Se sprašuješ kakšne veze ima šolski minister z gorski
m kolesarjenjem? Enako vprašanje se je zastavilo tudi meni. In odgovor je zelo preprost. V Financah je v rubriki Odklop (sicer sam trdim, da bi ta tema bila bolj primerna za rubriko Odfuk) članek o planinskih poteh in prepovedi vožnje z gorskimi kolesi po njih, vendar bo minister za šolstvo in šport določil poti, po katerih bo kolesarjenje dovoljeno!
In ta zakon je vložil poslanec Rudolf Moge iz LDS-a! :bonk:
In zakaj me moti ta zakon? Najprej prepovedo kajenje. Ok, razumem. Držva ima s kadilci samo stroške in ker držva nima dovolj denarja, je potem treba nekaj narediti. Prepoved kajenja bo rešila te težve (če kdo verjame v pravljice).
Naslednji korak je prepovedati gorsko kolesarjenje, kajti, vsaj če se prav spomnim, ni bilo v zadnjih letih nobene smrtne žrtve in zategadelj je treba gorske kolesarje spraviti na ceste, med avtomobile in motoriste in tako še povečati promet na naših odlično urejenih cestah. Me zanima, če bodo prepovedali tudi konje, koze in ovce, ki prav tako uničujejo podrast in s svojimi kopiti delajo škodo?
Mogoče pa je stvar tako zelo preprosta, kot jo je opisal Rudolf Moge:”Če bomo rešili vsaj eno človeško življenje, bo namen dosežen
Kaj pa če bi namesto prepovedi naredili kaj več za izobraževanje gorskih kolesarjev? Če bi uredili gorske poti za gorske kolesarje in naredili iz tega zanimiv turističen projekt? Je to tako utopično? Ali pa je pač lažje v demokraciji vse stvari prepovedati in se potem spraševati, zakaj ljudje nismo zadovoljni s samo situacijo!