2.000.000 serviranih oglasov na dan, preko 3.000 različnih oglasov, preko 400 založnikov (založnik ima lahko poljubno število spletnih mest) in preko 200 oglaševalcev so številke, nad katerimi je bil presenečen tudi pisec bloga in minister Žiga Turk, ki se je udeležil uradnega “launcha” projekta ToboAds. Njegov uvodni govor je bil zanimiv, saj je minister že ves čas povezan z informacijsko tehnologijo in te stvari zelo dobro pozna. Ker se vidi da je entuziast, tudi razume dobre ideje. Mogoče bo v prihodnje celo namestil ToboAds oglase na svoj blog, vendar se zaveda, da bodo pritiski z vseh strani veliki!
Davor StreharRuph je razložil celotno strategijo in ekspanzijo ToboAds spletnega oglaševanja. Število prikazov se povišuje, prav tako tudi njihova ekipa, ki sedaj šteje že 11 zaposlenih. V prihodnje bodo spremenili cenovni model oglaševanja, ki bo prinesel boljše rezultate založnikom, prav tako pa bo oglaševalcem ponudil veliko več, za isti denar. Prav tako so včeraj uradno predstavili tudi ToboAds 2.0 spletno mesto, ki je precej bolj prijazno in precej bolj uporabno za oglaševalce.
Njihovi cilji v prihodnosti so zanimivi. Očitno jim je bil film Babica gre na jug zelo všeč, zato so se odločili, da gre tudi ToboAds na jug!
Odlično organiziran launch, na katerem pa sem pogrešal predstavnike “resnih” medijev. Spletno oglaševanje je v porastu, Google Adsense dela milijarde $ dobička, naših medijev pa očitno takšni uspešni domači projekti ne zanimajo!

toboads-spletno-oglasevanje01.jpg toboads-spletno-oglasevanje02.jpg toboads-spletno-oglasevanje03.jpg toboads-spletno-oglasevanje04.jpg toboads-spletno-oglasevanje05.jpg toboads-spletno-oglasevanje06.jpg toboads-spletno-oglasevanje07.jpg toboads-spletno-oglasevanje08.jpg toboads-spletno-oglasevanje09.jpg toboads-spletno-oglasevanje10.jpg toboads-spletno-oglasevanje11.jpg toboads-spletno-oglasevanje12.jpg