Danes, med brskanjem po 24ur.com, opazim novost. Poptv.si je po mnenju Pro Plusa nelinearni TV kanal?? In poptv.si je namenjen izključno video vsebinam. Nekaj podobnega kot dnevnikvideo.tv, vendar s tem, da ima Pro Plus veliko več izkušenj z video vsebinami.
Poptv.si mi je všeč. Uporabljal ga verjetno ne bom, ker se redko najde čas, da lahko gledam prispevke, ki so daljši od minute.

p.s.: produkt je last domačega znanja in sicer za njih stojijo fantje iz 3fs

23 Responses to poptv.si

 1. sverde1 pravi:

  Sicer pohvalno, da se stvari premikajo na tem področju, ampak tale njihov poptv.si ima par funkcionalnih pomanjkljivosti:

  Na strani poptv.si je samo ena slika, kjer piše predvajaj. Zdi se mi, da bi bilo dobro, če bi kje na strani pisalo zakaj se sploh gre, ker če prideš na stran po naključju ne boš vedel zakaj se gre sploh.
  Moteče je tudi, ker celotna zadeva deluje fullscreen in to lahko marsikaterega obiskovalca zmede, še posebej, ker ni nikjer tipke za izhod iz fullscreen načina.
  Player ne podpira cachinga in prav tako ne podpira možnosti, da začnem gledati posnetek nekje na sredini.
  Resolucija videa je zanič, saj že pri 1024x768px vidim kvadratke, kaj bi bilo, če bi imel še večji zaslon. V ta namen bi lahko dodali možnost da si zmanjšam player na velikost, ki meni ustreza.
  Predvsem pa ta fullscreen način omeji uporabnika samo na to stran, kar mi ni všeč, ker bi rad medtem, ko gledam novice mogoče postoril še kaj drugega.

 2. Matej pravi:

  Vse skupaj se mi zdi ena bedarija, saj ni nič drugega kot njihovi standardni prispevki v full screen načinu. Nobene večje kvalitete, pa toliko so govorili da bo to najkvalitetnejši video, zgleda da niso še videli kvalitenega videa. Tudi kar je že sverde1 omenil so kar velike pomankljivosti…

 3. Bujes pravi:

  Joost style… Zgleda lepo, testirat se mi pa ne ljubi.

 4. J. Mikec pravi:

  sverde1:

  -> Lahko začneš gledati na sredini
  -> Ločljivost je zelo dobra – ne moreš pričakovati na LCD-jih, ki so narejeni za večje ločljivosti isto sliko kot na na TV-ju. Poglej iz razdalje vsaj 1,5 m in boš videl, da je pravzaprav čisto normalno gledljiva kvaliteta.
  -> se pa strinjam, da bi lahko dodali tudi ne fullscreen funkcijo, vendar za gledanje iz naslonjala je fullscreen pravzaprav čisto kul. Če ne bi rad fullscreen si lahko ogledaš novice tudi na http://www.24ur.com ;)

 5. dietil pravi:

  a dela sploh?
  kliknem na ‘predvajaj’ in ne jebe sploh. se ne dogaja nč.
  bom probu še z IE.
  :)

 6. dietil pravi:

  ok, dopuščam možnost da zarad tega ne dela.

 7. andraz pravi:

  Ce se kdo sprasuje, kdo je avtor te tehnologije…

  http://www.3fs.si

  Sorry, mal reklame :). Had, sej ne bos jezen :)

 8. andraz pravi:

  ooops, had, tole ti avtomatsko pegla vidim… link namrec.

 9. Končno da mi je nekdo razložil čemu služi ta reč, ker mi ni bilo jasno, glede na to, da lahko čisto vse prispevke gledaš tudi na 24ur.com.

  Mimogrede, Had, kaj te spet trže? Ciljam na najnovejšo anketo

 10. sverde1 pravi:

  @J. Mikec:
  – No ne vem, mogoče sam men ni delal.
  – V dobi ko se uvaja HDTV bi lahko malce solidnejšo kvaliteto zrihtal.

  Aja pa jst gledam zaslon iz približno 1m, tako da oddaljenost ni razlog za kvadratke v velikosti 4ih pik, no mogoče morm še mal dipotrije dobit, da potem ne bom vidu kvadratkov :P

  @Alex van der Volk: ja saj sem rekel, da bi bilo fajn, če bi zraven na oni strani poptv.si še kaj besedila bilo, ne pa samo tista slika (oz. flash animacija če smo natančni).

  Pomoje ga samo zanima kolkim je všeč njegovo pisanje :D

 11. IcEmAn pravi:

  to stvar sm tud sam prejle opazu in sprobu. sej po en stran zanimiv

 12. J. Mikec pravi:

  @ sverde1:

  -> Res bi bil HDTV super, samo kako bi tole bilo izvedljivo -> streamanje… sem malo v dvomih + koliko populacije ima dovolj sposoben računalnik, da jim predvaja brez štekanja :)
  -> glede dioptrije si me pa dobil, ker na daleč malo slabše vidim, samo očal pač ne nosim =)

 13. Boštjan pravi:

  Mogoče nekaj pojasnil, čeprav to ni naša dolžnost.

  Trenutni player na poptv.si je v ‘beta’ verziji. Do nje pridete le preko bannerja na 24ur.com, ker je potrebno urediti še nekaj zadev, preden gre vse skupaj v množično uporabo.

  Do fullscreen verzije s playlistami je mogoče priti tudi iz klasičnega playerja v novičkah, s klikom na čisto desno ikono. (non-fullscreen oz. embed verzija torej tudi obstaja:)

  Kvaliteta videa bo še boljša in sicer s prihodom novih vsebin. V planu je še kar nekaj stvari, tako da v naslednjih mesecih lahko pričakujete precej več, kot je vidno sedaj. :)

 14. TS pravi:

  Bravo 3fs ;)

  Kar se kvalitete tiče – ni vse na strani tistega, ki daje content.
  Flash ima vgrajen kot nek bandwith check (client-server) in delno prilagaja kvaliteto samodejno. Zato nekateri vidite malo slabšo sliko. Zagotovo pa je to eden boljših slovenskih flash projektov.

 15. J. Mikec pravi:

  Boštjan:

  kje je tale embed funkcija?

 16. Boštjan pravi:

  J.Mikec, embed funkcije za uporabnike še ni, kot taka pa je uporabljena na strani v video novicah.

 17. Robi pravi:

  Samo da sporočim – Ubuntu + Firefox/Opera/Epiphany = velik nič.

  Ne dela. Pritisneš na play, pa se nič ne zgodi…

 18. Jure Ham pravi:

  Ena velika sramota, da stran pod linuxom ne deluje. Žal. Ravno sem se veselil kako bom pogledal Zrneca, ki sem ga zamudil…

 19. omirp pravi:

  poptv.si piše da lahko gledaš oddaje.ja lahko jih gledaš, če plačaš.Tako da ko jih JEBE!!!Plus to da komaj tam kej najdeš, ker vse nepregledno.Å e na usranem rtv se prej znajdeš pa isto čist v pizdi.

 20. carica pravi:

  a je tle sploh še kdo coolllllllllll

 21. inika pravi:

  men te strani sploh noče odpret, ko napišem poptv.si mi odpre 24.ur/naslovnica. ve kdo kaj je narobe??

 22. had pravi:

  @inika: sem zdajle tudi jaz opazil, da ne odpira dirketno naslova.. najboljse je da gres na 24ur.com in potem kliknes na povezavo do poptv.si.. to pa potem deluje..

 23. weffffffffff pravi:

  kr nekiiiiiii buuuuuuuu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.