Podpiram peticijo v podporo uvedbi brezplačnega prostovoljnega cepljenja proti humanemu papiloma virusu (HPV) združenja Zares!
Zakaj?
S cepljenjem proti HPV je mogoče po nekaterih strokovnih ocenah preprečiti okoli 60 – 70 % vseh rakov na materničnem vratu. HPV pa ne povzroča le raka in drugih bolezni pri ženskah, temveč tudi na in ob moških spolovilih.
Zdravje ni privilegij, je temeljna človekova pravica!
Podprite peticijo tudi vi!

5 Responses to Peticija v podporo uvedbi brezplačnega prostovoljnega cepljenja proti humanemu papiloma virusu (HPV)

 1. Karmen pravi:

  Morda bi bilo dobro prej prebrati še kaj drugega:

  in glej spodaj, “A Shot in the Dark”:

 2. ervinator pravi:

  Ponuditi brezplačno cepljenje je premalo. Narod je treba dejansko povabiti, naj pride, določiti spodoben urnik, odpraviti nadležne vrste. Peticija, kot se jo grejo tile, pa je samo politična igra brez realnih namenov zares pomagati.

 3. had pravi:

  @karmen in ervinator: jaz podpiram idejo peticije.. ni mi pomembno, kdo je avtor ideje, oz. ali je to desna ali leva.. in peticija se ne pomeni, da se bo stvar realizirala.. kajti za to je pristojno ministrstvo..
  kot tudi ugibanja o tem, ali je taksno cepljenje dobro ali ne, niso moja stvar, ampak stvar stroke..

 4. McFly pravi:

  Peticija kot poceni politična kampanja…

  Vsi podpisniki pobude so dobili naslednje sporočilo:

  “Pravkar smo prek medijev obvestili javnost o velikem uspehu in podpori javnosti, ki jo vsak trenutek doživlja naša pobuda…..

  Ob tej priložnosti bi se še posebej želeli zahvaliti vam – članom in simpatizerjem Združenja Zares, ki ste tako srčno in odločno podprli našo skupno zamisel in peticijo ter s tem pokazali, da jemljete svoje članstvo (ali simpatizerstvo) zelo Zares.”

  3x hura za prikrito oglaševanje… in prikrivanje da vsaka ampula cepiva stane 400€

 5. Iztok Umek pravi:

  Had, ce mislis da je ideja dobra, potem ti predlagam, da ustanovite sklad in vanj prispevate. Od besed k dejanjem! Pa povej, ko bo sklad za placevanje tega cepiva tistim, ki si ga ne morejo privosciti sami, da bom tudi sam prispeval.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.