mimovrste=) - spletno nakupovanje 2.0 mimovrste=) - spletno nakupovanje 2.0

mimovrste=) – spletno nakupovanje 2.0

Spletno nakupovanje je vse bolj razširjeno in vse več ljudi se odloča za nakupovanje iz naslonjača.
Ni gužve, ni sitnih prodajalcev, ni se potrebno odpeljati v oddaljeno trgovino in potem ugotoviti, da izbranega izdelka, kljub telefonskemu zagotovilu da ga imajo, nimajo na zalogi, ampak ga lahko naročijo pri dobavitelju.
Vsi gornji problemi odpadejo s spletnim nakupovanjem. Se pa pojavijo drugačni. V Sloveniji je precejšnje število spletnih trgovin, ki vsaka po svoje poskuša pridobiti delež kupcev. Postavijo se nova vprašanja. Komu zaupati? Kdo je boljši? Kdo ima najnižjo ceno? Kje se da dobiti največje popuste? No, na ta vprašanja ne bom odgovoril v tem postu, ker to niti ni moj namen.
Sam sem nakupil že precej stvari preko spletnih trgovin in priznam, da je bilo parkrat potrebno kar precej jeze in mojega vpitja, na nič krivega sogovornika na drugi strani, da sem dobil naročene stvari. Izgovore v stilu, pozabili smo poslati, nimamo na zalogi, napačen opis, nedobavljivo, nekako ne morem tolerirati. Če se že nekdo gre spletno trgovino, potem naj ažurno spreminja podatke o zalogah in podatke o izdelkih.
Sedaj pa k naslovu – mimovrste=) – spletno nakupovanje 2.0. V ponedeljek bo štart novega, povsem prenovljenega spletnega centra sodobnih nakupov – mimovrste=). In kako lahko jaz že danes pišem o tej prenovi? Če bi se udeležili blog mitinga na Bledu, bi dobili beta dostop. Vendar ne smem izdati vseh cukrčkov, ki jih je ekipa pripravila. In po pol urnem klikanju lahko povem, da jih je hudičevo veliko.
Seveda ne morem iz svoje kože, da ne bi namignil na kakšen detajl:
– povsem nov izgled in nov logo
– novice in novi katalogi
– video predstavitve artiklov, kjer bomo lahko sodelovali tudi pisci blogov (betka)
Se splača pogledati: Samsung Syncmaster, MP3 predvajalnik Canyon, Fotoaparat Lumix Panasonic, Prenosnik HP Compaq
Nekateri boste morali počakati do ponedeljka, nekateri pa se bomo že danes pogajali za popuste :evil:
p.s.: nov logo pa izgleda takole..

mimovrste=)

 1. Kdo pa lahko vse sodeluje pri teh video predstavitvah? Deluje to “jonas style” al kako?

 2. Men je pa še vseen Enaa bolš, glih zato, kr so cene vsepovsod enake sam da ma Enaa poslovalnico v Lj. In ne rabm devat za poštnino. Al pa un Mixi v BTC-ju.

 3. Mimovrste imajo odlično izbiro, odlično trgovino le čas preden izdelek pride do naročnika je predolg. Pohitritev tega člena bi najbolj koristila.

 4. Tudi meni Enaa bolj ustreza, čeprav sem pa zadnji dve zadevi kupil pa pri Mimovrste. Mislim, da zato, ker Enaa ni imela zadev na zalogi.

 5. Mogoče bi kdaj kdo napisal o tem, kako je po slovenski zakonodaji prikrito oglaševanje v “klasičnih” medijih prepovedano… v blogih pa se še kar tolerira :)

 6. Å e vedno najraje nakupujem v pravi trgovini. Mal debate s prodajalcem pa še kak kofetek pade…

 7. dietil: eni še vedno ne dojemate prednosti spletnega nakupovanja. Ena od teh je dostava na dom: ali naročiš udobno iz naslonjača in ti za simbolično ceno robo dostavijo na dom, ali pa se moraš nekam odpeljat z avtom in čakat, da ti robo pripravijo. Z dostavo prihraniš čas in denar, razen če ti je trgovina čez cesto (in upam da se tja ne odpelješ z avtom). Ostale prednosti so pa: hitra primerjava cen (ko smo že pri cenah: moje mnenje je, da 1-2% razlike v ceni odtehta kvaliteto storitve, raje dam malo več in sem zadovoljen, kakor da me nategujejo z diskontnimi cenami)…, udobno nakupovanje brez gužve (lani decembra sem se zaklel, da decembrska darila kupujem samo še prek spleta), precej več informacij o artiklu (sploh mnenja uporabnikov – informacije iz prve roke),… vse to mora seveda spletni trgovec ponujati…

 8. Jaz sem imel z njimi (Mimovrste) zelo slabe izkušnje. Njihov odnos do strank, potem ko enkrat že kupijo izdelek pri njih, je porazen.

  Če sem pošten se zmeraj bolj nagibam nazaj, na standardno nakupovanje v trgovini. Če se pri spletnem nakupovanju kaj zalomi imaš 3x več dela in zgubiš ogromno časa, da vse urediš. Verjemite, da ne govorim na pamet, ampak imam z spletnim nakupovanjem ogromno izkušen. Je pa res, da se me lahko drži smola in se ravno pri meni nekaj zalomi.

 9. Ups, sem pozabil, da nismo več na SIOL-u. Ta zgoraj sem jaz. :-)

 10. Spletno nakupovnje je odlično zato, ker ni važno kje živiš, pa si lahko kupiš neko stvar… Kjer živim jaz recimo si v bližnjih trgovinah nebi nikoli mogel kupiti neko hudo grafo ali pa hudega digitalca, ker prodajajo le neko povprečno robo… tako si lahko naročiš “iz foteja” namesto da bi za vsako sd kartico, ki jo ne dobiš v okolici, hodil v lj
  D.

 11. Jaz še vedno prisegam na otip,izgled,navodilo,klepet…..
  Včasih je za koga trgovina bližja kot pošta hm če te ravno ni doma ko pripelje iz podjetja yxx too yxx….

 12. frizbi: še enkrat preber kar sm napisu ;)
  če ne veš je enaa tud spletna trgovina. in ne, ne odpeljem se do enaa poslovalnice z avto, ker ga nimam, ampak lepo s kolesom. za primerjavo cen greš pa na ceneje.si in tam vidiš kaj je najcnej.(enaa in mimovrste mata skor zmer iste cene)
  ne maram pa dostave s pošto, ker predolg traja. zato grem raj direkt na gambit trade, k majo včasih naročilo že isti dan na razpolago za prevzem. in grem sam iskat. tko al tko. če naročiš po pošti, je treba pa na pošto iskat, tko da…
  sicer pa, prek spleta je fajn kupvat edin robo, k jo poznaš. al greš pa v trgovino pogledat in se v živo prepričat o izdelku, in ga pol kupš prek spleta, občutno ceneje.

 13. p.s.
  Mixi je pravtako spletna trgovina, kot tudi normalna(v BTC) in majo na primer spominske kartice in te zadeve ful cnej kot drugje..

 14. dietil, nisem mislil tako osebno, se opravičujem. Pisal sem na splošno, o slovenskih nakupovalnih navadah prek spleta. To, da greš s kolesom je zelo pohvalno – dokler so manjše stvari. Poznam enaa, pa tudi mixi :)
  Se pa povsem strinjam s Kristjanom in tudi s tabo glede tega, da če ne veš točno kaj kupuješ, si najprej ogledaš v navadni trgovini.
  Mogoče smo malo zašli – pustimo to za kakšen drug post.
  had, dej nam zaupaj še kakšen cukerček. Video predstavitve: TopShop varianta? in če naročite v naslednjih desetih minutah bulšit…
  Aja, meni je tudi mimovrste boljša kakor enaa, enaa tudi po 3x na teden mori z mailingom, pa stran je čisto nepregledna, no, tudi na mimovrste so izdelki kar nametani vsepočez – upam da bo v verziji 2.0 kaj bolje…

 15. pridemo vsi … več ali manj vsi. spet stalna zasedba … in malinovci. tokrat verjetno ne bo “zahvadvo”.

 16. Mene design sploh ne prepriča. Modra, ki zajema praktično cel izgled, je preveč bleda, brez življenja.

 17. Nova verzija mi nikakor ni všeč. Z novim dizajnom, ki mi btw ni všeč sploh, se je izgubil tudi zelo pomemben člen – preglednost. Preglednost v V2.0 je veliko veliko slabša kot prej
  Izgleda da se bomo morali navaditi :)

 18. V enaA.com veljajo cene, roki dostave in vse ostale obljube bolj kot kjerkoli drugje. Sem že padu na limance v drugih trgovinah, tud po telefonu so mi zatrdili da majo Divx, ko sem pa tja pršel, je ravno zmanjkalo. Tudi 080 1104 pomoč po prodaji jim dobro fura.

 19. Vsako mnenje je legitimno, nekatera so pač žl napačna. Morda pa ima tvoje mneneje o enaa kako korenino v znanem slovenskem pregovoru “najbolj neumnemu kmetu zraste najdebelejši krompir” ?

 20. HADek mili, tako debela misel pa res lahko zraste samo na tvoji njivi.

 21. @andrej: preden napises se kaksno nebulozo, se prepricaj, kdo kaj komentira.. bo slo?

 22. pri meni ni težv z razumevanjem. enakopravnost mnenj, argumentiranje, …. a ima kdo od naju mogoče s tem težve

 23. ocitno jih imas samo ti.. jaz jih namrec nimam.. stvar je pac zelo preprosta.. napacno si predpostavljal, da sem ti jaz repliciral.. in potem pises nebuloze..

  oz. mogoce malce drugace.. povej mi, katera misel je zrasla na moji njivi??

  bo slo?

 24. konfuzno, namreč jaz nisem HAD, in tudi nisem vrli Andrej, ki me prepričuje kako je na spletni strani, ki zgleda kot naročilnica za tono krompirja vse lepo in kot sam pravi cel RAZTUR! :P

 25. ja, če ne kupuješ, potem te verjetno res zanima le pogovor o tem katera stran je lepša. enaA prodaja po podatkih, ki so dostopni vsem več kot praktično vse ostale spletne trgovine v Sloveniji, in če to ni RASTUR, potem pač ni.
  Pa še to, ne enaA.com ne mimovrste nista ravno vrhunec dizajna, zato o tem res ne bi razpravljal.

 26. js pa kar bi razpravljal, o celostnih podobah, kaj pa vem no, sej ni važno, zaključek :P

Komentarji so zaprti.