had blog roni kordis had blog roni kordis

Začetek razprodaj

Moški obrazi, ki jih zadnje dni videvam, so precej otožni. Za razliko od ženskih obrazov, ki kljub utrujenosti, ki jo povzroči večurno nakupovanje na razprodajah, kar sijejo in se smehljajo. Začel se je namreč čas razprodaj, čas veselja za Slovenke, malo manj za Slovence in čas veselja za ablast, ki bo naslednji mesec ugotovila, da je inflacija rekordno nizka.
Zakaj razprodaje? Iz zelo preprostega razloga. Trgovine se morajo znebiti stvari, ki jih sicer ne bi nikoli prodali. In najlažje je to z znižnjem cene. Za vsaj 40%, še prej pa dvigneš ceno za 30%. In ljudje trumoma drvijo, da si nabavijo vse, kar sploh ne potrebujejo in kar sploh nikoli ne bodo oblekli, vendar z razlogom, ker je tako zelo poceni.
Pa so res razprodaje poceni? V primeru, da nekaj iz kolekcije, ki je na voljo s popustom res potrebuješ, potem se definitivno splača. Vendar je ponavadi vse skupaj precej drugače. Par let nazaj sem ugotovil, da so na razprodaji prodajali stvari, ki so bile stare že več kot tri leta. Verjetno je bila to res pomladna kolekcija, ampak iz leta 2003. In ženske so kupovale takšne stvari, da bi bile trendy in po zadnji modi. Mogoče spet preveč posplošujem in ženske obtožujem, da so velike potrošnice, vendar smo moški v teh dneh v trgovinah ponavadi samo spremljevalci, ki nemo strmimo v vse kupe oblačil in prikimavamo in odkimavamo ženskam, ki prihajajo iz garderob. Kupček, ki ga bo treba plačati na blagajni pa je iz trenutka v trenutek večji. Pa saj je vse tako hudičevo poceni!

Sam sem se par let nazaj, ko sem se lotil čiščenja omar, odločil, da me razprodaje ne vidijo več. In to iz povsem preprostega razloga. Takrat sem kupoval stvari, ki so bile poceni, ki jih nisem potreboval, še manj pa poskusil v trgovini pred nakupom, ker v večini primerov se mi niti tega ni dalo storiti in čez par let ugotovil, da so še vedno v omari in da jih nisem niti povohal v vsem tem času, kamoli oblekel. In od takrat se je zame končalo kupovanje s tako ogromnimi popusti, da bi bilo škoda, da stvari ne bi romale z menoj domov.
Mogoče nasvet za vse ženske. V skoraj vsaki trgovini se da dogovoriti za rabat, ki ga dobiš na kupljeno blago. Kaj konkretno to pomeni? Da je potrebno včasih tudi povprašati po popustu, ki ti ga dajo na izdelek, ki ti je všeč. Sicer so prodajalke ponavadi začudene, vendar zelo redko se je zgodilo, da nisem šel iz trgovine z nižjo ceno, kot je bila na izdelku. Sicer upam da ne bo kdo tega nasveta začel prakticirati v Tušu, Mercatorju, ali Hoferju, vendar če komu uspe, naj me obvesti :evil:

Pa še en nasvet za vse trgovine, kjer so sedaj razprodaje. Naredite nekaj za moške, ki jih ženske pripeljejo s seboj. Udobni stolčki bi bili za začetek idealni. S tem bi se še bolj odprle naše denarnice, da o misli na hladno pivo niti ne razlagam preveč. Boljše trgovine, z višjimi cenami pa bi lahko investirale v kakšen Playstation, ali LCD TV s posnetki zadnjega nogometnega prvenstva. In moški bi zdržli ure in ure v trgovinah. In samo predstavljajte si, kakšen zaslužek bi bil in kako nizka inflacija nas bi čakala konec meseca!

 1. Če ima moj možiček pri sebi polno denarnico, potem gre lahko z menoj , sicer grem raje sama s prijateljicami….je pa res, da se on veliko bolj zabava ko sedi v senčki ob pivu z lepim pogledom na brhka teleščka, pa še znance sreča.
  Takšne razprodaje so za njega bolj športni dan, medtem ko jaz brusim pete, se drenjam, sopiham, tlačim….na koncu pa crknjena ugotovim da veliki otroci in veliki vnuki niso zadovoljni z izbiro kupljenega.Eko, jaz se ne grem več.

 2. Ena dogodivščina iz Hervisa…

  Ker kupujem takrat, ko kaj rabim in ne ko je kaj znižno, sem prejšnji teden v Hervisu kupil športne copate za tek po ceni 50€.

  Pa grem za hec pogledat v ponedeljek na razprodajo v Hervis. In moji športni copati sedaj lepo “znižni” stanejo 60€ :)…

  In seveda kaj se je zgodilo? Samo osnovna cena je bila lepo povečana…

  Lp

 3. Dajana je “kriva”, da sem si šla ogledat tvoj Blog.
  menda prvič…hm….
  Pravi, da sodiš med najboljše med najboljšimi?
  Mar to drži?
  No, in če sem že tukaj, naj zapišem, da sodim med čudaške ženske, ki ne hodijo na razprodaje.
  Moj obraz se “sveti in smehlja” ob kakšnih drugih priložnostih
  :-)
  m.

 4. @milena: dokler to pocnem zaradi lastnega uzitka, mi je povsem vseeno ce sem zadnji, ali prvi.. in ce bi blog postal tekmovanje, potem bi se odpovedal tej tekmi.. preprosto rad pisem in dokler imam kaj za povedati, bom pisal.. :)

  hmm.. netipicna zenska.. zanimivo.. malo je taksnih..

 5. zelo enako razmišljam, ker pač, enostavno rečeno, moje pisanje NI razprodaja že stokrat videnega in slišanega,je Blog večini relativno nezanimiv in neatraktiven.
  Je pa zato zelo moj in zelo avtorski – in tak bo tudi ostal.
  Ker užitkov se pač ne da kupiti – vsaj mojih ne :-)

  PS
  še nekaj: pametna ženska, ki ji trpinčenje moških ne pade na pamet, bo na razprodaje zmeraj šla sama ali pa v družbi še kakšne ženske. Nikoli pa z moškim
  :-)
  Pameten moški bo zmeraj znal tudi razprodaje obrniti v svojo korist. Si sploh kdo predstavlja kako so lahko voljne ženske, ki jim obraz “sveti in smehlja” :-)
  jejejej, stvari je potrebno obrniti na svetlo plat, ane?

 6. 1. Ne vem zakaj morajo ženske vlačit s sabo moške, če le-ti ne marajo nakupov?
  2. Ne vem zakaj moški hodijo zraven, če ne marajo nakupov in potem jokajo kako so bogi?

Komentarji so zaprti.