Priznam, da nisem bil nikoli goreč privrženec oddaje TLP in to iz povsem banalnega razloga. Oddaja je bila na sporedu ob nedeljah popoldan, ko me ponavadi ni doma. Kadar sem imel možnost spremljati oddajo, mi je bila všeč, čeprav je na trenutke zaplavala malce predaleč, vendar jo je odlični Lado Bizovičar znal vrniti na pravo pot. Tudi ostali dve sovoditeljici, Anja Križnik Tomažin in Taja Zuccato sta odlično opravljali svoje delo.
Ozadja ne poznam, ampak po prvih govoricah, da se z letošnjim letom končuje oddaja TLP, mi stvari niso bile nič jasne. Zakaj ukiniti oddajo, ki je še edina na nacionalni televiziji vsebovala zmes humorja, zabave in lahkotnosti? Ravno ta oddaja se je meni zdela zelo sproščena! Vendar je mogoče moja percepcija drugačna od ostalih.
In tako sem si včeraj vzel čas in si ogledal kolaž zbran iz vseh oddaj v preteklih petih letih. In sem se zabaval. Zelo, zelo redko se zabavam ob ogledu programa na nacionalni TV. Tokrat sem se. In priznam, da mi je žl, da nisem oddaje TLP večkrat pogledal. In Ladove solze ob koncu oddaje so bile iskrene!

Sedaj pa me zanima, kot davkoplačevalca seveda, če imamo gledalci možnost odločati, oz. sugerirati o tem, katera oddaja nam je všeč in ne želimo da se ukine in katera oddaja nam recimo ni všeč in ne bi imeli nič proti če se ukine? Verjetno “nemamo prava na glasanje”, mar ne? Škoda, kajti TLP-ja z Ladom Bizovičarjem jaz ne bi niti pod razno ukinil!