Kaj se zgodi, ko te Izklop linka - 10,579 unikatnih obiskovalcev v enem dnevu 4 Kaj se zgodi, ko te Izklop linka - 10,579 unikatnih obiskovalcev v enem dnevu 4

Kaj se zgodi, ko te Izklop linka – 10,579 unikatnih obiskovalcev v enem dnevu

Pred časom sem pisal o Digg VS Fark efektu in bil presenečen nad številkami.
O spletni skupnosti Izklop.com sem že pisal. Včeraj pa sem bil noro presenečen nad Izklop efektom. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da je Izklop tako močna skupnost. Ko sem okrog 10. ure dopoldne pogledal število obiskovalcev, ki so se trenutno nahajali na had.si sem bil prepričan, da je prišlo do napake pri spletnem servisu whos.amung.us. Takratna številka je bila 207 obiskovalcev?? Preverim podtake še na statcounterju in ugotovim, da ni napaka, ampak da je to resnično stanje. In krivec je bil Izklop in post Pero iz Big Brotherja – eksplicitne fotografije.
Sledilo je pismo ma.tiji na Domenco, ki mi je pred časom ponudila zastonjsko gostovanje, z opravičilom zaradi povečanega obiska in obremenitve strežnika. Preventivno, da se ne bi zgodila podobna zgodba, kot jo je doživel Michael Manske z Media Templom. In čez par minut sem dobil odgovor! Z rahlim strahom sem razmišljal o tem, da bom spet moral iskati novo streho pod glavo in da bom moral spet postavljati vse na novo. Ampak že po parih besedah mi je bilo jasno, da ne bom brezdomec! Moj celodnevni promet ni dosegel niti 0,1% prometa, ki ga ima na svojih strežnikih in portalih Domenca!
Številki 10,579 unikatnih obiskovalcev v enem dnevu, oz. 34,608 nalaganj strani, sta definitivno zelo visoki za blog. Prav tako je zanimiva številka 236 unikatnih obiskovalcev naenkrat na strani!
In potem se mi je zastavilo novo, povsem preprosto vprašanje. Kaj bo naslednji cilj? Ali sploh obstajajo cilji? Oz. zakaj bi se omejeval s številkami in si zadajal cilje, če le ti pridejo sami po sebi!

236-unikatnih-obiskovalcev-naenkrat.jpg 10000-unikatnih-obiskovalcev.JPG alexa-73-v-sloveniji.jpg

 1. gledano na celoten promet, ki se zgenerira na danem strezniku, je stevilka zanemarljiva … ce pa gledas na posamezno stran, potem pa ni slabo, sploh ce nimam nekega nacrtovanja zadej …

  ko si ze ravno pri statistiki, si ze pogledal reinvigorate.net? zate bi bil sploh snoop odlicen :)

 2. In če prav vidim te je tudi Googlov PageRank dvignil na 5-ko.

  Če se spomneš smo na Blogresu z Legomeno imeli debato o PageRank-u in tem, če ima sploh katera slovenska stran PageRank 6. Jaz sem na brzino našel dve: SiOL-ovo domačo stran in pa portal Najdi.si.

 3. @sasa: kako ne :)
  @milan’che: sem imel ze kar nekaj casa blog na 5.. 6 ma tudi sta :)
  @david: hvala! sicer sem to ze opazil, ampak nisem se registriral..
  @samuelion: saj se je potrebno linkati

 4. @had možno, nikoli nisem spremljal tega PageRanka, a ko sem po Blogresu preveril je bil tvoj, če se ne motim, na 4-ki (morebiti se pa le slabo videl).

 5. Ti samo dobro objavljaj, mi te bomo brali. Verjemi, če ne bi imel udarnih tem, se ti to nebi dogajal. Kaj češ, tudi sam po ene dvakrat ali trikrat, hm, mogoče tudi večkrat :) kliknem na tvoj blog, da ja nebi kaj zgrešil.
  Had, bodi to kar si in piši tako kot sedaj, pa bomo imeli vsi nekaj od tega. ;)

  lp kreg

 6. Mislim, da se je meni enako zgodilo, ko sem samo napisal komentar (podobno kot n-kratnik obiska) na “seks”, ki pa je bil cca pol dneva v nedeljo čez dan na Siolovi prvi strani.

  Ja, obisk je pač zelo egotripna zadeva.

 7. uf, to pa je huda statistika…bravo…:-)

  fejst mi je všeč tvoj koncept pisanja, kratko, jedrnato, preprosto, všečno…da večkrat dnevno pridem…:-)

 8. hmmm… sem bil preprican, da imas vecji obisk bloga (spomnim se, da sem jaz imel po stat counterju okoli 15-20k dnevno).. ker to kar imas (kljub izklopu) se mi zdi povprecna stevilka za blog.

 9. hmm.. 15-20k dnevno cesa? uniqov? al page loads? povprecno? hahaha :) verjemi da na siolu, kljub rednemu pojavljanju na prvi strani in niti z jasmino, ki je bila linkana povsod, ni bilo taksnih stevilk..

 10. Ja in če sanjaš….. za vsak klik 1€…..hmmmm ni slabo ha,ha.

 11. Res lepo, jaz pa ves srečen, če pridem do številke 150 v enem dnevu =) drugače pa maš zanimiv in “uporaben” blog in ne kot nekateri, ki samo neka svoja razmišljanja in poezije gor nalagajo. keep on good work.

Komentarji so zaprti.