Razmišljam, da bi uvedel novo kategorijo, ki bi imela preprost naslov: dogodki na avtocestah. Glede na to, da se vsak dan vozim po avtocestah vozim vsaj 80 km, bi bila to lahko zanimiva kategorija, vendar bi bila precej enolična. Pošiljanje v razne organe bi bila vsakodnevna stalnica, dnevno pa bi se menjali Dars-ovci, tovornjakarji, jutranji vozniki, vozniki ki pridejo na avtocesto v Domžlah, itd..

Manj kot mesec, sem se ob vsakem dežju spraševal, zakaj hudiča moram voziti čez predore pod Trojanami s hitrostjo 60km/h. Razmišljal sem v smeri, da se DARS boji za nas voznike, da si želijo čim manj nesreč na cestah, da se jim je končno posvetilo, da lahko sami regulirajo te zadeve.

Motil sem se. Niso mislili na nas voznike in na število mrtvih voznikov, ampak je bilo to posledica naše gradnje avtocest. (vir) V tem dotičnem primeru je SCT uporabljal slabši beton, kot bi ga moral. In sedaj bo DARS velikodušno z mojim in tvojim denarjem pomagal SCT-ju, da bo saniral ta beton v predorih.
Spomin se debat na blogu o hrvaških avtocestah in njihovi kvaliteti. Prav tako se spomnim, kako sem z veseljem čakal, da se odpre avtocestni odsek po Trojanami. Vendar na takšen način, da se mora po dveh letih uporabe avtoceste, predor že sanirati, pa vsekakor ni dobra referenca. Sploh v konkretnem primeru, ko ista firma dela tudi predor v Šentvidu in katerega odprtje se je že prestavilo.
Ali ima DARS resnično tako dobro vodstvo, da ne bo upoštevalo 10 letne garancije in bo rajši prispevali SCT-ju sredstva, ali pa vse skupaj hudičevo smrdi?

Imam pa vprašanje za DARS. Zakaj hudiča moram plačevati za vožnjo po avtocesti, če jo vsakič, ko se peljem po njej, obnavljajo, urejajo, spreminjanjo, preplastujejo, zapirajo, itd.. Bodite enkrat že fer do voznikov in zaračunajte resnično uporaben del avtoceste, ali pa mi izdajte listek za parkiranje na avtocesti, glede na zastoje, ki so vsako jutro povsem nekaj normalnega. Bo šlo?