had blog roni kordis had blog roni kordis

Blogersko darovanje krvi

Mitja je dal odlično iztočnico v objavi Imaš kakšen deciliter odveč? Vini pa v komentarju idejo za blogersko akcijo skupnega darovanja krvi!

Podpiram blogersko akcijo skupnega darovanja krvi! Še kdo?

p.s.: kljub temu, da sem se precej časa, ko so bile polemike o prodaji krvi odločil, da ne bom več krvodajalec, bom tokrat spremenil svoj pogled na to!

 1. Rade volje bi daroval kakšen deciliter, vendar ne ustrezam še krvodajalskim kriterijem… Polnoletnost je zahtevana… Ideja o blogerskem darovanju krvi je pa drugače odlična ;)

 2. had, jaz sem seveda za, ce sm ze predlagal, tezko zdaj rep med noge stisnem, kajne? :)

  moramo pa blogersko srecanje narest po darovanju in ne pred, ker bomo v slednjem primeru darovali malinovec namesto krvi :)

 3. @kristjan: lahko pa se nam bos pridruzil po “obredu” :)

  @vini: sam potem bo treba manj malinvca, k bo manj krvi :evil:
  jaz dam za rundo :)

 4. Sama imam namen dati kri jutri zjutraj, in to čisto neodvisno od tele akcije. Nazadnje sem darovala prvega septembra lani, od takrat so mi poslali pa že malo morje vabil, ampak vedno pride kaj vmes (vsaj kakšen lekadol, ki ga ne smeš vzeti 5 dni pred darovanjem… Hudiča pa menstruacija!).

  Sem lahko vsaj podporna članica blogerske krvodajalske akcije?

 5. hm, nisem še daroval krvi, ker sem že po navadnem odvzemu krvi cel omotičn. sem pa za akcijo ja :)

 6. BeeBee, odvisno o kaksni podpori govoris :) Podpora v obliki runde je vedno dobrodosla :)

 7. Lepo, da se tudi tukaj kaj dogaja, gotovo bodo na ZRSTM veseli vsakega, ki pride.

  Sicer bi se pridružil, samo je minilo manj kot 3 mesece, kar sem nazadnje dal, tako da odpade.

 8. Govorim o moralni podpori. Oz. recimo takole: če se mi predhodno napove kdo, ki bo jutri okrog devetih na ZRSTM, dobi kos tegale.

 9. BeeBee, tudi moralna podpora bo vec kot super :P Podpora v obliki kolackov pa se bolj :)

 10. Sliši se dobro… ampak še bolje se sliši ‘blogersko darovanje semena’ – tako bomo naredili naslednjo generacijo bolj naklonjeno bloganju… :)

 11. @silvestre: to pride po pocitnicah :) ne smemo prehitevati stvari :evil:

  @beebee: sej ves, da smo moski, ki potrebujemo kaksen dan vec za odlocitev za darovanje krvi :)

 12. Jaz se tudi pridružujem. Samo dejmo 1x avgusta.. Da minejo 4je meseci od moje zadnje krvodajalske..

 13. Črednih akcij se ne udeležujem, kri pa darujem, kot počnem še marsikaj drugega, samostojno.

  Sicer pa, da ne bo kdo “znorel”, akcijo podpiram. Večina ljudi je pač takšnih, da brez akcije ne gredo dalje od svojega domačega praga.

 14. @vale: pikra kot vedno :evil: in prav je tako.. v bistvu je mogoce v tej skupinski akciji en drug bolj pomemben dejavnik, ki pa ni ociten na prvi pogled.. tudi moski se bojimo/jo igle in odvzema krvi.. ce nas je vec na kupu, kot creda, smo mocnejsi in pogumnejsi.. sicer pa to ze ves :)

 15. Ja žlostno je, da je treba nekaj organizirat, da se ljudje odzovejo in da nam ni v zavesti, da bi šli vsaj 2x na leto v bližnji krvodajalski center in darovali kri. Ampak, če ne gre drugače in če s tem skupina pripomore v skupno dobro, je tudi to dobrodošla rešitev.

  Podobno je z raznimi humantiranimi in ekološkimi akcijami …

 16. problem je v tem, da je premajhen poudarek na tem … problem je v odraslih, ki jih ze prejsnja generacija ni priucila dolocenih stvari … problem je, da ne mores ravno cez noc nekoga nauciti kako se naj obnasa, za take stvari potrebujes cas … in ce so take akcije potrebne, da se zacnejo stvari pocasi premikati, potem jih moramo organizirati bolj pogosto …

 17. Kdor misli dati, bo dal tako ali tako. Kdor se pa boji ali ima kakšne druge zadržke, pa mu bo morda prav takšna akcija v pomoč. Tudi če bo delovala samo enkrat. Kaj pa veš, mogoče ravno tistih nekaj enot krvi nekomu reči življenje.

  BeeBee, današnja krvodajalka

 18. Uh, upam, da bom utegnil. A moraš kaj prej vedet, če pridem ali ne?

  LP Matej

Komentarji so zaprti.