Pred časom sem pisal o Digg VS Fark efektu in bil presenečen nad številkami.
O spletni skupnosti Izklop.com sem že pisal. Včeraj pa sem bil noro presenečen nad Izklop efektom. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da je Izklop tako močna skupnost. Ko sem okrog 10. ure dopoldne pogledal število obiskovalcev, ki so se trenutno nahajali na had.si sem bil prepričan, da je prišlo do napake pri spletnem servisu whos.amung.us. Takratna številka je bila 207 obiskovalcev?? Preverim podtake še na statcounterju in ugotovim, da ni napaka, ampak da je to resnično stanje. In krivec je bil Izklop in post Pero iz Big Brotherja – eksplicitne fotografije.
Sledilo je pismo ma.tiji na Domenco, ki mi je pred časom ponudila zastonjsko gostovanje, z opravičilom zaradi povečanega obiska in obremenitve strežnika. Preventivno, da se ne bi zgodila podobna zgodba, kot jo je doživel Michael Manske z Media Templom. In čez par minut sem dobil odgovor! Z rahlim strahom sem razmišljal o tem, da bom spet moral iskati novo streho pod glavo in da bom moral spet postavljati vse na novo. Ampak že po parih besedah mi je bilo jasno, da ne bom brezdomec! Moj celodnevni promet ni dosegel niti 0,1% prometa, ki ga ima na svojih strežnikih in portalih Domenca!
Številki 10,579 unikatnih obiskovalcev v enem dnevu, oz. 34,608 nalaganj strani, sta definitivno zelo visoki za blog. Prav tako je zanimiva številka 236 unikatnih obiskovalcev naenkrat na strani!
In potem se mi je zastavilo novo, povsem preprosto vprašanje. Kaj bo naslednji cilj? Ali sploh obstajajo cilji? Oz. zakaj bi se omejeval s številkami in si zadajal cilje, če le ti pridejo sami po sebi!

236-unikatnih-obiskovalcev-naenkrat.jpg 10000-unikatnih-obiskovalcev.JPG alexa-73-v-sloveniji.jpg