Je TušMobil = SI Vega070 Je TušMobil = SI Vega070

Je TušMobil = SI Vega070

Včeraj sem pri Simonu opazil, da naj bi TušMobil končno pričel z delovanjem.
Danes želim preveriti, če tudi meni najde TušMobil omrežje, pa žlosten opazim, da meni najde samo omrežje operaterja SI Vega070.
Porodni krči?

p.s.: sIMON je v komentarju obrazložil zakaj prihaja do tega problema. V telefonu so vpisani mobilni operaterji, jaz pa sem bil prepričan, da ta zapis dobi telefon od operaterja. Motil sem se!

tusmobil-vega.jpg

 1. Ja frekvence so odkupli, ampak jih vrjetno niso še opremili z “pravimi” podatki…

 2. Da ni ime omrežja zapisano v telefonu? Ker ima enako oznako kot včasih Vega, telefon pač prikaže tisto staro ime, ki ga pozna. Samo ugibam …

 3. nemogoce :) ker je telefon star malo manj kot mesec.. in takrat vec ni bilo vege.. je pa dejstvo, da sem preizkusil z dvema motorolama.. grem testirat z nokio in se..

 4. Vsaj včasih so za Mobitel nekateri telefoni izpisovali SI GSM, drugi pa MOBITEL. In ko se je pojavil Si.Mobil, starejši niso prikazovali nobenega imena. Vega pa pač ostaja shranjena v telefonih, dokler se ne pojavi novo ime. Marsikje je tako, da tisti, ki nekaj ukine, ne poskrbi za ukinitev podatka povsod; tisti, ki pa uvede nekaj novega, se bolj potrudi, da prepriča odgovorne za spremembo. ;)

 5. hadow !! :-)

  Zal je lista operaterjev res v telefonu :-( Tako bo zdaj trajalo kar nekaj casa, da se obrnejo telefoni, da bo pisalo TUSMOBIL, ko bos iskal operaterja.

  Ko pa dobis SIMko, pa telefon jemlje ime operaterja iz SIMke (vsaj vecina telefonov), tako da bo pisalo Tusmobil..

 6. @sIMON: mea culpa.. bil globoko preprican, da je zapis operaterja v omrezju..

  bomo pocakali na simko..

 7. dej prvo telefon zameni, kako lahko po svetu hodiš z motorolo :-)

 8. Ime je odvisno od telefona – z upgradeom firmwarea je problem rešljiv.

 9. Mislim, da sta se TušMobil in Voljatel združila v skupno podjetje TušTelekom – vsaj na službenih avtomobilih imajo napisano to ime :)

Komentarji so zaprti.