Hiša Franko – razvajanje brbončic v Kobaridu

Ko po celodnevni vožnji po Italiji (o tem bom pisal kasneje) pristaneš v Kobaridu in ko se odločaš za hrano, je edina odločitev, ki jo lahko sprejmeš, Hiša Franko.
In odgovor na vprašanje, ki se marsikomu zastavi ob misli na Hišo Franko, je zelo preprost. Ne, cene niso astronomske, niti niso pretirane. In hrana je več kot odlična. Kot sem že zapisal v naslovu, Hiša Franko je kraj za razvajanje brbončic.

In če to napišem jaz, ki mi je bila hrana vedno samo nujno zlo, da je telo normalno funkcioniralo, potem mora biti nekaj na tem. In če priznam, da je bila celo Barbka, ki me pozna precej dolgo, presenečena, da sem lahko zdržl ob mizi skoraj dve uri in užival v vsakem grižljaju, je to najboljša referenca, kar jo lahko kdorkoli napiše.

Solata Franko je tako nenavadna solata, sestavljena iz vsega, kar ponuja narava in bližnji vrt za Hišo Franko. Cvetovi rož, koščki domače zelenjave, dišavnice, borovnice in vse, kar se je našlo na vrtu naredijo pravo mešanico okusov. In vsak grižljaj je drugačen in okusi se med seboj sestavljajo v harmonijo. Ker sem bil opit od okusov, sem razmišljal, če bi s solato tudi končal večerjo. Vendar sem se odločil za divjo jagnjetino na gorčični omaki in s paradižnikom z brusnično omako in dodatkom pireja. Ker sem bil prepričan, da me nič več ne more presenetiti, sem se prepustil hrani. In užival. Resnično, po dolgem času užival v hrani in razvajanju čutil s hrano. Za konec pa še metina strnjenka z jabolki in sadjem. Pomazano s prsti. Če mi ne bi bilo nerodno, bi krožnik na koncu še polizal :)

Ocenjevati takšno hrano bi bilo greh, zato tega preprosto ne bom storil, kajti takšnega užitka ne morem opisati s številko.
Ker Hiša Franko ponuja tudi sobe, sem si zaželel, da bi pri njih tudi prespala. Vendar je bilo vse že vnaprej zasedeno. Škoda. Pa drugič!

hisa_franko10

hisa_franko9

hisa_franko8

hisa_franko7

hisa_franko6

hisa_franko5

hisa_franko4

hisa_franko3

hisa_franko2

hisa_franko1

hisa-franko-kobarid03.jpg

hisa-franko-kobarid02.jpg

hisa-franko-kobarid01.jpg

  1. Se popolnoma strinjam.

    Sem svojo peljal za par dni za novo leto in je bilo več kot odlično.

  2. Ja, pa 100€ na sobo ni glih dnar, … za ta dnar spiš v socialističnem hotelu z eno zvezdico recimo na Ptuju … tle pa zgleda precej boljš ;)

  3. 100 evrov je drago. Za ta denar spiš na Karibih v 4 zvezdice.

  4. smesno je, da je cena v hotelu v kobaridu, ki ima, vsaj mislim da, 3 zvezdice, mogoce celo 2, nocitev za dve osebi, brez zajtrak 47€..

  5. Hišo naprej od gostilne franko pa živi moja stara mama :D

Komentarji so zaprti.