had blog roni kordis had blog roni kordis

Šolski minister bo določeval poti za gorske kolesarje

Se sprašuješ kakšne veze ima šolski minister z gorski
m kolesarjenjem? Enako vprašanje se je zastavilo tudi meni. In odgovor je zelo preprost. V Financah je v rubriki Odklop (sicer sam trdim, da bi ta tema bila bolj primerna za rubriko Odfuk) članek o planinskih poteh in prepovedi vožnje z gorskimi kolesi po njih, vendar bo minister za šolstvo in šport določil poti, po katerih bo kolesarjenje dovoljeno!
In ta zakon je vložil poslanec Rudolf Moge iz LDS-a! :bonk:
In zakaj me moti ta zakon? Najprej prepovedo kajenje. Ok, razumem. Držva ima s kadilci samo stroške in ker držva nima dovolj denarja, je potem treba nekaj narediti. Prepoved kajenja bo rešila te težve (če kdo verjame v pravljice).
Naslednji korak je prepovedati gorsko kolesarjenje, kajti, vsaj če se prav spomnim, ni bilo v zadnjih letih nobene smrtne žrtve in zategadelj je treba gorske kolesarje spraviti na ceste, med avtomobile in motoriste in tako še povečati promet na naših odlično urejenih cestah. Me zanima, če bodo prepovedali tudi konje, koze in ovce, ki prav tako uničujejo podrast in s svojimi kopiti delajo škodo?
Mogoče pa je stvar tako zelo preprosta, kot jo je opisal Rudolf Moge:”Če bomo rešili vsaj eno človeško življenje, bo namen dosežen
Kaj pa če bi namesto prepovedi naredili kaj več za izobraževanje gorskih kolesarjev? Če bi uredili gorske poti za gorske kolesarje in naredili iz tega zanimiv turističen projekt? Je to tako utopično? Ali pa je pač lažje v demokraciji vse stvari prepovedati in se potem spraševati, zakaj ljudje nismo zadovoljni s samo situacijo!

 1. Kako to mislš, se spraševati, zakaj ljudje nismo zadovoljni s samo situacijo?

  Itak vsi (razen raznih raziskav) trdijo da smo slovenci najbolj srečen narod in da smo z zakoni, ki jih sprejmejo, vsi zadovoljni!

 2. gorski kolesarji so, za razliko od motoristov, v naravi ful nevarni in škodljivi, ja. ;)

 3. ne, sej so res. sam se tudi s kolesom raje dolhribam, kot da specialko gonim po peklenskem asfaltu. je pa res, da norci po gorah delajo kar nekaj škode po poteh, pa še divjajo in potem lahko starčke kap. se strinjam s hadom za preventivo; je boljša možnost. sicer se bo pa morebitni zakon spoštoval toliko kot kebrov imo.

 4. Naslednji korak: prepoved motornega prometa, pešhoje ter vstajanja iz postelje (lahko ti spodrsne in padeš): “Če bomo rešili vsaj eno človeško življenje, bo namen dosežen”

 5. Vedno jih je polna usta, kako je urejeno v tujini itd., glede kolesarjenja pa še ene stvari niso skopirali iz tujine. Da ne pozabimo, da so se celo na Hrvaškem lotili opremljanja cest s kolesarskimi stezami, mi pa smo še vedno na stopnji pločnikov, ki so jih razvite držve opustile že pred 10 leti.

  Da ne omenim, da so v bližini mojega doma vrli policisti ustavili ljudi na kolesu sredi dneva, ker niso imeli luči. In potem se sprašujejo zakaj se folk nič več ne giba? Če pa gibanje pomeni plačuj kazni…

 6. Ja, seveda. Potem sledi prepoved ali omejitev smučanja in deskanja na snegu (preveč poškodb, drago za zdravstveno blagajno), prepoved uporabe traktorjev, še zlasti na poljih (idem), prepoved vožnje in hoje ob poledici (idem) in morda, čisto samo morda tudi prepoved hribolazništva (idem ili ne idem, padnem). Vse to bo urejeno do volitev, le dogovoriti se še morajo, kateri poslanec ali minister bo predlagal kaj od tega. Predvidevam, da bo hribolazništvo ukinil sam J.J. osebno. :-)

 7. pa d se tud v morju ne bomo smel več kopat, ker ga preveč onesnažujemo. pa po asfaltu ne bomo smel več se vozt in hodt, ker to škoduje asfaltu, pa tud spat ne bomo smel več v posteljah, ker se lahko postelja podere in lahko umremo….. loh sam rečem: “Svaka čast sedanji vladi za takšno vladanje.”

Komentarji so zaprti.