Par dni nazaj je Vest objavila novico o kodeksu oblačenja na RTV Slovenija.
Nekatere zanimive točke:
Na delovnem mestu in v stiku s strankami in gosti bomo vedno urejeni, primerno oblečeni in čisti. Neprimerna so športna oblačila in obutev, pa tudi sledenje ekstremnim modnim smernicam.
Ne dovolimo, da bi neurejen videz, neugoden telesni vonj ali neprimerna obleka pri delu prevladali nad našo strokovnostjo.
Ker gojimo kulturo oblačenja, je manj primerno, če nosimo: majice s sporočilnimi napisi, majice brez rokavov, oprijete hlače, majice, skozi katere se vidi spodnje perilo, športne čevlje, prosojna oblačila, kratke hlače, jeans, ipd.
Zaposleni mora varovati zavod pred aktivnostmi političnih strank.

Strinjam se, da so potrebna določena pravila. Prav tako se strinjam, da je čedalje več napol golih žensk, ki sicer mene osebno ne motijo, ampak motijo ostale. Tudi se strinjam, da je moteče, če ima človek premočan vonj.

Vendar. Ali ni predpisovanje, kako naj se človek oblači, poseganje v njegovo zasebnost?
Ali RTV Slovenija svojim zaposlenim da dodatek za oblačila, ki so v skladu z njihovimi normami?
Kaj pa v primeru, da je zaposleni izredni uspešen, pa vendar kljub temu, da dela na RTV Slo, ne more pokriti vseh stroškov, ki jih ima čez cel mesec in mu tako ne preostane denar za nakupovanje predpisanih oblačil?

Vse skupaj je napisano tako zelo ohlapno, da se vedno lahko najde kakšen del oblačil, ki “šefom” ne bo po volji in se bodo lahko obesili nanj. Ali si bo sedaj predsednik programskega sveta RTV Stane Granda, obril brado, da bo zadovoljeval smernice iz kodeksa?

Najbolj smešna točka vsega skupaj pa je:
Zaposleni mora varovati zavod pred aktivnostmi političnih strank.
:evil: upam, da se kdo šali???