had blog roni kordis had blog roni kordis

Ministri Bručan, Zupan in Božič, bye bye

Sicer niso tisti, ki sem si jih nekoč želel, ampak so kar pravi, da so odšli. Ministri Bručan, Zupan in Božič, bye bye. Sedaj sta na vrsti še Podobnik in Erjavec :evil:
Seveda so vsi odstopili po svoji želji in seveda je z vsemi Janez Janša zelo zadovoljen. Vprašanje je ali z njihovim delom ali odstopom. Upam, da velja slednje.
Fascinantni so njihovi razlogi za odstop, predvsem mi je zanimiv Bručanov. Ne razumem povsem logike, da sedaj, ko je on odstopll, se opozicija ne bo več ukvarjala z njim?? Ali to pomeni, da nov minister, ki ga bo zamenjal, bo lahko na novo začel rušiti vse, kar sedaj Bručan še ni zrušil? Ali je res razlog za odstop to, da napadi nanj preveč otežujejo delo ministrstva?
Kdo bi vedel. Čudna so pota naših ministrov. Slej ko prej se končajo!

 1. Saj ni bil štos v tem, da so slabo / dobro delali, oz. da se sedaj javnost, novinarji in opozicija ne bodo več ukvarjali z njimi. JJ je rabil tri grešne kozle. Če mene vprašate bi katerekoli tri iz te vlade zamenjal, pa ne bi bilo nič škode. Čeprav Bručan si je res zaslužil brco v rit (tudi to, kao lastno).

 2. Poglej Božiča, lahko bi odstopil Č A S T N O po nesreči na železniškem prehodu, ne da je kaznoval svojega podrejenega, pa bi ostal kolikor toliko časten mož. Kljub opravljanju izpita za čoln v svoji pisarni v Ljubljani. Kdo bo naslednji? In kdaj? Do parlamentarnih volitev ga ne bo junaka.

 3. Kaj bomo od teh odstopov imeli mi, navadna raja?

  Bodo mogoče “novi” ministri s čudežno paličico uredili težve, ki jih je celotna vlada zanemarila? Ne! Samo ostalim vladajočim, s premierjem na čelu, ne bo treba polagati računov za neuspehe. Vsaj tja do predsedniških volitev. Saj so vendar kaznovali krivce, novi pa ne morejo kar takoj vsega urediti.

  Narod bo pomirjen, vladarji pa bodo vladali naprej.

  Ne zagovarjam potuhe! Vsakdo naj odgovarja za svoje delo. (Ali ne-delo.) Vendar naj odgovarjajo tako, kot ostali držvljani. Pred sodniki. Z dokazanimi kršitvami. S kaznimi, ki jim bodo ogrozile eksistenco! Ta igra z “odstopi na boljša mesta”, mi gredo na bruhanje.

 4. Navadna raja naj bi kaj imela od ministrov? Od njihovih odstopov?
  Samo kost za glodanje po kafičih, med malico v službi.
  Hotel sem poudariti kratkovidnost politikov, njihovo politično nekulturo, pa Božič bi lahko sam ponudil odstop in bil malček bolj opran krivde, v stilu
  “saj nisem objektivno kriv, da je tisti voznik peljal čez prehod, ne da bi gledal okoli za vlakom”,
  v smislu:
  “obljubil sem zapornice, ker jih ni bilo so umrli trije ljudje”.
  Čeprav pa, kje pa piše, ali jih taisti voznik ne bi slalomsko obvozil in spet padel pod vlak.
  Toda pokazal bi karakter, tist odnos do funkcije, ki je drugje normalno dejanje ob takih dogodkih.
  Premier bi odstop sprejel ali pa tudi ne, Božič bi pa bil za odtenek boljši kot drugi.
  Tako ga je prehitel Zupan ki se ob odstopu ni sprenevedal.

 5. @ podplat

  Ti pa v stilu: Ni važno, če bo zaradi tega komu kaj boljše, važno da je kdo naj**al. :D

  Ne vem, kaj vleče ljudi v to igro, pri kateri samo izgubljamo? Razni odstopi ob hkratnih razlagah, da ni subjektivne krivde, so samo orodje vladajočih, za zavlačevanje resničnega ugotavljanja odgovornosti. Kdo bo, sedaj po odstopu ministra za zdravstvo poiskal krivce za grehe, ki so bili očitani ministrstvu? Nihče! Novi minister se bo nekaj časa “seznanjal s stanjem”, potem bo izvedel nekaj “kozmetičnih” kadrovskih sprememb, … težve zaradi katerih je “bil odstopljen” Bručan, pa bodo veselo ostale. Vsaj tja do predsedniških volitev.

Komentarji so zaprti.