

 11. Vlada RS je 7. junija 2007 sprejela sklep o preimenovanju letališča v Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po enem izmed akterjev osamosvojitve Slovenije Jožetu Pučniku.
  9. julija 2007 so letališče preimenovali v današnje ime. Preimenovanje je predlagala glavna vladna stranka SDS, naslednica Pučnikove Socialdemokratske stranke.
  NE ZDI SE MI PRIMERNO, DA SE Z IMENOM POKOJNEGA ČLOVEKA TAKOLE POLITIČNO OPERIRA. NISMO ZA NOBENO POLITIČNO OPCIJO IN NAS VODI SAMO ZDRAVA PAMET.
  Vsaka država ima svoje glavno letališče poimenovano po nekem velikem nacionalnem junaku ali pa po kraju. Barajas, Nikola Tesla, Charles de Gaulle… Kolikor vem, JOŽE PUČNIK je narodni junak in zato ker z preminulimi ne moremo kar tako žonglirati (ime gor ime dol)podajam pobudo, da ime ” Letališče Jožeta Pučnika” ostane takšno kot je.

Komentarji so zaprti.