Opel Astra GTC in Avtotehna VIS - nakup avtomobila je lahko tudi prijetno opravilo 2 Opel Astra GTC in Avtotehna VIS - nakup avtomobila je lahko tudi prijetno opravilo 2

Opel Astra GTC in Avtotehna VIS – nakup avtomobila je lahko tudi prijetno opravilo

Razmišljanje o življenje je botrovalo odločitvi o novem avtu. Ker nama Opel Tigra služi odlično, je bila prva in hkrati zadnja destinacija, Avtotehna Vis na Celovški, kjer sva imela dobro izkušnjo že pri nakupu Tigre.
Presenečen sem bil nad dejstvom, da berejo fantje iz Avtotehne moj blog in da vedo, ko pridem v salon, da sem jaz had :)
Ermin Kurbegovič, ki je več kot samo prodajalec, zna odlično preceniti človeka, biti nevsiljiv, prisluhniti in šele v končni fazi in s svojim znanjem svetovati in ugoditi željam stranke, nama je naredil odločitev precej lahko.
Že nekaj časa moja odločitev Opel Astra GTC, z dizelskim motorjem. Na nasprotni strani tehtnice pa so bili Nissan QashQai, Fiat Bravo in Citroen C4.
Glede na število kilometrov letno, je bilo jasno, da želim avto z dizel motorjem in ki je dosegel na NCAP testu pet zvezdic. Želja je bila tudi usnje in seveda 3 – letna garancija. Da nizke, oz. cene ugodne za najin žep niti ne izpostavljam.
Pri Oplu sem bil v dvomih zaradi barve. Kajti najpomembnejša stvar pri avtomobilu je ravno barva. Svetlo modra barva! Vse ostalo mi je praktično vseeno. Ker Opel nima svetlo modre barve, je padla odločitev, da bo tokrat avtomobil malce bolj temno modre barve C4U. Ko sva z Erminom izbrala vso opremo, ki sem jo želel v avtu, je bila cena precej visoka in malce sem začel zavijati z očmi. Ampak stvar je bila v trenutku urejena. Ker sva že lastnika Tigre in ker vse servise opravljava pri njih, je bil popust temu primeren :evil:
Po desetih minutah v salonu sva plačala aro, poleg popusta pa zastonj dobiva še kasko in obvezno zavarovanje za prvo leto. Dobavni rok Astre je v najinem primeru tri mesece. Kar je precej, vendar bo ravno prav, da še izkoristiva Twinga čez zimo, ki ga bova potem prodala.

Ker si je Barbka ogledovala Opel Antaro, ki bo čez nekaj časa zamenjala Tigro (odločitev je bila sprejeta soglasno v trenutku) in je Ermin to opazil, je obljubil, da dobiva avto na test za podaljšani vikend. Sam pa sem izrazil željo, da bi naredil blogerski test Opel GT-ja!

Spodaj je fotografija Opel Antare, ki sem jo naredil za nagradni natečaj v Murski Soboti, pred več kot pol leta, vendar rezultatov nisem nikoli videl, niti me ni nihče obvestil o njih.

opel-antara.jpg

 1. Ne vem, ampak po mojem skromnem mnenju bi se izogibal takim člankom, ki dišijo po oglaševanju. Če ne boš počasi izgubil kredibilnost, kot jo zgublja Jonas.

  Osebno sem proti temu, da blogerji oglašujejo, ker se s tem potapljaš v komercialo in končno v čem se razlikuješ od časopisov…

 2. Hm, meni se ne zdi lih neka strasna reklama, pac mu je Opel kul. Men je pa Å koda. Pa se mi to še ne zdi reklama. Drugače pa tale GT Oplov, spominja me na Speedsterja, tega sem pa tut sam vozu, in ce bi mel garazo za dva avta, bi bil v eni Speedster. Zakon avtocek, prijeten za krajse izlete, sploh na morje po stari cesti, z odprto streho. Ovinki se zdijo kot da jih ni ;)
  Astra GTC je pa sploh zelo luskan avtocek. Posebej crna izvedba.

 3. bi se strinjal s teboj, ce bi me v danem primeru poklicali iz avtotehne in mi ponudili popust pri nakupu avta, ce bi zapisal kaj o njih..
  prav tako bi se strinjal, da bi bil to komercialen zapis, ce bi mi ponudili test avtomobila zato, ker sem pisec bloga in ker bi pricakovali pozitiven zapis..

  v danem primeru pa je zapis ravno nasproten.. zelel sem pohvaliti ermina, ker je clovek na mestu, kot tudi dejstvo, da se fantje na avtotehni zavedajo tega, cesar se ne zavedajo njihovi sefi..
  da lahko njihova prijaznost pripelje do tega, kar se je zgodilo v mojem primeru in da lahko, posledicno tudi zato, ker sem pisec bloga, imam kaksno prednost..

  komercialnih zapisov, ali pa zapisov, ki so direktno oglasevanje se izogibam.. ne toliko zaradi kredibilnosti, ampak zaradi izkoriscanja taksnih stvari.. in veliko mailov prileti v moj box, kjer mi ponujajo taksno ali drugacno sodelovanje, ce naredim zapis na blogu.. ne, hvala.. vsaj ne, dokler ne bodo dolocena pravila igre.. dokler si sam kupujem stvari in sem neodvisen, se tudi ne komercializiram..

  je pa dejstvo, da lahko vsak iz zapisa naredi svoj zakljucek.. :)

  p.s.: kdaj greva na pir :evil:

 4. zanimivo. opli so kul ja. pa tudi meni se ne zdi tole kot komercialno sporočilo. to je isto kot če bi js pisal o najnovejšem računalniku, ki sem si ga kupil in navrgel, da je prodajalec prijazen.

 5. Na tole:

  “in da lahko, posledicno tudi zato, ker sem pisec bloga, imam kaksno prednost..”

  Ti torej meniš, da bi morali novinarji zastonj jesti po restavracijah, kupovati avtomobile vsaj za 75% ceneje, obiskovati koncerte in prireditve pravzaprav zastonj, špecerijo nabavljati le tam, kjer jim za to plačajo…

  Jaz pa menim, da bi prav ti isti novinarji morali “povsod” plačevati skoraj več kot normalni sleherniki. Drugače lahko svoji objektivnosti le pomahajo v slovo.

  Je pa zanimivo tvoje navdušenje nad lastno razpoznavnostjo. Samopotrjevanje v najhujši obliki. Pa ljudje no – Ermin Kurbegovič me pozna! (gospodu Kurbegoviču se za tole iskreno opravičujem)

 6. @timeless: kwa pa spet tebe trga?
  delaj zakljucke zase, ne za druge.. bo slo?
  pokazi mi, kje sem jaz pisal, da bi morali novinarji jesti zastonj po restavracijah?? ah ja..
  lahko pa mi nastejes objektivne novinarje, ce bo slo?

  ti dam pa moznost, da se se malce sam s seboj prepiras, ce ti to tako pomeni..

  ce ti ne razumes poante zapisa, je to tvoj problem.. nikakor pa ne moj.. uzivaj v svoji omejenosti :evil:

 7. uuu, še en opelaš :D. Katera mašinca pa bo? 1.9 CDTI? Mogoče tud panoramska šipa? Mogoče še OPC Line? Sory, mal pretiravam :D :D

 8. Definitivno iz premnogih tvojih tekstov veje pretirano “zadovoljstvo” nad sabo, predvsem pa vedno več delujejo kot prikrita (zadnje čase vedno manj) reklama. Žal…

  Pa pišem to kot čisto nepristranski, kar redni bralec (in bivši pisec) raznih blogov, med njimi tudi tvojega. Posledično tvoja kredibilnost vsekakor peša.

 9. evo.. tole je ze precej bolj tehten odgovor, katerega sem seveda vesel..

  ne bom se zagovarjal, ker se nimam za kaj.. moja vest je cista.. in od teh zapisov jaz nimam nobene koristi! ce pa sem postal malce bolj “soft”, pa je verjetno posledica odrascanja in zmoznost dojemanja tudi pozitivnih stvari..

  p.s.: skoda, ker si poniknil.. in hvala za tole kritiko!

  @iceman: 1.7 dizel, brez panoramske, ker je drug avto kabrio :) bo pa sportno podvozje, ne pa opc line :) ceprav, ko sem videl koncno ceno opc-jke, sem zacel razmisljati drugace :) ampak potrebujeva dizla :)

 10. hmm, nekajkrat vmes si bil razočaran nad Tigro in enkrat zelo razočaran nad servisom (odbijač)! od kje tak preobrat?! nikoli več OPLA, je bil tvoj izrek!

 11. aha, je 100KM al 110KM (ker 1.7 so dost požrešni)? Drgač pa OPC-line niti ni tok drag (vsaj tist tadrug, ko maš skor iste odbijače kot OPC)

 12. Skoraj bi šel stavit, da si se za dodatni popust “zdilal” tako, da si trgovcu obljubil da boš napisal nekaj lepega o Oplu. Zakaj? To kar si napisal pač močno odstopa od stila pisanja, ki ga drugače prakticiraš. To je pač moje mnenje. Brez zamere.

 13. @gynter: primerjava cen je bila v tem primeru precej odlocilen faktor.. sicer se poskusam drzati reka “nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni stvari”, ampak vseeno vedno ne gre :)

  @legendaris: prepricevati prepricanega je jalovo delo.. in tega ne mislim poceti.. ce bi dobil popust zaradi tega zapis, bi se verjetno s tem pohvalil :) in bi bil naslov.. ker sem bloger, dobim popust pri avtotehni pri nakupu astre :)

  itak da ni zamere..

  ce bom dobil gt-ja na test, bo pa drzalo, da sem ga dobil, ker sem bloger :)

 14. @Had: Spomnim se, kaj si mi osebno (v živo) rekel glede novega Twinga (ko si ga imel na testu), in še vedno lahko vidim, kaj si kasneje na blog napisal (napisano niti približno ne sovpada z izrečenim).

  Sam sem šele takrat dojel, zakaj skoraj nikoli ne kritiziraš testiranih reči in zakaj si v opisih svojih testov vedno tako prizanesljiv.

  Posledično podobne prispevke na tem blogu gledam z distance.

 15. testirane reci???
  kaj pa sem dobil v dveh letih in pol za testirati???
  twinga in….. kaj se..
  no, na dan z besedo.. mogoce sem ze star in pozabljam..

  stvari, ki so mi vsec, si kupim sam, za svoj denar.. in ce napisem mnenje o njih, je pac to moje subjektivno mnenje..

  da osvezim podatke.. https://www.had.si/blog//2007/06/13/blogerski-test-novi-renault-twingo/ tukaj je moj zapis o twingu.. sem ga kje pretirano hvalil? sem kje napisal, kaj kar ni res?

  “Takrat so se pojavila prva vprašanja. Kaj če mi avto ne bo všeč? Kaj če ne bom zadovoljen z novim Twingom? Bom vseeno napisal svoje mnenje? Ali bom lahko sploh ostal kredibilen? Prvič sem začel razmišljati o situaciji v kateri so novinarji vsakodnevno. Izbira med resnico, oz. med materialnimi koristmi. V tem primeru tale prispevek ni honoriran, niti kako drugače sponzoriran. Je zgolj in samo odraz mojega videnja Twinga.”

  “V dveh dneh sem prevozil skoraj 500km in priznam, da je bila vožnja zelo udobna. Precej visoko postavljeni sedeži dajo občutek, da se ne voziš v Twingu, ampak v kakšnem precej večjem bratcu iz Renaultove zbirke. Lega na cesti je stabilna in v primerjavi s starim modelom veliko trša, kar se precej dobro pozna v ovinkih. Glede na to, da je imel Twingo prevoženih zelo malo kilometrov, nisem želel pretiravati s hitrostjo, vendar hitrost 170km/h (po števcu) je bila dosežena brez problema.”

  p.s.: ne da se mi vec ukvarjati s taksnimi insinuacijami, kaj sem jaz mislil, zakaj nisem napisal drugace, zakaj tako mislim..

 16. @Had: ne gre za insinuacijo ampak dejstvo – vem, kaj sem slišal (kar si mi sam rekel) in vem, kaj sem prebral.

  Ne mislim pa niti slučajno debatirati o tem. Samo povem (tebi in drugim), zakaj takšne prispevke jemljem s precej rezerve (ali pa kar ročno zavoro).

 17. … spomni se na mimovrste.com … ;-)
  tisto je bilo zame čista reklama, kot bi gledu Joli in Interšpar…

  No, to mi je pa na tvojem blogu všeč, da so se začela malo mnenja kresat, ne samo da se hvalite en druzga ;-)

  Si mi dolž’n pivo za to ;-)

 18. ej, Roni, samo nekaj, znamke avtomobilov se v tvojem primeru skoraj vedno pisejo z malo. razen ce napises avto znamke Imeznamke. vsaj pravopis je vcasih pravil tako …

 19. Oprosti Had, ampak ponovno sem opazil, da nisi prav zelo brihten.

  Å e enkrat. Napisal si, da pričakuješ prednost, ker si pisec bloga.

  Jaz pa menim, da prav zato ne bi smel imeti nikakršne prednosti.

  Jasno je, da je bilo enačenje z novinarstvom pretiravanje. Ampak tvoje razmišljanje vodi do tega, da naj bi kritiki gostiln jedli zastonj, avtokritiki vozili zastonj… Saj so vendar pisci nečesa in pričakujejo določene prednosti.

  Je pa res smešno brati, kako zelo si navdušem nad sabo in svojim pisanjem. Predlagam pa ti, da začneš (poleg “pisanja”) tudi brati. In to kar precej.

  lp

 20. @timeless: zakaj bi bral za seboj, ce imam tebe, da isces napake.. odlicno.. ce mi das trr, ti nakazem znesek, ki sem ga prejel za ta post..

  “v danem primeru pa je zapis ravno nasproten.. zelel sem pohvaliti ermina, ker je clovek na mestu, kot tudi dejstvo, da se fantje na avtotehni zavedajo tega, cesar se ne zavedajo njihovi sefi..
  da lahko njihova prijaznost pripelje do tega, kar se je zgodilo v mojem primeru in da lahko, posledicno tudi zato, ker sem pisec bloga, imam kaksno prednost..”

  hmm.. kje sem napisal, da pricakujem prednost? besede pricakujem ni bilo omenjene.. ce delas zakljucke, delaj vsaj smiselne..

  glede novinarstva pa nimam namena s teboj diskutirati..
  a potem trdis, da si avto revije kupijo avte, da jih stestirajo in jih potem prodajo nazaj?
  da se hrana o katerih pisejo novinarji in se fotografira, placa?

  ocitno nimas pojma o stvareh, zato te prosim, da ne pisi nebuloz.. se samo smesis..

 21. @robi: ne stekam.. a potem ti vsako stvar, ki jo izreces napises? potem bi bil moj blog poln grdih besed, itd.. in ja.. twinga ne bi imel.. predrag je za to kar ponuja.. glede na to, da je zapisano moje subjektivno mnenje, ne vem kje je problem? mogoce sem pa res cuden..

  @matej: porocilo iz tiskovne konference ne more biti drugacno.. ce pa najdes kaksno napako na njihovi spletni trgovini, pa mi povej :)
  itak :) da sem dolzan pivo.. btw.. ce imas jutri cas.. se z gregom meniva, da bi sli na striptiz :) v zagorju..

  @irka: mozno :) ampak ce pogledam avto magazin je naslov taksen “Seat Altea Freetrack zapeljal v Slovenijo” :)

 22. Had, še slabše je! Robi ne samo, da vse kar reče, tudi napiše, ampak REČE in NAPIÅ E vse kar MISLI! ;>

 23. Hm, ne bi vedela, “koja” referenca je Avtomagazin za pravopis. Sicer pa oni recimo, da niso v taksni zmoti, ker ce te prav razumem, je to napisano v naslovu in takrat se govori o tocno dolocenem in samo tem vozilu. Ne pa v splosnem. No, pravopis pravi takole:
  Pri stvarnih obcnih imenih
  Z malo zacetnico pisemo
  1. vrstna poimenovanja
  #147 industrijskih izdelkov ipd., nastala iz imen podjetij in trgovinskih znamk, kadar se ne uporabljajo kot imenovalni prilastki: Pisem z olivetijem (s pisalnim strojem Olivetti). Fotografiram s canonom. Vozim se s fordom. [Slovenski pravopis., 1, Pravila, 19994, str. 28]
  Sicer se pa celo zivljenje ucimo, a ne …

 24. Pač dobronamerna kritika.
  Sem dal skozi zelo veliko številko člankov (in testov) tako za revije kot splet in vem kako izgleda nepristranski ali vsaj rahlo pristranski članek :)
  Blog pa mi je začel jemati preveč časa oz. ga nisem več redno našel zanj, pa ga je bilo bolje ukiniti.

 25. @ Had, malo sem žlosten, ker si se odločil za Opla. Morda si bil s Twingom premalokrat na servisu, da bi se ti usedli v srce… :-)
  Na srečo se avti starajo, zato bomo prej ko slej – upam, da ne le teoretično – pri tebi dobili naslednjo priložnost. Srečno vozi in v dobro vseh udeležencev v prometu naslednjič ubogaj Sunshine & co.: pokliči policijo. Take tipe je brezpogojno treba parkirati do popolne streznitve, naj (jih) stane kar hoče.

  @ irka: Po pravopisu imaš menda čisto prav, ampak tole vprašanje me muči že dolgo časa in zanj še nisem dobil zadovoljivega pojasnila. Zakaj pravopis velja za vsako pisanje o npr. renaultu clio, laguni, renaultih itn., objavljeno pa je v časopisu Delo, berejo ga bralci časnika Dnevnik, pišejo novinarji Večera, itn. Menim, da gre za dvojna merila in čakam, da me nekdo prepriča v nasprotno.

 26. OPEL – the best you can buy with your monay….

  KURBEGOVIČ ERMIN – You must have him for friend… he is one of the good guys

Komentarji so zaprti.