Kljub temu, da si bom nabral cel kup sovražnic, ki ne bodo sprejele mojega mnenja o hujšanju, bom objavil tale post o hujšanju in dietah. Prvi del naslova, ki me je spodbudil k pisanju, ni moje maslo. Slišal sem ga že precej časa nazaj, ko sem sedel na kosilu v prijetni restavraciji v središču Ljubljane in slišal pogovor med parom za sosednjo mizo. Ko sta naročala hrano, je moški rekel svoji spremljevalki:”Hujšaj prasica!”

In v tistem trenutku mu je začela razlagati o raznih dietah, ki se jih drži, o raznih metodah hujšanja, ki jih je preizkusila in o telesnih aktivnostih, ki jih počne. V meni pa je taisti moški prebudil zelo sovražen občutek in priznam, da če ne bi on imel dvakrat več kilogramov kot jaz, bi mu povedal svoje. Pa sem bil pametno tiho in začel razmišljati o vsej zadevi.

Najprej par dejstev, ki so pomembni za razumevanje same zgodbe. Sam nisem imel nikoli problemov z odvečno težo, prekomernim prenajedanjem, ali samim hujšanjem. Svojo težo ohranjam enako (+-1kg) že od svojega 18. leta naprej. 180 cm in 62 kg sta moja podatka. Marsikdo bo rekel, da sem presuh, vendar jaz trdim, da so za mojo težo krive moje lahke kosti. Kljub temu, da sem v življenju veliko eksperimentiral z lastnim telesom, bil vegetarijanec skoraj 4 leta, preizkusil 7 dnevni post, pojedel veliko odvajalnih tablet, ker sem preizkušal njihov učinek, sem se vedno držl pravila, da mi mora telo samo povedati, kdaj potrebuje energijo, oz. kdaj moram jesti. Ker sem se celo življenje, v mlajših letih zelo resno, kasneje bolj rekreativno, ukvarjal s športom, nisem imel problemov s kondicijo in odvečnimi kilogrami.

Prav tako tudi priznam, da mi močnejša dekleta niso bila nikoli privlačna. Nasprotno. Vedno so me privlačila suha, drobcena dekleta, ki so imela precej kilogramov manj, kot bi jih morala imeti. Kljub dejstvu, da zdravniki zagovarjajo trditev, da je debelost bolezen, se sam s tem ne strinjam. Človek lahko natančno dozira svojo hrano, lahko natančno kontrolira svoje telo in svojo težo. Če tega ne zmore, potem telo nadzira njega. In če se to zgodi v mlajših letih, potem vse skupaj rezultira v pretirano debelost. Seveda moram izpostaviti debelost kot bolezen, ko se poruši ravnovesje hormonov in se podre telesno ravnovesje. To je nekaj drugega. Vse ostale izgovore za pretirano prenajedanje, kot so depresija, razočaranje, itd.., ki jih najdemo ljudje, jaz ne sprejemam. Verjamem pač v lastno voljo in moč te lastne volje, s katero lahko kontroliraš svoje telo in svoj svet.

Kako shujšati? Potrebna je odločitev, da storiš nekaj zase, da spremeniš svoj način življenja in posvetiš nekaj časa dnevno svojemu telesu. Definitivno se ne shujša v enem dnevu. V enem dnevu lahko iz telesa odstraniš samo tekočino in tako na tehtnici zabeležiš uspeh, vendar za raztapljanje maščob, ki so nastajale v telesu v dolgem časovnem intervalu, potrebuješ veliko več časa. Vendar se da! Z močjo lastne volje lahko spreminjaš marsikaj, tudi svoje telo.

Lahko se uporabijo tudi ostale metode, ki so splošno znane. Vendar ne vem, če delujejo, ker jih nisem preizkusil (mislim, da so recepti iz knjige patra Ašiča):

 • sadni dan, cel dan jemo samo sadje, brez dodatkov..
 • zelenjavni dan, cel dan jemo samo zelenjavo, brez dodatkov..
 • vsak dan dve žlici domačega jabolčnega kisa..
 • vsak dan dve žlici domačega deviškega olivnega olja..
 • čajne kure: preslica, melisa, bezeg, čaj iz jabolčnih olupkov..

Vendar ti načini ne bodo naredili čudežev, če ne bo zraven prisotna fizična aktivnost. Kolesarjenje, tek, hoja, plavanje, fitnes, odbojka, badminton, itd..

V sedanjem času so prisotne raznorazne diete, ki hitro ali počasi pripomorejo k zmanjšanju telesne teže (vir): dieta s testeninami, hitra dieta z jajci, hitra dieta z lubenico in melono, točkovna dieta, dieta z ananasom, dvodnevna restriktivna dieta z mlekom, dieta z grisini, dieta z jogurtom, pomladanska dieta, dieta proti celulitu, medicinska dieta, dieta za zaposlene, dieta z rižem, dieta z lubenico, petdnevna sadna dieta, dieta s solato, dieta po dnevih, dieta z jagodami, predpraznična dieta, dieta s piščančjo juho, dieta z limono, sladka dieta z medom, dieta s kislo smetano, dieta z jabolki, hitra restriktivna dieta z jabolki, restriktivna dieta s suhimi slivami, dieta z bananami, mesečeva dieta – enodnevni post, dieta za pospeševanje metabolizma, čistilna vikend dieta, dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, dieta kemičnega razkroja, sedemdnevna restriktivna dieta, itd..

Katera je prava, pa mora odkriti vsak posameznik sam. Sam še vedno trdim, da je najboljša tista dieta pri kateri se ne odrečeš ničemur, vendar vsega uživaš manj. Ločevanje hrane, preštevanje kalorij in vse ostalo je samo balast s katerim si daš dodatno delo, ki pa lahko pomaga samo ob trdni volji in želji po rezultatu.

Tole je bil moj prvi post, ki je bil nekaj časa nenapisan na lagerju v mojih mislih in o katerem sem imel resne pomisleke ali naj ga objavim.

Vsem, ki hujšate in želite zmagati v boju s prekomernimi kilogrami pa želim veliko močne volje in kaj drugega kot bolj prijeten pogled na manjšo številko na tehtnici!

41 Responses to Hujšaj prasica – kako shujšati in katere diete delujejo

 1. don barkL pravi:

  Največ boste zgubili na teži, če boste pokupili tiste top-shop naprave! Saj vam predstavijo (ne)učinek! :evil:

 2. silvestre pravi:

  hahaha, meni se kvečjemu tista njegova replika ženski (v restavraciji) zdi ironično smešna. :)

 3. ...:::Finepix FP:::... pravi:

  Joooj! Tip se je pa malo kruto izrazil. Aja vidim, da imaš dober okus za ženske “linija”. Glede 180cm in 62kg… 8( … Moraš bit pa res suh. Ostalim, ki hujšajo pa tudi jas želim veliko močne volje in uspeha.

  Post je odličen!

 4. nimfa pravi:

  Nekoč je nekdo rekel eno stvar, ki se me je kar dotaknila – v Dachau-vu ni bil nihče debel… Za nekatere mogoče grd stavek, ampak je pa še kako resničen.

 5. Odyn pravi:

  No, sam sem se hujšanja lotil s pomočjo tele strani:
  http://www.mojtrener.com/
  In je delovalo. Preteklo je na hektolitre znoja. Bližnjic pa ni.

 6. nada pravi:

  Tudi sama sodim v skupino ljudi, ki nimam težv s telesno težo,morda tudi zaradi urejene prehrane in presnove .
  Vsekakor pa bi vsakomur priporočala naj se ravna predvsem po govorici svojega telesa.Sama tež ni ovira če se človek počuti dobro in je v kondiciji.
  Sicer pa je uspeh shujševalne diete zagotovljen, če si iz krožnika odstraniš 1/2 vsebine.Samodisciplina je No.1.

  Kar se pa samega dogodka tiče, bi jo pa možkar težko odnesel, ako bi sedel blizu moje mize.

 7. Tamarčka pravi:

  Hm, ne bi se strinjala v celoti. It diet se dela prevelika znanost, pa še precej naporne so. Tako kot pri vsem, je tudi pri hrani pomembna zmernost. Seveda nekaj prida tudi presnova, vendar je dokazano, če se odrečeš hrani po 18 uri zvečer, črtaš kruh, uspeh ne more izostati. Ješ lahko pravzaprav popolnoma normalno. Kaj je normalno, je drugo vprašanje, ki nekaterim ni jasno. Glede fame okrog oljčnega olja. To je maščoba, ki redi kot vse ostale. Je pa res, da gre za kakovostno maščobo, ki je v zmernih dozah zaradi blagodenosti priporočljiva, nikakor pa ne gre pretiravati. Tudi pri kuhanju je potrebna previdnost, saj lahko ta prej škoduje, kot koristi. Seveda, če se pregreje. Pa še ena o postu. Ta je definitivno priporočljiv. Vsaj en teden je bolje, kot nič. Vendar pravi efekt dosežemo šele po treh do štirih tednih postenja, poleg tega je potrebno klistiranje, saj v nasprotnem primeru ni učinka. :)

 8. krik pravi:

  hmmmmm. kot bi rekel , hujsanje je cool, sam mene poglej, 2m pa 32 kg. pa bruhanje je znano da ze od rimskih casov uporabljajo metodo za dobivanje prostora v zelodcu za novo hrano, saj, isto , samo da z nicimer ne zapolnis prostor. pa tudi samo podoba ki se kvari s izpostavljanjem ucinkom gledanja svoje podobe v ogledalu ni tak problem
  sej mam itak denar za top šop, bojo ze moji denarcki naredili iz mene ta pravo… skratka hujsite da nau se hujs

 9. mbastudent pravi:

  Na to temo lahko z mnenji vsi skupaj doktoriramo, vsak bo imel svoje mnenje, a tudi po moji izkušnji ima Odyn prav. Bližnjic ni. Mora biti disciplina pri hrani (ne strinjam se z izrazom dieta, ker to ni dieta – ješ isto količino dnevno kot prej, samo v več obrokih in ustrezno količino B, OH, M) in vadba, ja, hektolitri potu. Problem je, ker želi večina shujšati instantno. To ne gre, lahko se izgubijo kilogrami, a to je voda in tonus, kar pa vodi v še večji manko mišic in posledično nabiranje maščob.

  @Tamarčka: se ne strinjam, da je dokazano, da če se odrečeš hrani po 18 uri zvečer in črtaš kruh, da uspeh ne more izostati. Ker če telo ve in se navadi (telo je zelo pametna stvar), da od 18 do naslednjega jutra ne bo dobilo nič vase, bo ta obrok ob 18 ure hranilo v zalogi. Zaloga pa so maščobe. Govorim tudi sam iz izkušenj in pri preoblikovanju telesa mi je spletna stran, ki jo Odyn omenja, prišla zelo prav. Imel sem npr. 6 obrokov na dan, ja, enega ob 18-19 zvečer in enega ob 23-24 ponoči.

  Bistvo hujšanja (tj. izgorevanja maščob) je, da narediš presežek porabljenih nad zaužitimi kalorijami. A ne na račun drugega, ampak prvega. Z ustrezno kombinacijo aerobne in anaerobne vadbe in predvsem hrane, ta naj bi bila po nekaterih trditvah 70% uspeha.

  Tudi sam zelo priporočam obisk zgornje strani, jaz sem to precej pregledoval cca 3 leta nazaj in – tistim, ki bi radi instantno shujšali – polagam na srce: ne nasedat hitrim dietam, sploh pa ne čez noč (beri pred poletjem). Če se začne delati to poletje za naslednje, bo u-la-la.

 10. Sunshine pravi:

  Fantastičen post! Jaz sem in tja priznam, da me (precej) debeli ljudje odbijajo, saj to podzavestno povezujem s pomanjkanjem volje, samodiscipline, aktivnosti itd. In taki ljudje mi bodo težko dobra družba. Je pa res, da se to danes ne spodobi povedati in si tako največkrat samo mislim pri sebi. :( Pozitivno so me presenetili komentatorji so far, ker sem pričakovala izlive žolča togotnih “zavednih” bralcev. :D

 11. vale pravi:

  Kilaž je, v primeru, da človek nima zdravstvenih težv, stvar karakterja in ničesar drugega. Prazna vreča pač še nikoli ni pokonci stala, so znali povedati naši dedje in babice :-)

 12. Alenka pravi:

  Odličen post, strinjam se z vsem napisanim. Ključni faktorji so odločitev, disciplina in vestnost. Meni, kljub temu, da nimam težv s prekomerno težo, le z zaležnjostjo :), so veliko pomagali teli nasveti . Point ni v drastičnem hujšanju, pač pa v zdravem prehranjevanju in splošnem načinu življenja. Ja.

 13. Perko pravi:

  @Had: Sorry za offtopic samo ne vem kako bi te drugače nekaj vprašal. Zanima pa me kako si nastaviš POVEZANE TEME,, ker je zelo uprabna zadevca. Hvala

 14. Ulala pravi:

  majkomila, da ne komentirajo tukaj sami manekeni?! ocitno sem edina, ki kljub dokaj rednem miganju ritke opaza, da nic ni vec tako, kot je bilo pred.. khm.. nekaj leti ;)) migam za svoje veselje, mastna hrana mi sploh(!!) ne pase, obozujem tascino zdravo kuhinjo, pa vseeno kavbojke postajajo tesne, koza pomarancasta, nekoc samostojeci deli telesa pa se povesajo. jebes, prav lepo stabilno stojim na svojih nemanekenskih nogah. tudi sedenje na prijetno zaobljeni ritki me sploh ne tisci. vztrajam pa, da tudi spol, leta, presnova in dedne predispozicije vplivajo! pa kontracepcija tudi, katastrofa!

  p.s.t.: glede na zadnji stavek komentarja mbastudenta – potem pa rajs ne delat, bwahaha ;)

 15. kejt pravi:

  zanimivo se mi zdi, ko vedno znova prebiram o določeni plati “resnice” o hujšanju, o kateri – po defaultu – razpredajo ljudje, ki so suhi oziroma imajo hiter metabolizem in težko nabijajo mišično maso. taki prisegajo na sadje, zelenjavo, post, celo lakoto in podobno. mislim, da pri tem ne upoštevajo dejstva, da smo si ljudje med sabo tudi v tem različni. eni imajo hiter metabolizem, drugi počasen. eni v stresu hujšajo, drugi se redijo (učinek kortizola).

  osebno se mi zdi edino pravilno, da človek spozna svoj tip metabolizma in na osnovi tega poišče vzornike v podobnih ljudeh, ki jim je uspelo izgubiti odvečno maščobno (ne mišično!) maso. pač, narava je nekaterim dala tekaške in šlank, drugim pa močne in mišičaste noge. in prav je, da se v tem spoštujemo, ne pa da forever hrepenimo po telesu, kakršnega ne moremo doseči – razen če se gremo “dachau”.

  osebno raje vidim na telesu kako kilo več, kot od anoreksije sestradano senco življenja, kakršnih je v današnjem času več kot preveč.

 16. ervinator pravi:

  Pritrjujem zadnji komentatorki (kejt) – vsak mora predvsem sam ugotoviti, kaj najbolj ustreza njegovemu/njenemu telesu. Veda o metabolizmu ni tako zelo znanstvena, kot se dozdeva po številu knjig in člankov. Ne glede na specifičnost vsakega posameznika in vsake posameznice :) pa ni dvoma o tem, da je stradanje – bolje rečeno hiranje (izgubljanje mišične mase) – skrajno nezdravo. V tem smislu bi bilo zgledovanje po dahavcih težkokategorna bedarija …

 17. pepa pravi:

  Biti vitek je postal skoraj že svetovni imperativ in vse mogoče knjige/priročniki/kuharice s shujševalnimi navodili žnjejo miljardni globalni uspeh. Sprijaznimo se že enkrat, da smo ovce, s katerimi tako z lahkoto manipulirajo. Sila redki so namreč ljudje, ki kljub svoji debelosti s tem niso obremenjeni.

 18. Anonimno pravi:

  Đizs, pa saj nihče ne govori o zgledovanju, gre zgolj za to, da besede ‘ne morem shujšati’ ne zdržijo vode…

 19. nimfa pravi:

  Am, jst sm bla to…

 20. ervinator pravi:

  Če “ne more shujšati” (razumljeni kontekst take izjave je seveda zdravo hujšanje), je za tako osebo bolje, da tudi ne shira – s tem bi si naredila le še večjo škodo.

 21. kejt pravi:

  strinjam se z ervinatorjem.

  sicer pa tule, odlično spisano in uporabno branje:

 22. nadja pravi:

  Hujšanje gor, hujšanje dol. Preobremenjenost z lastno podobo, nič drugega. Sama površinskost. Zakaj ne bi zamotili možgančkov s čim drugim in bili ponosni na to. Seveda tudi možgančki rabijo gibanje. Ampak opredeljevanje samega sebe in drugih na podlagi številk in izgleda je več kot butasto. Bodi ponosen/a nase v kakršnem koli paketu se nahajaš in bodi prijazen/a do soljudi, nikoli ne veš kaj se skriva v njih. Daj jim priložnost, seveda, če niso navadne egoistične, vase zagledane prasice. buoh jm pomahi

 23. Jana pravi:

  hej, a je kdo opazil, da je tale “pocen” EU hrana malce bolj redilna kot tista pred tremi leti. jaz, moram priznati, da rada jem, sem opazila, da se pri isti količini, isti hrani, gibanju, uživanju vode, zdaj bolj redim. Pa to niso, leta, imam jih 26.

 24. Hujšanje pravi:

  Glede na tvoje kilograme… bi mu lohk povedal par “življenskih” in potem odlaufal.. glede na tvoje tip nima šans da te ujame! :) dober post btw.

 25. Maja pravi:

  Praktično 10 let se že ukvarjam z ljudmi s prehrambenimi težvami in povem vam lahko samo to, da vse prehrambene težve so bolezen (pa če govorimo o anoreksiji, bulimiji … ali pa debelosti – zasvojenosti s hrano). Zakaj do tega pride? Dostikrat je vzrok v družbi (stereotipi, družina, prijatelji, fant/punca …), redkeje je problem nepravlina prebava, nepravilno delovanje ščitnice itd. Velika težva je, da se ljudje – zdravniki, psihologi in psihiatri terb drugi, ki naj bi bili usposobljeni za to, ne zavedajo, s čim se ukvarjajo (kar se kaže predvsem pri raznih operacijah kot so resekcija želodca, gastritični trek ipd.) kako naj bi se zavedali potem tudi ljudje,ki niso teh strok?

  Zavedati se moramo, da hujšanje ni enotedenski, enomesečni, ali enoletni proces – hujšanje je celoživljenski proces, v smislu, da za vedno spremeniš način prehranjevanja in svoje navade … zavedati se moramo, da so diete, ki trajajo 1 teden ali mesec neučinkocite, zato ker se naš organizem ni sposoben “spremeniti” na hitro in tako bomo hitro izgubljene kilograme še hitreje nadoknadili.

  Poleg tega se moramo zavedati, da prvih nekaj dni izgubljamo samo vodo, ob nepravilnem prehranjevanju pa bomo izgubili tudi mišično maso, medtem ko bo “špeh” ostal – s tem si bomo samo škodovali. Zato je zelo pomembno imeti zdrav jedilnik (najbolje se je obrniti na diabetičarje), ki se ga natančno držimo (seveda to ni potrebno vse življenje) in s tem ohranjamo misično maso, organizem pa pripravimo do tega, da “pokuri” maščobno tkivo.

 26. Maja pravi:

  ups … tiskarški škrat
  ne diaBetičar ampak diaTetičar – to bo bolj pravi naslov :D
  lp

  ps.: lahko da je v commentu še kakšna napaka … se pravičujem v naprej

 27. renato pravi:

  Jas pa mam eno zelo veliko prekomerno težo.Vem da boste mnogi mislili da si to zmišljujem amapk kaj si mislite si pač mislite.
  V glavnem hodim v 9 razred v ljubljani in imam 108.8 kg vsaki dan imam trening po 2 uri (waterpolo) in potem zvečer ne jem kr naj bi to pomagalo da telo uporabi odvečne zaloge.Ampak sem čisto res obupan to delam že 3-4 mesece in nič mi ne pomaga shujšal pa nisem niti 2 kg.V povprečju na dan pojem malico v šoli pa kosilo pol pa itak nimam več časa ker mama takoj trening.Težve s kondicjo nimam normalno telovadim vse srce me ne zajebava ampak vsak se norčuje z mene in to me zelo moti če kdo ve za kaki link mogoče ki bi lahko pomagal mu se že naprej zahvaljujem.

  • Elli pravi:

   Verjetno bo komentar prepozno zate, ampak morda ga prebere kdo drug. :-) V zdravstvenem domu te tvoj zdravnik lahko napoti na program hujšanja, poleg tega pa je dobro, da te pošlje na preiskave krvi – hormonov ščitnice, ki lahko precej vplivajo na to, da težje shujšaš kot ostali.

 28. Odyn pravi:

  http://www.mojtrener.com/ si že pogledal? Pod prekomerna tež. Bolj, kot kdaj ješ, je pomembno koliko in kaj ješ (čeprav je tudi pomembno, kdaj ješ beljakovine, kdaj ogljikove hidrate, …). Tole ti je tako dobro izhodišče. S pomočjo nasvetov iz te strani sem ‘zbil’ težo iz 120 na 91kg. Za začetek kar dobro ;)

 29. kj*** pravi:

  sama imam tudi tezave s preveliko telesno tezo. velika sem 163 cm in tehtam 60 kg. sem športnica zato imam veliko mišič, meni pa to ni všeč !! odločila sem se da bom poskusila s to dieto pa bomo vidl kaj bo..(:

 30. shujšati lahko, vprašaj me kako pravi:

  Ja, ko berem vse te komentarje, vsi veliko govorite o dietah. a pa se zavedate, da diete, s katerimi hujšate ne izgubljate kg ampak mišično maso in vam zato na tehtnici pokaže manj, ampak manj mišic ne manj kg. Jst sem odkrila odlično hrano s katero sem izgubila veliko kg, brez stradanja, mam pa 7 obrokov na dan, skos jem ampak izgubljam kg. Če koga zanima, naj praša.

 31. lea pravi:

  mene zanima katera je odlicna hrana z katero ves cas izgubljas kg?

 32. gorči pravi:

  lp. vse življenje se ukvarjam z svojo prekomerno težo.
  leto in pol nazaj sem se dokončno odločil da tokrat pa zares grem dokonca velik 175cm sem tehtal 140kg
  6mesecev sem hujšal in shujšal na 103kg to je bil moj največji uspeh shujšal 40kg!!!!
  potem sem začel normalno jesti po starih navadah nazaj in se prenehal gibati zaradi poškodbe kolena v 6mesecih do sedaj sem se zredil nazaj 18.5 kilograma
  čisto sem izgubil voljo do vsega skupaj nevem več kaj naj naredim hočem priti nazaj in držati kilograme recimo 90kg bi rad imel vendar sem lačen
  rad jem in se do sitega najem
  (mislim da je edina rešitev pas na želodec ki ti ga zdravnik vstavi) za 10let min vendar me je strah če bi bilo kaj narobe kaj naj naredim?

 33. Iztok Hodnik pravi:

  Se strinjam,da je za hujšanje najpomembnejša motivacija. Brez nje ti noben osebni trener, niti nutricionist ne pomaga…

 34. ladica pravi:

  kakorkoli že gledam, ugotavljam, da je res več kot polovica Slovencev in Slovenk predebelih in potem sploh ni čudno, da je prav tako veliko oziroma preveč bolnih državljanov Slovenije klub zelo napredni medicini ter velikemu številu farmacevtskih pripomočkov namenjenih hujšanju. TODA POZOR. Že Hipokrat je ugotovil, da je čezmerna telesna teža neizpodbitni povezana s slabim zdravstvenim stanjem prebivalstva. Prav tako se zdravniki vse premalo posvečajo učenju svojih bolnikov o zdravem prehranjevanju. Kajti ni vse v tem “manj žri”. Nasprotno, telo, ki je skupek celic, mora biti uravnoteženo prehranjeno. Z uravnoteženo prehrano bomo dali našemu telesu gradivo za delo, razvoj in vse ostale funkcije, ki so pomembne za obstanek organizma. Z uravnoteženo prehrano bomo zadovoljili naše celice in ko bobo te nahranjene ne bodo več sporočale v naše možgane, da so lačne… Po sistemu “manj žri” bomo nekaj časa mogoče res izgubljali telesno težo, a potem bo telo pričelo ustvarjati zaloge za hude čase in naše hujšanje se bo končalo. Mogoče pa si bomo med tem pridobili celo kakšno hudo bolezen in spet bo naš rešitelj zdravnik, ki se bo maksimalno posvetil zdravljenju simptomov. Nikar ne nasedajte magičnim obljubam o raznih shujševalnih napitkih, ki jih lahko dobite za vsakim vogalam. Živimo v času informacijske revolucije- preverite vsako zadevo. A ko hujšate imejte pred očmi to, kakšni se želite videti v ogledalu po končanem hujšanju: lepi, mladostni in vitki ali zgubani, stari, utrujeni in naveličani vsega. Zatorej: SHUJŠATI LAHKO- VPRAŠAJ ME KAKO.

 35. leja pravi:

  pač jst sm v nedeljo začela z dieto…prvi dan sm mela sam sadje, drug dan nism nč jedla. tretji dan sm mela čist mal pere krompirja in 1 sojino polpeto, čerti dan sm mela pa torteline v sirovi omaki…in jasm v 4 dneh shujšala 4kg..
  res pa je da tok hitr k ti gre dol ti gre še hitrej gor ; )

 36. Zdravu.vitalni pravi:

  Dieta ni dolgotrajna in si samo poskodujes telo oslabiš imunski sistem pojavijo se slabosti in utrujenost. Če katero ali katerega zanima talenje maščobe in izguba kilogramov brez diete (to pomeni 6 obrokov na dan), naj se javi na email: [email protected]

 37. Maja Kobau pravi:

  Tim Ferriss ima v svoji knjigi 4HourBody poglavje o eksperimentiranju izgube telesne maščobe z mrazom. Tudi sama sem testirala ta način in je bil zelo učinkovit.

  Več o tem :
  http://www.24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/z-mrazom-proti-odvecnim-kilogramom.html

 38. anja pravi:

  Hujšanje je postala cela znanost in tržna niša. gibanje in manjši kalorični vnos je definitivno pot do uspeha :)

 39. Že dolgo gledam ta udarni naslov, sedaj pa sem se le odločila da ga preberem! Super članek, kljub noremu naslovu.Na začetku ste omenili, da si boste nakopali sovražnice, a to bo samo zaradi naslova, članek je super napisan! Bravo!
  Karmen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.