Par let nazaj, ko sem ravno delal prve korake v digitalno fotografijo, sem se pogovarjal s prijateljem in fotografom Iztokom Dimcem (ki že ima svoj blog, vendar na žlost piše bolj malo) o športni fotografiji. In ko sem ga spraševal o najboljših slovenskih športnih fotografih, mi je predlagal naj si ogledam http://www.onlysamo.com/. Bil sem fasciniran. Tako nad samo kompozicijo, barvami in detajli, ki jih je Samo uspel zabeležiti.
Vendar se Samo Vidic, po moji laični presoji eden najboljših slovenskih športnih fotografov, razlikuje od večine ostalih profesionalnih fotografov, o katerih je pisal tudi fotoholik. Razlikuje se po dejstvu, da se ne omenja in pojavlja v medijih, da se z njim ne delajo intervjuji in da se medijsko ne izpostavlja. Ampak fotografira. Fotografira športne dogodke in športnike in uživa v tem in delo opravlja več kot odlično.
Na strani http://www.sportsshooter.com/ sem odkril njegovo galerijo iz Planice in galerijo Sare Isakovič.
In ko gledam takšne fotografije, čedalje bolj ugotavljam, da je fotografija način življenja. Kajti če hočeš narediti dobro fotografijo, moraš fotografirati s srcem in dušo. In moraš svoj čas, ki je na žlost vedno omejen, posvetiti fotografiji.

Samo, Keep Up The Good Work!