had blog roni kordis had blog roni kordis

Fake Steve Jobs – The Secret Diary of Steve Jobs

je hudičevo zanimiv blog. Njegov avtor, do včeraj poznan kot Fake Steve Jobs, se je odločil za malce drugačno pisanje bloga. Pisanje iz druge perspektive in hudo ironično, bi se lahko reklo takšnemu načinu pisanja. Vživel se je v vlogo Steva Jobsa, soustanovitelja in CEO Appla in zelo ironično prikazoval njegov svet. Poznal je ozadja zgodb, poznal je ideje, poznal je stvari ki so se dogajale v Applu. Domneve, kdo je Fake Steve Jobs so preplavile internetni svet.
Do nedelje, ko je bil razkrinkan. Izkazalo se je, da za to briljantno idejo stoji Daniel Lyons, novinar časnika Forbes, ki je uspešno opravljal poslanstvo Steva Jobsa na blogih celih 14 mesecev.
Škoda, ker naši novinarji še niso pomislili na takšno idejo :evil:

  1. Kdor želi kaj več vedeti o karakterjih Steva Jobsa in Billa Gatesa, naj si ogleda igrani film Pirates from Silicon Walley… Plot? Jobs nehote omogoči Gatesu, da na applu spiše windowse, in popizdi ( Steve:” Mi imamo boljše stvari od vas!” Bill:” Ne štekaš, štos sploh ni v tem.”…Psst…Bill Gates je v bistvu tudi prikrit Apple fan, ampak keš se hitreje zasluži s poflom, ane.
    Čez mnogo let pa, ko je Apple finančno na tleh, Gates velikodušno podpre Apple, kupi delnice in spiše office za Maca…Skratka, heh, Bill hvala, ker dovoliš, da lahko uporabljamo mace namesto windowsov. ;)

  2. Dobra ideja. Precej dolgo mu je uspelo skrivati svojo pravo identiteto. Kar pa se tiče naših novinarjev, pa bi bila taka ideja popolnoma neuporabna. Kaj naj naredijo stran fakedrnovsek.com ali pa kaj podobnega :) – mislim, da se ideja nebi tako obnesla, kot se je z karizmatični Steve Jobs-om.

  3. @mitja: Po moje bi se pa obneslo, vsaj imitatorji na radiu Ga-Ga to dokazujejo. Morda le ne za tako dolgo…

Komentarji so zaprti.