had blog roni kordis had blog roni kordis

Predsedniški kandidat dr. Danilo Turk je zelo Web2.0

Včeraj zvečer sem na forumu internetmojster bral debato o spletnih straneh predsedniških kandidatov. Fantje, ki se ukvarjajo z izdelavo strani, z optimizacijo spletnih strani in ostalimi stvarmi povezanimi z internetom, so bili enotni, da noben kandidat ni Web2.0 usmerjen. To sem tudi sam opazil par dni nazaj, ko sem pisal o kandidatih.
Ampak danes me je pričakalo presenečenje. Dr. Danilo Turk ima povsem prenovljeno in zelo Web2.0 spletno mesto. Presenečen sem, da so se odločili za tako korenito spremembo med kampanijo, ki pa je vsekakor zelo dobrodošla v našem prostoru. Ko sem klikal, sem odkril tudi njegov profil na YouTubu, Flickerju in Facebooku. Ravno prav vsega, ničesar preveč in vse zelo dobro med seboj povezano.

Edino pripombo imam na par stvari, ki pa se lahko zelo na hitro spremenijo in so precej pomembne za priljubljenost med iskalniki:

Čim prej spremeniti tole :evil: če pa potrebujete kakšen nasvet, sem pa na voljo!

 1. No, končno nekdo, ki ve kako in kaj ali pa si pusti vsaj dobro svetovati. Sem le vesela, da mu je uspel preboj tudi med blogerje. Čestitke kandidatu.

 2. Zgleda da so že popravili meta tage na Türk-ovi strani. Zgleda da ima zelo dobro ekipo, ki mu skrbi za internetno podobo.

  Malce neprimerno mi deluje njegov del.icio.us profil, ker ima notri samo svojo stran, pomoje bi se spodobilo, da če že objavlja svoje profile, da jih malce napolni, ker recimo flickr je kar lepo napolnil oz. so mu napolnili :)
  Pa tudi na prvi strani bi lahko imel samo tisti posnetek v flashu in besedilo desno od posnetka v HTML-ju, tako bi se stran malce hitreje naložila.

 3. Zivjo!

  A foruma ni več: (Google cache) ?

  IMHO bi bil v Google-u visje, ce bi v title-u izpustili Dr.

  Lp, Roman

 4. @doknir: ocitno so ta del izpustili, ker ni vec tako web2.0.. meni je vsec :)

  @sekundek: hihi :)

  @sverde1: ker ocitno tudi ustvarjalci strani berejo tole, bodo verjetno se kaj popravili :)

 5. @doknir: sej nima veze, al ma Dr. spredi al ne, mu je had že dost reklame naredil /joke :)

  No resno, dr. verjetno ne bo odstranil, ker poudari njegovo resnost. Ne vem če bo kdo šel volit nekoga, ki še OÅ  nima dokončane… Je pa res, da ga google zaradi tega malce nižje rangira, če napišeš brez dr., mogoče bi morali izdelovalci strani še malce prej začeti optimizirati stran, da bi se sedaj pojavljala med prvimi 5-imi mesti na google.

 6. men se zdi precej vecji problem, da ima clovek toliko dobrih referenc, da niti njegova stran ne pride preko njih :) to se je za zamisliti :evil:

  pocakajmo dva dni, da ga google na novo poindeksira :)

 7. Markeđani, bravo. Ena pametna.

  Jaz sem zato včeraj podprla človeka, ki ga ne odlikujeta cirkus in osladnost, ampak dobri argumenti in resnost, ki jo mora imeti predsednik. Jebe se mi, kdo ima blog in kdo ne.

Komentarji so zaprti.