Oddaja Svet, ki jo je do sedaj vodil Marko Potrč, je očitno dobila novo voditeljico, čeprav na internetni strani 24ur še vedno promovirajo njega.
Lili je prav prijetna popestritev, vendar toliko napak, kot jih je naredila v svoji prvi oddaji, definitivno ni pozitivna stvar. No ja, upam, da bo jutri že boljše! Vendar se sprašujem, zakaj dvomim v to? :evil:

svet.jpg

30 Responses to Lili Žagar – motiti se je človeško

 1. hadka pravi:

  Nisem gledala, ker na žlost ne spremljam oddaje, razen če sem na fitnesu, kjer pa itak ni sounda ;)Deklič je prav luštna stvarca, kakor pa sem razumela agresivne propagandne napovednike bosta odslej oddajo vodila oba.

 2. hadka pravi:

  aja, pa prva sem! juhu

 3. don barkL pravi:

  Predvsem se mi zdi, da njena komunikativnost ni tista prava za vodenje oddaje. Že ko je imela prispevke je govorila zelo čudno. Glas se ji je tresel, zvenelo je kot da hudo mutira. Nadležno mi jo je bilo poslušati.

 4. Anonimno pravi:

  Slučajno sem ujel napoved o delih na cesti, kjer je gdč. Žagar kraje naglašala kar po svoje! Od same muke sem takoj preklopil na drug kanal.

  Je pa pravilna izgovorjava splošen problem, ki se pojavlja v novinarskih vrstah. Prav bolijo me ušesa, ko poslušam novice in slišim, kako novinarji napačno izgovarjajo recimo športna imena in priimke, kraje ipd. Hudiča, se ne morejo prej pozanimati, kako se kakšna stvar izgovori?!

 5. Klemen pravi:

  En teden vodi tale pupa in en teden vodi oddajo Potrč, če sem prav slišal ;)

 6. titania pravi:

  Spet se je izkazalo, da za voditeljice na nekaterih televizijah ni potreben novinarski talent, glas, občutek za intonacijo, izgovorjava in predvsem lep slovenski jezik, ampak vse kaj drugega … na žlost! Å e en nadležen (tokrat dolenjski) dialekt v medijih … Tisti, zaradi katerih nas bolijo ušesa, naj raje pišejo zanimive članke, kajti lepih glasov ni tako malo. Lp!

 7. Big Gigant Head pravi:

  O njenih kiksih sem že sam pisal.

  Sicer bi Svet jaz kar ukinil. Ker toliko bedarij kot jih pa tam slišim jih pa nikjer ne.

 8. chloridium pravi:

  Meni osebno se zdi, da je teh informativnih oddaj že malo preveč! Do zdaj sem se pri gledanju TV izogibal reklamam….zdaj se na žlost izogibam še info-oddajam. Raje kvaliteta kot kvantiteta.

 9. nada pravi:

  Tudi mene je hudo motila množica izgovorjenih napak imena kraja in artikuliranje, prisiljeno hitenje v nov stavek.Skratka ta mlada dama bi bila morda bolj primerna za napoved vremena ali reklame in nič več.Marko se je v začetku tudi kaj zmotil a se je hitro popravil, skoraj neopazno.
  Časovni premiki predvajanja oddaje me pa sploh jezi in vzame voljo spremljat.
  Info oddaje bi morale biti točno in vedno ob uri vsega 15 min in to vsakokrat drugi prispevki ne pa ponavljanje.Poročila pa ob 20 uri vsega 30min in to brez vmesnih reklam.Tako pa smo priča ponavljajočim se informacijam in reklamam skozi ves večer na vseh programih.Utrujajoče ko en prispevek vidiš 5x od A,POP,TV1,Pika,med 19-24 uro.

 10. 1234 pravi:

  Moje mnenje je nekoliko drugačno. Meni se zdi nova voditeljica prava popestritev.

  Če izhajam iz sebe, vem da je preprosto komentirat ljudi in dogodke izza računalnika. Na splošno se mi zdi, da si ljudje (sploh v Sloveniji, kjer vsak vsakega pozna) stvari velikokrat predstavljamo enostavnejše, kot so v resnici.

  Televizija in javno nastopanje sta pri tem še poseben primer. Nekdo lahko izkušnje dobi samo tako, da se uči iz lastnih napak. Te pa so del življenja, tako ali drugače.

  Verjetno bi marsikdo izmed nas, ki se izražmo prek tipkovnice “zmrznil” pred kamero. In tako kot sam spoštujem pisce in urednike spletk, spoštujem nove obraze iz TV ekranov, ki imajo “jajca” sprejemati težke izzive.

  Po mojem malenkostnem mnenju je nova voditeljica simpatična in obetavna osvežitev. Z rutino in izkušnjami bodo tudi napake sčasoma izginile. Se pa strinjam z nado, da je pri nas že prava poplava info oddaj. Ko se ena konča se začne že druga. Predvsem me pri vseh info oddajah moti dominantna vloga političnih tem: vse kaže, da info oddaje postajajo komunikacijska niša in bojišče različnih političnih opcij, ki si izmenično podajajo štafeto za govorniškimi odri.

  Å e dobro, da imamo National Geographic … ;-)

  Toliko z moje strani in lep pozdrav

 11. titania pravi:

  Ravno zato bi morali biti pred kamerami tisti, ki imajo takšne kvalitete, ki jih tako delo zahteva. To je tudi odraz profesionalnosti – vsak naj dela, to kar obvlada, pa bo tudi končni izdelek vsaj kvaliteten, če ne tudi dober. Nimam nič proti Lili, čisto simpatična je na pogled, ampak njenih poročil jaz ne morem jemat resno, ker zgledajo kot ena avdicija za mlade “novinarke”. Sopranovi ji najbrž za zdaj še dvigujejo gledanost, ker se vedno začnejo kasneje in potem ob Lili čakaš na serijo … potem bo pa treba spet najti en primernejši termin za Svet:) Lep dan vsem.

 12. nada pravi:

  Dati priložnost novemu obrazu ? Lepo prosim, nikar ne eksperimentirajte z nami gledalci.Danes ima vsak priložnost: se naučit željene obrti s pomočjo šole,tečajev,izobraževanj pod nadzorom mentorja,dodatnih usposabljanj pri strokovnem in profesionalnem kadru mednarodnega slovesa, ki je danes na voljo prav v vsakem poklicu.Za TV postajo in vodjo programske sheme, ki postavi še nezrelo in nepripravljeno in nedoraslo osebo pred kamero, je nedopustno.Mene v informativni oddaji predvsem zanima informacija in ne popek ali telešček ali spakovanje neke spikerice.Ker je TV info namenjena gledalcu jaz zahtevam kvaliteto in profesionalnost, sentimentalnosti ni.

 13. 1234 pravi:

  Sami perfekcionisti! Odlično, 5! Rad bi videl vaše življenjske presežke …
  :-))

 14. titania pravi:

  No, to je pa tipični slovenski komentar, ko nekdo nekaj kritizira … češ: kaj ste pa vi naredili v življenju??? Ne smeš kritizirat, ne smeš pohvalit, ne smeš argumentirat … vedno se bo našel eden, ki te bo probal na hitro porinit v drek, še posebej, če si zadel žebljico na glavico.

 15. had pravi:

  @1234: a se ti zdi, da smo mi, ki komentiramo, ali pisemo, medijske osebnosti? ocitno nismo :) in zategadelj tudi ni nasih zivljenjskih presezkov obelodanjenih.. ceprav verjamem, oz. vem, da so nekateri dosegli ze veliko vec, kot to, da so se pojavili kot voditelji oddaje na tv.. no, mogoce pa je tudi to komu zivljenjski cilj, mar ne? :)

 16. 1234 pravi:

  Sploh ne gre za “rinjenje” v drek, kot se je izrazila titania. Gre za nekaj drugega, kar me resnično moti predvsem pri prebiranju številnih slovenskih blogov, pa tudi na splošno v našem medijskem prostoru. Bom skušal razložit v nadaljevanju.

  Obstajata dve vrsti kritike, proaktivna kritika in kritika zaradi kiritike same ali zaradi užitka ob kritiziranju. S tem ne apeliram na Hadov blog, ki ima kulturo pisanja, temveč na kritike, ki se navadno pojavljajo na večini slovenskih blogov. Nova voditeljica gor ali dol.

  Ljudje, ki sodelujete pri razpravah v medmrežju ste medijske osebnosti, seveda! Vendar vaši primarni komunikacijski mediji niso televizija, radio ali billboardi, temveč blogosfera, forumi in rssfeed. Vsi ti so del javnosti in sooblikujejo javno mnenje, vsaj za delček populacije, ki je internetno osveščena. In temu primerna je tudi odgovornost pisanja in komentiranja.

  Da pa se vrnem na dve vrsti kritike. Kritika je odlična stvar in seveda, gibalo napredka. Če bomo vsi tiho (kar smo tako ali tako preveč) bodo stvari ostale v status quo. Dolgčas!
  Vendar pa kritika s sabo nosi tudi mero odgovornosti. In kar me moti je to, da smo v sodobni družbi vsi postali vsevedi, vsi imamo mnenje o vsem in vsi pogumno kritiziramo na vse konce in kraje. Mislim, da je to posledica emancipacije potrošnika, ki se zaradi svoje “svobodne izbire” počuti center sveta, ne glede na to ali je gledalec, obiskovalec ali kupec.

  Ne mislim nič slabega, vendar morate priznati, da je za pogumno raztresanje s kritiko treba imeti strokovno znanje. In res je had, mnogi so dosegli že mnogo več od vseh nas, mnogo več kot postali voditelji neke oddaje. Zanimivo je le, da se taki ljudje navadno vzdržijo kritik iz področij, ki jih ne pozanjo. Na primer, Nietzsche je 10 let raziskoval filozofijo umetnosti in glasbe preden je imel pogum napisati kritiko Wagnerjeve glasbe!

  Skrbi me dejstvo, da raven komentarjev na slovenskih blogih še vedno ni nič višja od komentarjev v vaški gostilni. Namesto, da se ukvarjamo s tem kje in kdaj se je neka novinarka zmotila, bi se mogli zamisliti, kaj predstavljajo informacije, ki jih mediji pošiljajo in zakaj za hudiča so na vseh programih iste iz dneva v dan? Kdo so agenda setterji in v čigavem interesu je, da obsedimo pred tv zaslonom, ustrahovani, da je na svetu takoalitako vse narobe? Veliko o tem bi imel povedati nemški sociolog in futurist Herbert Marcuse, če koga zanima …

  Medtem pa upam, da bo nova voditeljica popravila svoje napake in bomo imeli boljše teme za razpravo.

  Srečno in veliko kritičnih presežkov vam želim ;-)
  Lep dan vsem

 17. Kolenkišta pravi:

  Problem Lili Žagar sploh ni v tem koliko napak naredi na minuto, ampak to, da kaže na vse simptome gnilobe in neprofesionalnosti slovenskega novinarstva. Lepo vas prosim, kako je lahko človek brez konkretne izobrazbe, izkušenj na dotičnem področju (aja ups, pisala je za mikijev zabavnik)novinar, katerega specialnost je zdravstvo. MAR JE V TEJ KOKOÅ KI RES ŽE ZA VSAKO STVAR DOVOLJ, DA MAÅ  LUÅ TEN KSIHT!?! VSAJ MINIMALNI STANDARDI BI BILI DORBRODOÅ LI, REPOVŽ!

 18. tito pravi:

  no,mene pa zanima,ce kdo kaj vec ve o tej Lili?punca je prav cedna?hvalezen bi bil vsake informacije :).

  hvala

 19. Kristofus pravi:

  ja, tudi jaz bi jo imel za sliko ali pa še raje za igračko:) PoslušaT JE PA NE MOREM!!!

 20. billy pravi:

  No ja… Nihce se ni rodil profesionalec… Je treba potrpet da se punca mal navad. Sicer sem pa gledal danasno odajo kjer se vidi izboljsanje. Se par mesecev pa bo :D

  Pa se lustno dete je :D

 21. had pravi:

  @billy: se popolnoma strinjam :) si verjetno opazil dekolte :)

 22. Slimy pravi:

  Nobody’s perfect!
  Lili je prav zakon – naglaševanje gor al pa dol – nihče od vas, k ste tako pametni zaradi naglaševanja, ne zna vsega prav naglasit, tko da ne jambrajte zarad tega in dajte bit rajš mal vzpodbudni!!! Iz dneva v dan je boljša in še mal pa ne bo kej komentirat.
  Jaz po novem prov uživam v gledanju oddaje 24 ur. Lili deluje blagodejno tako na oči kot na ušesa:) Je pa res, kot pravi 1234, da bi nas mogla mal bol skrbet vsebina povedanega in dejanski problemi.
  Go Lili!

 23. e-class pravi:

  No in potem je vse zamrlo…
  očitno vas res ne moti več vse to kar ste pisali.
  Lili, BRAVO. Povsem uredu ti gre in vsakič znova si še boljša.

 24. nada pravi:

  Ne ni vse zamrlo, še vedno se moti in še vedno sarkastično govori ! Neprijetna za poslušat ! Nobene ženske milini…imam občutek, da se na vso okolico samo zadira…..

 25. zb pravi:

  Mene pa navdušuje, da je Lili napravila takšen napredek v času, ko sodeluje pri Svetu. Primerjajte jo z drugimi, npr. z Rosvito Pesek – ista podoba, isti stil odkar jo pomnim, samo temu stilu je dodala še dr. da bo bolj “držlo”. Morda bi Lili Ž. lahko svoje delo delila edino še z Mojco Å irok, ki jo je za nacionalko škoda.

 26. mitjamavsar pravi:

  Lili poznam iz nedavno zaključenih študijskih klopi. Super punca! Z iste fdvjevske generacije sta se, po mojem vedenju, skoraj takoj do voditeljic izstrelili dve punci: Jasna Kuljaj in Lili. In za obe mi je popolnoma jasno, da ju je izstrelila njuna izjemna energija in hitra učljivost ter ne zgolj njuni dekolteji.

  Razlog za ekranizacijo mlajših je verjetno tudi cena. Mnogi mladi novinarji bi takšno delo delali zastonj, hkrati pa stari izkušeni mački zahtevajo precej več kot mlado manj izkušeno dekletce. Tisti, ki te mlade kadre izbirajo, zavestno izberejo pač najboljše med manj izkušenimi. Gledalci so vseeno hvaležni za svež obraz, mladi novinar pa se praviloma izjemno trudi, kar tudi ni slabo za ekipo.

  Ko se nek obraz prime in “zaslovi”, lahko itak kaj kmalu kar lepo zasluži z vodenjem prireditev in podobnim. Poskusite dobiti Lada Bizovičarja za event … ;)

 27. srecica pravi:

  Mavsar, pa ne samo bizovicar, tudi te, ki si jih omenil, z eno prireditvijo zasluzjo tolk, kot povprecn slovenc v celem mesecu.Preverjeno!

 28. tadej pravi:

  draga Nada in podobni…
  Glede na to da te/vas Lili tako neizmerno moti se cudim da se vedno spremljas/te oddajo – ves obstajajo alternative!?

  lp

 29. nada pravi:

  Dragi Tadej, imaš prav…sem že preklopila.

 30. simči pravi:

  mislim ej folk….bolše voditlce od lili še nism vidu na tv-ju,zarad tega če se kdaj zmoti sam še rajš gledam oddajo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.