Ker sem zvest poslušalec Vala 202 vsak dan med vožnjo, sem bil včeraj zelo negativno presenečen nad direktorjem radia Vinkom Vasletom, ki je zaradi sredine izjave, ki jo je izrekla Nataša Štefe, “prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu YouTube je iz pasjega sveta”, z njo prekinil pogodbo o sodelovanju. Njegova razlaga je bila povsem preprosta, Nataša Štefe naj bi rekla, da je Janša pes. Kar seveda ni bilo niti blizu resnice. Je pa resnica, da je beseda Janša v iskanju na Youtube resnično povezana s pasjimi svetom, bolj konkretno s pasjimi drekci.
Očitno se o teh stvareh v demokraciji ne sme govoriti in morajo za to padati glave! Vendar se pri tem ni končalo. Končno se je našel človek, Mirko Štular, odgovorni urednik Vala 202, ki se je postavil v bran honorarni novinarki. In kljub temu, da se marsikdaj nisem strinjal z njegovimi komentarji na Valu 202, mi je ta poteza odlična. Zakaj se direktor radia Vinko Vasle vtika v stvari, ki se ga ne tičejo. Mogoče zato, ker je dobil kakšen pomemben klic in bi se lahko zatresel njegov stolček? Mogoče zato, kar smo v demokraciji po meri ablasti, kjer se o določenih stvareh ne govori, tako kot v Fight Clubu? Ali pa preprosto zato, ker je treba pokazati vsem kako smo sproščeni, kako sproščen je naš medijski svet in cenzurirati vse, kar bi lahko imelo prizvok napada na ablast!

Bravo Mirko Štular in bravo Nataša Štefe!

“Sporna izjava” Nataše Štefe:
»Svet je globalna vas, tudi ali predvsem zaradi svetovnega spleta. Na njem imate pač ves svet na dlani, pravzaprav na ekranu. Svet je ne ekranu tudi na portalu Google Earth, gre za priljubljen Googlov spletni zemljevid http://www.google.com in za vsaj enega poslanca je jasno, da ima to stran med priljubljenimi. Ta poslanec je Plemeniti in sprašuje zunanjega ministra, ki ni Plemeniti, je pa zaseden, še osrednjega slovenskega časopisa nima časa brati, pa čeprav piše zanj, in sprašuje ta Plemeniti Zasedenega, kako to, da je na zemljevidu Google Earth Nova Gorica v Italiji.
Ja, ob takihle poslanskih vprašanjih je pa več kot jasno, da prihaja poletje. Še dobro, da gredo poslanci na dopust po 13. juliju.
Da ne bo še kdo spraševal, zakaj je prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu You Tube iz pasjega sveta. Če ne verjamete, pa preverite.
«