had blog roni kordis had blog roni kordis

Vladimir Vodušek ne more parirati Zmagu Jelinčiču Plemenitemu

Oddaja Predsednik za Slovenijo na RTV Slo, ki jo vodi novinar Vladimir Vodušek, je prava burka.
Vladimir Vodušek
, kot trenutno “najboljši novinar” in “najbolj kredibilen” na RTV Slo, na katerega stavi ablast, ne more parirati predsedniškemu kandidatu Zmagu Jelinčiču. Vsi podatki, s katerimi poskuša “diskreditirati” oz. jih uporablja kot kontra argumente proti Plemenitemu, so puhli. Vsekakor je Zmago precej dobro podkovan in namazan z vsemi “žvbami”, da mu novinar ne more priti blizu. Njegovo poznavanje zgodovine je zavidanja vredno, da niti ne govorim o vseh njegovih hobijih in stvareh s katerimi se ukvarja. Leksikon Jelinčič!
Kljub dejstvu, da mi Jelinčič ni bil nikoli pri srcu in da se ne strinjam z njegovimi nazori, so mi njegovi odgovori zanimivi in hudo všeč. Sploh dejstvo, da so zaradi njega posneli prva dva dela filma Jamesa Bonda, me je nasmejal do solz.
Mogoče bi morali na RTV Slo, ki jo plačujemo in financiramo davkoplačevalci, razmisliti o kadrih, ki jih imajo na voljo, kajti Vladimir Vodušek ni ravno primeren za takšno soočenje.

Uf. Prispevek, ki me je spomnil na Plemenito Zver. Še vedno imam isto mnenje!

 1. Ja to mi je pa zelo znano. Zmago je enkraten retorik in pomojem je malo ljudi, ki bi ga znalo utišati, vedno ima zadnjo besedo. Pri tem ga pa spoštujem…

 2. Se strinjam, da je Vodušek prav nebogljen in eden slabših novinarjev na televiziji sploh. Nikakor ne morem razumeti, kako je možno, da je (bojda) najbolje plačani teve voditelj, ko pa komaj zna brati z lista. Klavrno.
  Glede Jelinčiča se pa ne bi ravno strinjal. Že res, da stric Zmago ni ravno butelj, toda tudi vrhunski retorik ni. Če so jezno bevskanje, eno in isto ponavljanje zlajnanih “argumentov” in žljenje nasprotnikov čez vsako mero znaki dobrega retorika potem je tudi Katanec dober govornik. O tem, da je Jelinčič dokazani zločinec in pijanec z fašističnimi nazori pa tako ne gre izgubljati besed. Sramota, da takšen človek sploh lahko kandidira za predsednika.

 3. Menim, da Slovenija trenutno ne premore novinarja, ki bi v retoričnem spopadu lahko pariral Zmagu Jelinčiču. Celo več, tudi med politiki jih je malo takšnih, ki bi se lahko z njim spustili v direkten spopad in iz njega izšli z dvignjeno glavo. Tisti pametnejši se zato ne glede kaj Zmago reče, ne zapletajo z njim v besedne dvoboje. Ste recimo že kdaj videli Drnovška ali Janšo, da bi v kaki zadevi nastopila direktno proti Jelinčiču?!?
  Zmago pač spada v prvo kategorijo slovenskih politikov, ki so pri nas zelo redka vrsta.

  V tem mnenju govorim seveda o formi in se ne opredeljujem do Jelinčičevih vsebinskih ideoloških in vrednotnih stališč.

 4. Odlično je bilo. Mi je všeč, da pridejo tudi taki na vrsto, kot sta Jelinčič in Kranjc, ker puhlosti “treh favoritov” imam polno potovalko.

 5. Zame osebno je Zmago popularist. Zine ravno to kar povprečen folk želi, njegova zgodovina pa je včasih tudi malce prirejena, pač takšna kot jo on vidi. Problem je samo v temu, da jo tako suvereno interpretira, da se o dejstvih (če v zgodovini o njih sploh lahko govorimo) niti ne sprašujemo, jih preverjamo. Rekoč, bo že Zmagec vedu, če je tko suvereno povedu.

  Če citiram slikarja Dalia: “Imej se za genija in tudi drugi te bodo kmalu videli takega.”

  Drugač pa se distanciram od aktualnega boja, zame je favorit ‘zdrava pamet’, pa je na teh volitvah žl ni med kandidati. ;-)

 6. @ Matej
  Se povsem strinjam, Jelinčič dobro premisli, kaj navadni ljudje hočejo slišati, saj svoja stališča izredno hitro spreminja; že dovolj dolgo je v politiki, da ve, da ljudje hitro pozabijo, kaj nekdo govori, predvsem pa TV bolj gledajo kot poslušajo; Jelinčič zaradi tega tudi lahko tako suvereno razlaga vsakič na novo prirejeno zgodovino.

 7. absolutno se strinjam, da se zmago suce, kakor piha veter.. vendar mu je treba priznati retoricne sposobnosti, ki jih ima samo par politikov pri nas..

 8. Ma vodušek je car nevem zakaj blatite nekoga ki je uspeu nevem resss ste zgube… malo se zamislite vsak je samo človek..
  lp

 9. sam si re butast had jao jao on je najbolj plačan novinar v slo potem je imeu oddajo vroči stol biu reporter iz beograda veliko stvari je in ima tisto kar ti ne moreš imeti oziroma si lahko samo želiš inn zato mu zavidaš in ste vsi proti njemu..jao jaooo..sej booo in še to had ko boš ti kaj takšnega dosegu da boš prišeu na tv biu medijsko populren in meu veiko keša se mi javiiii..
  lp

 10. a vladimir je dobro placan? od kje ti ta podatek? lahko kaj konkretno? kajti na javni televiziji ne more izstopati, kajne.. ker ga mi placujemo, ali pa pac ne ves kaj pises..

  zavidam mu, da pretepa zeno? ali pa mu zavidam, da ne more ziveti z zeno, ker ima “lubico”??

  a imas res obcutek, da si zelim doseci taksne dosezke, kot jih je vladimir vodusek? a se ti zdi, da je karkoli dosegel? mi lahko nastejes?

  vau.. a ja.. vroci stol je top of the top oddaja v slo? kjer ni mogel parirati nobeneu sogovorniku in so mu jo vzeli?
  a porocanje iz beograda je best of, kar si zeli novinar??
  LOOOL

  hvala, ker si mi cudovito polepsala nedeljo..

Komentarji so zaprti.