Ste že kdaj razmišljali kakšno bi bilo vaše življenje, če ne bi bilo v njem prostora za GSM telefon? Če bi vas zjutraj namesto GSM telefona, kot v starih časih, prebudila budilka. In če bi, namesto da vam GSM telefon kaže čas, v kakšnem predalu poiskali zaprašeno uro in si jo nadeli na roko.

Kaj pa dogovor za pivo s prijatelji? Ali pa z boljšo polovico za kosilo? Za košarko s sodelavci? Za sestanek s poslovnimi partnerji? Ali smo sploh sposobni komunicirati brez GSM telefonije? Si znamo predstavljati svet brez teh zadev?

Blackberry v žepu, da v vsakem trenutku vidimo, če nam je že kdo poslal kakšen mail, GSM telefon v roki, da si dopisujemo preko SMS-ov, bluetooth slušalke, da vedno, tudi na stranišču, lahko odgovorimo, če nas slučajno kdo pokliče.. In še cel milijon primerov, s katerimi se vsakodnevno srečamo.

Kaj pa če bi imeli dan brez telefona? Če imamo letališče Jožeta Pučnika, bi lahko v podpori mobilnih operaterjev Mobitela, Simobila in TušMobila imeli tudi dan brez GSM telefona!

Iščete povezavo med mobilnimi operaterji, letališčem in dnevom brez GSM telefonov? Zaman. Tako kot je nesmiselno ime letališča, tako je tudi dan brez GSM telefonije nesmiselen za operaterje. Vendar upanje ostaja!

Si znaš predstavljati svoj svet brez GSM telefona?