had blog roni kordis had blog roni kordis

TLP ni služba, TLP je način življenja (Bine Bizilj)

Priznam, da nisem bil nikoli goreč privrženec oddaje TLP in to iz povsem banalnega razloga. Oddaja je bila na sporedu ob nedeljah popoldan, ko me ponavadi ni doma. Kadar sem imel možnost spremljati oddajo, mi je bila všeč, čeprav je na trenutke zaplavala malce predaleč, vendar jo je odlični Lado Bizovičar znal vrniti na pravo pot. Tudi ostali dve sovoditeljici, Anja Križnik Tomažin in Taja Zuccato sta odlično opravljali svoje delo.
Ozadja ne poznam, ampak po prvih govoricah, da se z letošnjim letom končuje oddaja TLP, mi stvari niso bile nič jasne. Zakaj ukiniti oddajo, ki je še edina na nacionalni televiziji vsebovala zmes humorja, zabave in lahkotnosti? Ravno ta oddaja se je meni zdela zelo sproščena! Vendar je mogoče moja percepcija drugačna od ostalih.
In tako sem si včeraj vzel čas in si ogledal kolaž zbran iz vseh oddaj v preteklih petih letih. In sem se zabaval. Zelo, zelo redko se zabavam ob ogledu programa na nacionalni TV. Tokrat sem se. In priznam, da mi je žl, da nisem oddaje TLP večkrat pogledal. In Ladove solze ob koncu oddaje so bile iskrene!

Sedaj pa me zanima, kot davkoplačevalca seveda, če imamo gledalci možnost odločati, oz. sugerirati o tem, katera oddaja nam je všeč in ne želimo da se ukine in katera oddaja nam recimo ni všeč in ne bi imeli nič proti če se ukine? Verjetno “nemamo prava na glasanje”, mar ne? Škoda, kajti TLP-ja z Ladom Bizovičarjem jaz ne bi niti pod razno ukinil!

 1. Strinjam se, da je škoda te oddaje, vendar gredo stvari naprej. Itak je nekako običajno, da se dobre oddaje selijo z malih ekranov, medtem, ko tuje instant šov&biznis oddaje cvetijo, zato, ker so jih televizijci pač kupili.

  Ne vem, ampak tak trend opažm že nekaj časa. Na žlost nas bralcev, kajne?

 2. Res je blo sluzasto na konco. Sm bil prvič v studiju TLPja in gledu u živo. Res škoda da taka oddaja gre. Drugače se pa Anja postavi čisto ob bok Ladotu, sam una Teja je pa mal bl švoh, bi reku blond :)

 3. Nism smel fotkat s “tavelkim”. Mam nekaj fotk pa filmčkov z ixusom. Prihaja…zvečer ko pridem iz službe :)

 4. Samo še Studio City mi ukinejo, potem pa res več ne bom imel razloga preklopit na nacionalko…

 5. Jaz oddaje nikoli nisem mogel gledati več kot 3 minute. Ali me je nagnal bedasti Jerman ali pa je pognalo, takoj ko sem zagledal Bizovičarja. Če je to šov, potem “show must go”! :)

 6. […]ki je bil res fenomenalen, kot je ugotovil tudi že Had![…]

 7. Opa počasi!
  1. oddaja se ne ukinja zaradi kakšne “uravnoteženosti” in vmešavanja nepoklicanih. Razlog je banalen. Ne da se jim več! Ne Bojanu ne Ladotu. Nehali so na vrhu, še preden bi se začeli ponavljati. In to se mi zdi prav in odgovorno s strani ustvarjalcev, sploh zato ker so imeli sami občutek, da se že ponavljajo.
  2. Konec TLPja še ne pomeni konca pojavljanja Lada ne teveju, ampak je to prej trenutek, ko se je treba posvetiti novim projektom, izzivom. Tudi voditeljskim, čeprav če mene vprašaš msenim, da ma Lado za ta trenutek vsega čez glavo, vseekakor pa verjamem da ga bomo še gledali.
  3. Govori se, da bodo jesni pripravili neko varianto TLP2, ampak nikoli ne veš kaj je res in kaj ne. Pogosto zato, ker še sami ne vedo, kaj bi radi.

  Sicer pa je bila oddaja zelo gledljiva in zanimiva, včasih nekoliko razvlečena, ampak vedno simpatična. Celo takrat, ko so nam LET3 kazali nage riti :)

 8. Tako je, bravo da so ukinili oddajo oz. jo bodo spremenili, ne pa da stvar postane drugi Mario, ki bo imel oddajo do penzije, pa mogoče še pol če bodo le našli dvojnika :)

 9. Dokler je trajalo je bilo zanimivo,veselo,zmedeno.Vse v eni oddaji.Hvala vsem ustvarjalcem.V novi sezoni pa kaj novega,svežega,veselega,zmedenega…..ha,ha upam da se bo tudi g.Galunič malo odstranil iz ekrana, če drugega ne, da si odpočijem očke.

Komentarji so zaprti.