Če za našo promocijo v svetu poskrbijo vsi ostali. Zakaj bi porabili kupe denarja, če nam to naredijo zastonj! Sicer se ne smemo ozirati na to, kakšna je ta promocija, kajti še vedno velja “bad publicity is better than no publicity at all“.
Začel je Michael Moore v filmu Sicko, kjer je prikazal razmere v našem zdravstvu. Vendar se je poslužil odlomka iz Naše male klinike in nas postavil ob bok njihovemu zdravstvu. Ker so ustvarjalci NMK ugotovili, da je ukradel njihovo avtorsko delo, je Moore na festivalu v Sarajevu izjavil, da rade volje odigra v enem delu serije in se jim tako oddolži. Odgovora ustvarjalcev NMK še nisem zasledil nikjer.
Sledilo je odkritje podatkov zapisanih na http://www.cdc.gov, kjer vse turiste, ki potujejo v Slovenijo opozarjajo, da naj pijejo prekuhano, ali ustekleničeno vodo, naj se izogibajo nakupom hrane na ulici, da priporočajo cepljenje proti hepatitisu A in B, tifusu in steklini. Poleg tega pa priporočajo uporabo razkužila za roke. (vir). Prav tako pa so se ti podatki pojavili tudi na spletni strani http://www.mdtravelhealth.com/.

Ali res živim v tako nevarnem okolju? Zakaj nimam s seboj razpršila za roke in zakaj sadje kupujem na tržnici, če je lahko posledica tega nepremišljenega dejanja diareja, ali celo kaj hujšega? Sicer je res, da se v nekaterih zdravstvenih ustanovah po dežju pojavljajo kače in ostale žuželke, vendar stanje vseeno ni tako alarmantno.

In če se vrnem k promociji Slovenije. Par dni nazaj so bili mediji polni informacij, kako dobro se Slovenija promovira s sloganom “I feel Slovenia” na letališču Zaventem v Bruslju. Slogan je “99 minut stran, za vedno v spominu“! Cena verjetno ni omembe vredna, saj je to davkoplačevalski denar!
Na drugi strani pa imamo zastonj promocijo Slovenije s strani ZDA :evil: In seveda bodo naši vrli sposobneži to zadevo demantirali in s tem bodo rešili celotno situacijo.

Vsaka podobnost z resničnim življenjem je zgolj in samo plod vaše domišljije!