Industrijsko okolje podjetja Litostroj Jeklo je bilo prizorišče dogajanja ob praznovanju 60. obletnice njegove ustanovitve, kjer sta se združila industrija in umetnost.
Miroslav Gnamuš, direktor Litostroja, Janez Janša, predsednik vlade RS, ambasadorji in predstavniki tujih in domačih korporacij, ki poslovno sodelujejo z Litostrojem, The Stroj, violine, umetniki z ognjem in umetnice na vrveh, so pričarali sinergijo dveh povsem različnih svetov.
Govor Janeza Janše je bil seveda rahlo provokativen, vendar je vseeno s ponosom zatrdil, da se je tudi demokracija in njihova stranka začela razvijati ravno v Litostroju. Mimo opazke, da so na otvoritvi leta 1974 govorili drug jezik, kot pa sedaj, ko je bila večina prireditve v angleškem jeziku, pa tudi ni mogel.

Barbka, čestitam ti za več kot odlično organiziran dogodek, prav tako tudi vsem zaposlenim, ki so pomagali v samem procesu projekta!

12 Responses to Litostroj praznuje 60 let

 1. Jamez pravi:

  Sem te že spraševal na enem forumu, pa nisi odgovoril. Zanima me, kakšna je tvoja povezava z Litostrojem, ker vidim, da ga kar močno promoviraš :)

  Z Litostrojem namreč poslovno sodelujemo, tudi moj oče je bil včeraj na otvoritvi.

 2. Sunshine pravi:

  Če drugega ne, iz posta lahko razbereš (če dlje časa spremljaš Hadov blog) da je prireditev organizirala njegova draga. ;) Mystery solved! :mrgreen:

 3. Kristjan pravi:

  Kaj pa dela Barbka? Moglo je pa bit specjalno :P

 4. markopigac pravi:

  senca od mikrofona ti dela na jj-ju brado :)

 5. JBT pravi:

  Vidim, da sta ženi – sodelavki!

 6. lala pravi:

  Žalostno je kar so naredili(predvsem plitika) iz nekoč ene najboljših firm, upal bi si trditi celo na svetu, ki je izdelovale turbine, ki so še danes po celei obli, danes pa jim konkurira predvsem domače znanje iz firm Nemčijie in od drugot!!!
  GNOJI!!! In za to je v veliki miri odgovoren Kučan!!!

 7. had pravi:

  @lala: mocno mocno se motis.. litostroj dela turbine za elektrarne na Yangtze Kiangu, za cel svet v bistvu.. in je uspesna firma, ki zaposljuje precej ljudi.. in ne, ne konkurira jim nihce, saj se sicer ne bi uspeli drzati na vrhu te hiearhije in biti vodilni v svetu..

  in ce je za to, da so uspesni, kriv kucan, naj bo!

 8. lala pravi:

  Ah ne vem no, danes je ta tovarna bleda senca tistega kar je bila včasih, je res, da so še danes eni od vodilnih na svetu, je pa vseeno potrebno vedet, da ko so začeli razsuvat firmo, so najboljši kadri od inžinirjev, do razvijalcev tehnologije rajši odšli v nemčijo, in jim danes konkurirajo, ostal pa je predvsem mlad kader inžinirjev, danes pa Litostroj ni več prisoten po celem svetu kot nekoč!!

 9. had pravi:

  danes je litostroj prisoten tam, kjer ni bil prej nikoli.. napisal sem ze za kitajsko reko, lahko pa se kaksno dodam :)

  seveda pa je odvisno od tega o katerem litostroju govoriva.. jaz konkretno o litostroj jeklu, ki zdruzuje se cel kup drugih podjetik – ulitki,

 10. lala pravi:

  Ja jes imam v mislih Litostroj še pred razsutjem na več današnjih firm, še pred letom 89 in znanim štrajkom, ti pa povem da sem nekoč videl na zemljevidu sveta označena vsa mesta kjer so bile njihove turbine in je bil zemljevid močno rdeč od enega do drugege konca sveta.
  Je pa res, da so se po letih hiranja danes nekoliko pobrali!

 11. had pravi:

  konkretno.. litostroj o katerem sem jaz pisal v tem zapisu je pred leti propadal.. tako kot sedaj mura, alpina in podobni paradni konji..

  ce ne bi prislo do prestrukturiranja in ce ne bi prislo do zamenjave lastnikov, bi vse skupaj koncalo kot koncajo podobne stvari pri nas..

  sedaj je pac drugace :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.