Refresh

This website www.had.si/blog/2007/07/06/politicne-cistke-na-valu-202-bravo-mirko-stular/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

had blog roni kordis had blog roni kordis

Politične čistke na Valu 202 – bravo Mirko Štular

Ker sem zvest poslušalec Vala 202 vsak dan med vožnjo, sem bil včeraj zelo negativno presenečen nad direktorjem radia Vinkom Vasletom, ki je zaradi sredine izjave, ki jo je izrekla Nataša Štefe, “prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu YouTube je iz pasjega sveta”, z njo prekinil pogodbo o sodelovanju. Njegova razlaga je bila povsem preprosta, Nataša Štefe naj bi rekla, da je Janša pes. Kar seveda ni bilo niti blizu resnice. Je pa resnica, da je beseda Janša v iskanju na Youtube resnično povezana s pasjimi svetom, bolj konkretno s pasjimi drekci.
Očitno se o teh stvareh v demokraciji ne sme govoriti in morajo za to padati glave! Vendar se pri tem ni končalo. Končno se je našel človek, Mirko Štular, odgovorni urednik Vala 202, ki se je postavil v bran honorarni novinarki. In kljub temu, da se marsikdaj nisem strinjal z njegovimi komentarji na Valu 202, mi je ta poteza odlična. Zakaj se direktor radia Vinko Vasle vtika v stvari, ki se ga ne tičejo. Mogoče zato, ker je dobil kakšen pomemben klic in bi se lahko zatresel njegov stolček? Mogoče zato, kar smo v demokraciji po meri ablasti, kjer se o določenih stvareh ne govori, tako kot v Fight Clubu? Ali pa preprosto zato, ker je treba pokazati vsem kako smo sproščeni, kako sproščen je naš medijski svet in cenzurirati vse, kar bi lahko imelo prizvok napada na ablast!

Bravo Mirko Štular in bravo Nataša Štefe!

“Sporna izjava” Nataše Štefe:
»Svet je globalna vas, tudi ali predvsem zaradi svetovnega spleta. Na njem imate pač ves svet na dlani, pravzaprav na ekranu. Svet je ne ekranu tudi na portalu Google Earth, gre za priljubljen Googlov spletni zemljevid http://www.google.com in za vsaj enega poslanca je jasno, da ima to stran med priljubljenimi. Ta poslanec je Plemeniti in sprašuje zunanjega ministra, ki ni Plemeniti, je pa zaseden, še osrednjega slovenskega časopisa nima časa brati, pa čeprav piše zanj, in sprašuje ta Plemeniti Zasedenega, kako to, da je na zemljevidu Google Earth Nova Gorica v Italiji.
Ja, ob takihle poslanskih vprašanjih je pa več kot jasno, da prihaja poletje. Še dobro, da gredo poslanci na dopust po 13. juliju.
Da ne bo še kdo spraševal, zakaj je prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu You Tube iz pasjega sveta. Če ne verjamete, pa preverite.
«

  1. sem ravno prebral intervju s sarkicem, ki je bil objavljen v playboyu in so mi stvari malce bolj jasne :evil:

  2. ah, dej no… kakšne politične čistke neki. vasle je pač tepec. that’s all there is to it. tepce bo čas lepo odplavil kamor spadajo. tistega nedonošenčka, ki je smel nekaj dni urednikovati Delu, je že…

  3. @jaKa: no.. vasle tudi nima toliko masla, da bi se sam spomnil cesa taksnega.. :evil:

  4. Hvala bogu, da imamo tudi novinarje, ki nimajo dlake na jeziku, vse čestitke novinarki Nataši, škoda je samo to da je povedala RESNICO in te resnice se nekateri bojijo. Če bi imel svoj zasebni radio, bi jo takoj zaposlil :)

    lp

  5. Ja Val 202 se počasi sprošča, to je prav lahko ugotoviti pri poslušanju programa. Žal na slabše.
    Zato bravo Å tular in seveda bravo Nataša, tako se dela program in tako se dela po odstanitvi preveč sproščene voditeljice.

  6. Ravnokar je bilo po radiu, da so jo vzeli nazaj. To je sama označila kot popolno zmago svobode govora. Čeprav v neki normalni držvi do tega sploh ne bi smelo priti. Je pa njena prvotna odstranitev še enkrat pokazala, kako ‘neodvisno’ je pri nas novinarstvo in kako se novinarjem ni potrebno bati.

  7. sem slisal ja.. ampak sem se vozil :)))
    zanimivo.. ocitno se je nekaterim v glavi malce premaknilo zaradi temperatur.. ali pa so ze bili premaknjeni, pa nima to nobene veze :)

  8. Odgovorni urednik Vala 202 Mirko Å tular je po odločitvi direktorja Radia Slovenija Vinka Vasleta, da z minulim četrtkom nepreklicno prekinja pogodbo o honorarnem sodelovanju z novinarko Vala 202 Natašo Å tefe, v četrtek podal odstopno izjavo s položja odgovornega urednika, je Å tular sporočil za STA.

    Vendar pa se je Vasle po današnjem sestanku z uredništvom Vala 202 odločil, da prekine ukrep odpovedi honorarne pogodbe, tako da lahko Å tefetova od ponedeljka naprej sodeluje z Valom 202 kot do zdaj, sta za STA povedala tako Å tular kot Vasle.

    Å tular je dejal, da glede svoje odstopne izjave še čaka na Vasletovo odločitev. Upa, da jo bo prejel v najkrajšem času. Vasle pa je dejal, da je Å tular tisti, ki se mora odločiti, kaj bo naredil.

    Kot je sporočil Å tular, mu je Vasle v sredo izročil dopis o prekinitvi pogodbe o honorarnem delu s Å tefetovo, ob tem pa pojasnil, da je intervenca voditeljice Nataše Å tefe v jutranjem programu istega dne nesprejemljiva, ker da je povedala, da je premier Janša pes.

    Å tular opozarja, da je bila dikcija drugačna in navaja prepis novinarkinih besed, ki je po tem prepisu med drugim dejala: ‘Da ne bo še kdo spraševal, zakaj je prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu You Tube iz pasjega sveta. Če ne verjamete, pa preverite.’.

    Å tularju se Vasletova odločitev o odpovedi sodelovanja z novinarko ni zdela utemeljena. Å tefetova namreč po njegovem mnenju ni vnaprej kritizirala kogar koli, ni bila žljiva in ni šla čez mejo dobrega okusa do te mere, da bi si zaslužila tak ukrep.

    ‘Ni bila zunaj sicer dokaj neoprijemljivih kriterijev radijskega voditeljstva, pač pa je odsevala osebni pomislek voditeljice, ki pa ni bil ne tako ne drugače tendenciozen, res pa je zahteval pozorno poslušanje in nekaj malega predznanja,’ je v dopisu Vasletu zapisal Å tular. (STA)

  9. Zaradi enga psa leti novinarka. Kakšna sproščenost.

  10. Zaradi nas je letela ena psička, Lajka če se ne motim….

  11. Je crois que la carriere politique de Mirco Stular est deja commence. J’espere que j’ai bien compris cette article. Les amities de les amis de la pologne

Komentarji so zaprti.