Da je Slovenija na 2. in 3. mestu najslabše zavarovanih gradbišč v Evropi so ugotovili na inštitutu za prometne naprave pri fakulteti za prometne znanosti na tehnični univerzi v Dresdnu. Inštitut je ocenjeval 50 cestnih gradbišč po Evropi. Najslabše so se odrezali v Španiji, takoj za njimi pa smo že mi. (vir)
In potem bodo krivci za število nesreč seveda vozniki, alkohol in vse podobne, kar se lahko uporabi za statistiko, čeprav je sedaj zelo očitno, da je krivda tudi na DARS-u, kot upravljalcu avtocest. Seveda je bil odgovor DARS-a zelo “politični”. Krivda ni na njihovi strani, ampak je takšna naša uredba in predpisi, ki določajo načine označevanja cest. Jutri, ko bodo vse skupaj bolj temeljito preučili, bodo postregli z bolj natančnimi odgovori.
In seveda se dela na primorskih avtocestah nadaljujejo tudi sedaj in povzročajo ogromne zastoje, na katere ni bil pripravljen DARS, niti njihov tiskovni predstavnik.

Mogoče bodo na koncu ugotovili, da smo krivi za zastoje tudi mi, ki se vozimo po avtocestah in bomo rešili to zagato s tem, da se ne bomo več vozili po njih. Volk sit, koza cela :evil: