Razmišljanje o življenje je botrovalo odločitvi o novem avtu. Ker nama Opel Tigra služi odlično, je bila prva in hkrati zadnja destinacija, Avtotehna Vis na Celovški, kjer sva imela dobro izkušnjo že pri nakupu Tigre.
Presenečen sem bil nad dejstvom, da berejo fantje iz Avtotehne moj blog in da vedo, ko pridem v salon, da sem jaz had :)
Ermin Kurbegovič, ki je več kot samo prodajalec, zna odlično preceniti človeka, biti nevsiljiv, prisluhniti in šele v končni fazi in s svojim znanjem svetovati in ugoditi željam stranke, nama je naredil odločitev precej lahko.
Že nekaj časa moja odločitev Opel Astra GTC, z dizelskim motorjem. Na nasprotni strani tehtnice pa so bili Nissan QashQai, Fiat Bravo in Citroen C4.
Glede na število kilometrov letno, je bilo jasno, da želim avto z dizel motorjem in ki je dosegel na NCAP testu pet zvezdic. Želja je bila tudi usnje in seveda 3 – letna garancija. Da nizke, oz. cene ugodne za najin žep niti ne izpostavljam.
Pri Oplu sem bil v dvomih zaradi barve. Kajti najpomembnejša stvar pri avtomobilu je ravno barva. Svetlo modra barva! Vse ostalo mi je praktično vseeno. Ker Opel nima svetlo modre barve, je padla odločitev, da bo tokrat avtomobil malce bolj temno modre barve C4U. Ko sva z Erminom izbrala vso opremo, ki sem jo želel v avtu, je bila cena precej visoka in malce sem začel zavijati z očmi. Ampak stvar je bila v trenutku urejena. Ker sva že lastnika Tigre in ker vse servise opravljava pri njih, je bil popust temu primeren :evil:
Po desetih minutah v salonu sva plačala aro, poleg popusta pa zastonj dobiva še kasko in obvezno zavarovanje za prvo leto. Dobavni rok Astre je v najinem primeru tri mesece. Kar je precej, vendar bo ravno prav, da še izkoristiva Twinga čez zimo, ki ga bova potem prodala.

Ker si je Barbka ogledovala Opel Antaro, ki bo čez nekaj časa zamenjala Tigro (odločitev je bila sprejeta soglasno v trenutku) in je Ermin to opazil, je obljubil, da dobiva avto na test za podaljšani vikend. Sam pa sem izrazil željo, da bi naredil blogerski test Opel GT-ja!

Spodaj je fotografija Opel Antare, ki sem jo naredil za nagradni natečaj v Murski Soboti, pred več kot pol leta, vendar rezultatov nisem nikoli videl, niti me ni nihče obvestil o njih.

opel-antara.jpg