Da o jeziku niti ne govorimo!
Se zgodi tudi najboljšim. Ampak po dejstvih o Janezu Janši, se mu to ne bi smelo zgoditi. No, na srečo je dovolj kmalu ugotovil, da je lažje izgovoriti jedrska elektrarna, kot pa nuklearna elektrarna Krško.

37 Responses to Janez Janša ima težve z Nuklearno Elektrarno Krško

 1. nada says:

  Bi predlagala, da naslednjič Janezove zapisane govore raje prebere Urška.Bo manj blamaže.
  Aaaa sedaj vidim, zakaj noče g.Tuerka,aha ne zna špilat na orglice.

 2. Morphix says:

  O moj bog… zadnji del filmčka je grozljivo žlosten. Sem šokiran.

 3. sv3der says:

  tisti lapsus v sloveščini je pač lapsus in me ne moti, tudi znašel se je …no… znašel se je.
  mene predvsem moti njegova govorjena angleščina, ljubi bog, pa saj 3/4 rusov ne govori več tako trdo grdo, pa kje se je učil angleščine. SRAMOTA in SRAM ME JE, da bo drugo leto na čelu držve predsedujoče EU takšen voditelj.

  zgrožen sem.

  -sv3

 4. Mitja says:

  Iz slavističnega vidika je pravzaprav v realnem času lektoriral svoj govor.

 5. Mitja says:

  Sploh niste opazili za kaj je sploh šlo. Janša je namreč v realnem času lektoriral svoj govor. Slavisti mu bodo pripisali +

 6. had says:

  ocitno je prevelik naval na youtube in je vse skupaj padlo dol :)

 7. J. Mikec says:

  Mene pa zanima ali v tem primeru uploadanja tega videa ne gre za kršenje avtorskih pravic? Ker sam imam velikokrat posnetke iz tv-ja pa ne vem ali jih lahko uploadam…? mogoče kdo več ve o tej stvari?

 8. Morphix says:

  Had… bolj sumim cenzuro, kot pa naval na youtube ;)

 9. Rado says:

  Bolj,
  kot lapsusom glede nuklearne – to se lahko pripeti vsakomur – sem negativno presenečen nad nivojem njegove angleščine.
  Mar ne bi bilo bolje, da bi kot držvnik raje govoril v svojem jeziku. Saj ga na protokolarnem nivoju vendar morajo prevajati!

 10. blogar says:

  eh tale jederska ;) očitno imata Bush in Janša res čezdalje več skupnega :)) Najprej nizke številke, sedaj pa še “nuklearna” ne znata izgovoriti :)

 11. Ales says:

  Ce ima kdo tezave je to YouTube:

  Internal Server Error

  The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

  Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

  More information about this error may be available in the server error log.

  Apache Server at http://www.youtube.com Port 80

 12. Anže says:

  Takšen lapsus se lahko zgodi vsakomur. Glede težv z angleščino … še nimam nekega hudega mnenja. Mislim pa, da bi jo lahko izboljšal, nenazadnje, če jo je Tomi iz Siddharte *moral* (ko so prodirali na tuje trge), mislim da bi jo tudi držvniki morali. Se pa strinjam, da bi bilo veliko bolje da govori v Slovenščini.

 13. london says:

  Tole z anglescino je res zalostno.

 14. Jaka says:

  Hmmmmm, marsikateri osnovnošolci govorijo angleško z boljšim naglasom, da o tekočem izgovarjanju besed ne govorimo.
  Tema v glavi…

 15. MaSiNor says:

  O, moj bog!
  In takile nas zastopajo!!!
  Sicer se pa sploh ne čudim, da je tako slab v izgovorjavi v tujih jezikih, saj mu je že slovenščina pravi življenjski izziv…!

  Al je rejs taku!

 16. vasija says:

  pismo… na en tečaj retorike vsekakor neb skodu… kar se pa anglescine tice, pa spet nazaj v osnovno šolo in english lession 1 “hi, my name is janez…”

 17. ervinator says:

  Leta 1989 se ljudje kot glavno prednost Drnovška pred Bulcem navajali njegovo znanje jezikov. Pa poglej, kako Drnovšek govori angleško – prav nič bolje od Janše. Bojim se, da bi bili tudi nad Türkovim naglasom razočarani …

 18. lonDON says:

  Sem kar slutil kdo se bo spet delal pametnega. Drnovskova izgovorjava v anglescini je res prav tako precej trda, zato pa izvrstno, res izvrstno govori spansko in francosko – poleg tega pa se kar nekaj tujih jezikov. Turk, pa je za JJ doktor anglescine!

 19. ervinator says:

  Don don, še kaj o srbohrvaščini napiši …

 20. Crap says:

  ervinator: tvoja izjava je brezpredmetna. Turk je toliko časa preživel na izredno visokih položjih v UN, da mu angleščina res ne dela nobenih problemov. Saj se ne gre toliko za naglas, kot za to, da znaš tekoče izgovarjat in brat.

 21. london says:

  Ervinator, res bi te rad enkrat srecal, da ti povem par besedic. Lahko tudi v srbohrvascini! Lp

 22. daeron says:

  Drnovškova izgovorjava angleščine res ni blesteča, tudi Ruplova ne, ampak njuno znanje tega jezika je zelo na visoki ravni. Za Janšo pa sem skoraj prepričan, da je izgovorjava še najmanj problematična pri njegovi angleščini… Po moje zna res samo osnove. Kako se pogovarja s tujimi politiki, res ne vem. Kaj bo drugo leto med predsedovanjem :S Uradni govori bodo že v slovenščini, kaj pa usklajevanja, neformalni pogovori?

  Toliko proračunskega denarja je zmetal za svoje učenje tujih jezikov, vključno s hipnozami itd., pa mu ni šlo nič v glavo… Požrešnost po oblasti ga je umsko očitno čisto okupirala.

 23. ervinator says:

  Janševa izgovorjava angleščine je še najmanj problematična, Janša sploh ne zna angleško! Klicaj! Pika.

  P.s. je za par stavkov.

 24. vasija says:

  pa kaj pol… vazen, da dober zgleda;)

  p.s.: kolk je se folka ki ne zna nic in je na nekih polozajih… tko da… koj k***… mejmo se radi in bodmo sporosceno tolerantni!;D

 25. lobo says:

  ej, če ne bi bilo krvavo res, da nekateri tuji diplomati zaradi take izpiljenosti angleške izgovorjave dol padajo od smeha, bi bilo do konca smešno …. pa ni, ker ne najdeš dobrega izgovora … ko bi jim vsaj lahko rekel, da smo se učili rusko ne pa angleško … pa se ne smemo lagati …

 26. vasija says:

  @lobo: mejmo se radi! predstavljaj si invalidne in prizadete ljudi… njih tudi ne “simfamo” kaksni so, da nc ne znajo itd.. ali se motim? zakaj pol ne mormo se politike gledat kot ene uboge ljudi, ki razen tega da se neki kazejo in blebetajo (tudi ce se jim zatika, ne znajo tujih jezikov in nimajo pojma kaj govorijo) ne znajo nic drugega oz. se tega ne znajo…
  jaz mislim, da mora ostat nekje prostor za taksne ljudi, ki jih ne moramo kvalificirat kot telesne in dusevne invalide vsaj v politiki… AMEN! in se 1x imejmo se radi…. bodmo sprosceni… ce pa nam ne pomaga pa mastrubirajmo!

 27. lobo says:

  @vasja: ja mejmo se in mejmo jih radi, hkrati pa k bogu zmolimo kakšno priprošnjo, da se vsaj malo delovno usposobi(m)jo. OK, samopomoč je vedno dobrodošla :-)

 28. Skandi says:

  invalidi in prizadeti imajo napol uničeno, če ne kar bedno življenje, ampak se znajdejo (nekateri s pomočjo, ampak se) predsedniki imajo pa eno hudo posrano živlenje, in se nemorjo potrudit da bi usaj angleško znali…

  jao…

 29. Airline_Amy says:

  Mislim da rabi osebne instrukcije anglescine. Ce je pr drugih zadevah tok “trd” k pr anglescini je Urska ziher vesela!

 30. SrÄ‘an Prodanović says:

  This video is no longer available due to a copyright claim by RTV Slovenija.

  Me zanima kje si lahko sedaj ta video posnetek ogledamo, če je naš (oziroma od RTVS)

  P.s.: (Ce mas “spam zascito” pa skensklaj mejl)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.